درویش محمد نطنزی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۲ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
کمال الدّین درویش محمّد بن شیخ حسن عاملی نطنزی اصفهانی از علماء و محدثین موثق و از صلحاء و زُهاد قرن دهم هجری است. او جد مادری ملّا [[محمدتقی مجلسی|محمّدتقی مجلسی]] بوده و از شیخ [[محقق کرکی، علی بن حسین|علی محقق کرکی]] روایت می کند. علّامه مجلسی در اجازه خود به میر سیّد محمّد خلخال می نویسد او اولین [[شیعه امامیه]] است که [[احادیث]] [[امامیه]] را در [[اصفهان]] رواج داده است. قاضی ابواشرف اصفهانی، شیخ عبداللَّه بن جابر عاملی و ملّا محمّد قاسم بن درویش محمّد عاملی نطنزی از او روایت می کنند.
+
کمال الدّین درویش محمد بن شیخ حسن عاملی نطنزی اصفهانی، از علماء و [[محدث|محدثین]] موثق و از صلحاء و زُهاد قرن دهم هجری است. او جد مادری ملّا [[محمدتقی مجلسی|محمّدتقی مجلسی]] بوده و از شیخ [[محقق کرکی، علی بن حسین|علی محقق کرکی]] روایت می کند. علّامه مجلسی در اجازه خود به میر سید محمد خلخال می نویسد او اولین [[شیعه]] است که احادیث [[امامیه]] را در [[اصفهان]] رواج داده است. قاضی ابواشرف اصفهانی، شیخ عبداللَّه بن جابر عاملی و ملّا محمّدقاسم بن درویش محمّد عاملی نطنزی از او روایت می کنند.برخی نوشته اند که ملّا محمّدتقی مجلسی از جدّ مادری خود کمال الدّین درویش محمد روایت می کند. این قول بنا به دلایلی نادرست است، از جمله این که در سلسله راویان ملّا محمّدتقی مجلسی، دیده می شود که او به واسطه محدثین دیگری چون ابواشرف اصفهانی و عبداللَّه بن جابر عاملی از جدّ مادری خود نقل حدیث کرده است و نه مستقیم و بدون واسطه.<ref>فوائد الرضویه، ص۱۷۷؛ اجازات الحدیث لعلّامه المجلسی، ص۱۴۲؛ فیض قدسی، صص ۱۷۷ و ۱۷۸؛ دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج۲، ص۶۰۲؛ زندگینامه علّامه مجلسی، ج۱، صص ۳۸۱ و ۳۸۲.</ref>
 
 
 
 
او تا سال ۹۳۹ق زنده بوده و پس از آن وفات یافته است. در «الفیض القدسی» به نقل از «مناقب الفضلاء» می نویسد: [[قبر]] او در نطنز است و بقعه و بارگاه آن معروف است.
 
 
 
برخی نوشته اند که ملّا محمّدتقی مجلسی از جدّ مادری خود کمال الدّین درویش محمّد روایت می کند. این قول بنا به دلایلی نادرست است از جمله این که در سلسله راویان ملّا محمّدتقی مجلسی، دیده می شود که او به واسطه محدثین دیگری چون ابواشرف اصفهانی و عبداللَّه بن جابر عاملی از جدّ مادری خود نقل حدیث کرده است و نه مستقیم و بدون واسطه.<ref>فوائد الرضویه، ص۱۷۷؛ اجازات الحدیث لعلّامه المجلسی، ص۱۴۲؛ فیض قدسی، صص ۱۷۷ و ۱۷۸؛ دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج۲، ص۶۰۲؛ زندگینامه علّامه مجلسی، ج۱، صص ۳۸۱ و ۳۸۲.</ref>
 
  
 +
او تا سال ۹۳۹ قمری زنده بوده و پس از آن وفات یافته است. در «الفیض القدسی» به نقل از «مناقب الفضلاء» می نویسد: [[قبر]] او در نطنز است و بقعه و بارگاه آن معروف است.
 
==پانویس==
 
==پانویس==
 
{{پانویس}}
 
{{پانویس}}
 
 
 
==منابع==
 
==منابع==
*[http://lib.eshia.ir/10111/2/892 درویش محمد نطنزی، سایت کتابخانه مدرسه فقاهت]، بازیابی: 14 اسفند 1398.
 
  
 +
*درویش محمّد نطنزی، اعلام اصفهان، سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶، ج.۲، ص۸۹۲-۸۹۳.
  
 
[[رده:علمای قرن دهم]]
 
[[رده:علمای قرن دهم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۶:۵۵

کمال الدّین درویش محمد بن شیخ حسن عاملی نطنزی اصفهانی، از علماء و محدثین موثق و از صلحاء و زُهاد قرن دهم هجری است. او جد مادری ملّا محمّدتقی مجلسی بوده و از شیخ علی محقق کرکی روایت می کند. علّامه مجلسی در اجازه خود به میر سید محمد خلخال می نویسد او اولین شیعه است که احادیث امامیه را در اصفهان رواج داده است. قاضی ابواشرف اصفهانی، شیخ عبداللَّه بن جابر عاملی و ملّا محمّدقاسم بن درویش محمّد عاملی نطنزی از او روایت می کنند.برخی نوشته اند که ملّا محمّدتقی مجلسی از جدّ مادری خود کمال الدّین درویش محمد روایت می کند. این قول بنا به دلایلی نادرست است، از جمله این که در سلسله راویان ملّا محمّدتقی مجلسی، دیده می شود که او به واسطه محدثین دیگری چون ابواشرف اصفهانی و عبداللَّه بن جابر عاملی از جدّ مادری خود نقل حدیث کرده است و نه مستقیم و بدون واسطه.[۱]

او تا سال ۹۳۹ قمری زنده بوده و پس از آن وفات یافته است. در «الفیض القدسی» به نقل از «مناقب الفضلاء» می نویسد: قبر او در نطنز است و بقعه و بارگاه آن معروف است.

پانویس

  1. فوائد الرضویه، ص۱۷۷؛ اجازات الحدیث لعلّامه المجلسی، ص۱۴۲؛ فیض قدسی، صص ۱۷۷ و ۱۷۸؛ دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج۲، ص۶۰۲؛ زندگینامه علّامه مجلسی، ج۱، صص ۳۸۱ و ۳۸۲.

منابع

  • درویش محمّد نطنزی، اعلام اصفهان، سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، ۱۳۸۶، ج.۲، ص۸۹۲-۸۹۳.