نوشتار پیشنهادی هفته ۱۷: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(یک نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
|عنوان=غیبت صغری
+
|عنوان=نواب اربعه
 
|متن=
 
|متن=
با شهادت [[امام عسکری علیه السلام]] در سال (260 ه‍) مرحله غیبت کوتاه مدت [[امام زمان (عج)|امام دوازدهم]] عجل الله تعالی فرجه الشریف آغاز شد و تا سال (329 ه‍)؛ یعنی 70 سال به طول انجامید. این غیبت به لحاظ این که از جهت زمانی محدود است، به آن «غیبت صغری» می گویند. این دوره نقش بسیار مهمی در ایجاد آمادگی [[شیعه]] برای پذیرش «[[غیبت صغری]]» داشت.
+
'''نواب اربعه''' به نایبان خاص [[امام مهدی]] عجّل الله تعالی فرجه در دوران [[غیبت صغرى]] گفته می شود که چهار تن از علماى پارسا و بزرگ [[شیعه]] و بعضا از اصحاب با سابقه [[ائمه|امامان]] پیشین بودند. با نزدیک شدن مرگ هر یک از نواب اربعه شخص دیگری از طرف امام زمان تعیین می گردید و نایب قبلی نایب بعدی را به شیعیان امام معرفی می نمود.
  
==نواب خاصه در غیبت صغری==
+
==معرفی نواب اربعه==
  
در طول «غیبت صغری» گرچه امام از نظرها پنهان بود، اما کسانی بودند که با آن حضرت در تماس بودند و سمت «نواب خاص» امام را داشتند؛ هر یک از شیعیان می توانستند به وسیله «نواب» مشکلات و مسائل خود را به عرض آن حضرت برسانند و توسط آنان خود را دریافت کنند. گاهی گروهی از مردم به وسیله آن نایبان خاص به دیدار امام می رسیدند. این نایبان 4 نفرند و به «[[نواب اربعه]]» مشهورند.
+
نُوّاب اربعه به ترتیب زمانى عبارت بودند از: [[عثمان بن سعید عمری|ابوعمرو عثمان بن سعید عَمری]]، [[محمد بن عثمان عمرى|ابوجعفر محمد بن عثمان بن سعید عَمرى]]، [[ابوالقاسم حسین بن روح نوبختى]] و [[ابو الحسن على بن محمد سمرى|ابوالحسن على بن محمد سمرى]].
 
}}
 
}}
 
<noinclude>
 
<noinclude>
 
[[رده:نوشتارهای پیشنهادی هفته های سال]]
 
[[رده:نوشتارهای پیشنهادی هفته های سال]]
 
</noinclude>
 
</noinclude>

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۱۷

مقاله پیشنهادی

نواب اربعه

نواب اربعه به نایبان خاص امام مهدی عجّل الله تعالی فرجه در دوران غیبت صغرى گفته می شود که چهار تن از علماى پارسا و بزرگ شیعه و بعضا از اصحاب با سابقه امامان پیشین بودند. با نزدیک شدن مرگ هر یک از نواب اربعه شخص دیگری از طرف امام زمان تعیین می گردید و نایب قبلی نایب بعدی را به شیعیان امام معرفی می نمود.

معرفی نواب اربعه

نُوّاب اربعه به ترتیب زمانى عبارت بودند از: ابوعمرو عثمان بن سعید عَمری، ابوجعفر محمد بن عثمان بن سعید عَمرى، ابوالقاسم حسین بن روح نوبختى و ابوالحسن على بن محمد سمرى. ...ادامه