ام الخیر بغدادیة: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (صفحه‌ای جدید حاوی ' {{بخشی از یک کتاب}} ==ام‌الخیر بغدادیه== ام‌الخیر بغدادیه، (محدث، متوفی قرن 7 ه...' ایجاد کرد)
 
 
(۳ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{بخشی از یک کتاب}}
+
«ام‌الخیر بغدادیه» از زنان [[محدث]] در قرن ۷ هجری و معروف به حجال النساء است، که در [[بغداد]] می‌زیست و به تدریس برای طلاب می‌پرداخت.
==ام‌الخیر بغدادیه==
 
  
ام‌الخیر بغدادیه، ([[محدث]]، متوفی قرن 7 هـ.ق) از بانوان مشهور قرن 7 هجری و معروف به حجال النساء، در [[بغداد]] می‌زیست. از علما و بزرگان زمان خود که تبحری داشتند پیش قدم بوده و به تدریس برای طلاب می‌پرداخته است.
+
ام‌الخیر عالمانی چون ابن بطه، ابوالمظفر و شجاع حربی را دیده و از آنان [[حدیث]] شنیده است و به انتشار آن پرداخته است. و محدثانی همچون اسماعیل بن عساکر، قاضی تقی‌الدین سلمان، ابن سعد، ابن شحنه و فاطمه بنت سلمان و دیگران از او [[اجازه (علم الحدیث)|اجازه روایت]] گرفته‌اند.  
  
ابن بطه، ابوالمظفر، کاغدی و شجاع حربی را دیده و از آنان [[حدیث]] شنیده است و به انتشار آن پرداخته است و محدثان بزرگی همچون اسماعیل بن عساکر و قاضی تقی الدین سلمان و ابن سعد و ابن شحنه و فاطمه بنت سلمان و دیگران از او اجازه گرفته‌اند. این بانو علاوه بر فضل و علم، زهد و ورعی بسیار داشت. چندین بار به [[مکه]] معظمه مشرف شد و در سال 640 دعوت [[حق]] را لبیک گفت.
+
ام‌الخیر بغدادیه علاوه بر فضل و علم، [[زهد]] و [[ورع|ورعی]] بسیار داشت. چندین بار به [[مکه]] معظمه مشرف شد و سرانجام در سال ۶۴۰ قمری درگذشت.
  
===منبع===
+
==منابع==
  
معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران, بانوان عالمه و آثار آن‌ها
+
* [[بانوان عالمه و آثار آنها (کتاب)|بانوان عالمه و آثار آن‌ها]]، معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران.
 +
 
 +
[[Category:زنان نمونه قرن هفتم]]
 +
[[Category:زنان راوی حدیث]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۸ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۴۲

«ام‌الخیر بغدادیه» از زنان محدث در قرن ۷ هجری و معروف به حجال النساء است، که در بغداد می‌زیست و به تدریس برای طلاب می‌پرداخت.

ام‌الخیر عالمانی چون ابن بطه، ابوالمظفر و شجاع حربی را دیده و از آنان حدیث شنیده است و به انتشار آن پرداخته است. و محدثانی همچون اسماعیل بن عساکر، قاضی تقی‌الدین سلمان، ابن سعد، ابن شحنه و فاطمه بنت سلمان و دیگران از او اجازه روایت گرفته‌اند.

ام‌الخیر بغدادیه علاوه بر فضل و علم، زهد و ورعی بسیار داشت. چندین بار به مکه معظمه مشرف شد و سرانجام در سال ۶۴۰ قمری درگذشت.

منابع