حق و باطل (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ویرایش)
 
سطر ۱۱: سطر ۱۱:
 
|زبان= فارسی
 
|زبان= فارسی
  
|تعداد جلد=1
+
|تعداد جلد=۱
  
 
|عنوان افزوده1=
 
|عنوان افزوده1=
سطر ۲۴: سطر ۲۴:
  
 
}}
 
}}
کتاب حاضر، مجموع ده سخنرانی در مورد دو موضوع حق و باطل و احیای تفکر اسلامی است. استاد مطهری در این گفتارها با نقد نظریه مارکسیسم در باب نبرد حق علیه باطل نظر اسلامی را چنین بیان می کند که حق، اصیل و مستقل است و باطل طفیلی و گرچه گاهی شاهد غلبه ظاهری باطل تقسیم، اما پیروزی نهایی از آن حق است.
+
کتاب '''«حق و باطل به ضمیمه احیاء تفکر اسلامی»'''، مجموع ده سخنرانی استاد [[مرتضی مطهری]] در مورد دو موضوع «حق و باطل» و «احیاء تفکر اسلامی» است که البته بخش دوم به طور مستقل نیز با عنوان «[[احیای تفکر اسلامی (کتاب)|احیای تفکر اسلامی]]» چاپ شده است.
  
در بخش دوم استاد با تجلیل از اقبال لاهوری به مسئله احیای تفکر اسلامی می پردازد و مصادیق زیر را یادآوری می کند: عدم همبستگی در جوامع اسلامی، تفکر نادرست در باب تاثیر عمل به سعادت انسان، فهم نادرست در باب توکل و زهد.
+
== مؤلف ==
 +
[[مرتضی مطهری]] (۱۲۹۸-۱۳۵۸ ش) از اساتید [[حوزه علمیه]] و معروفترین سخنران در دو دهه قبل از انقلاب اسلامی بود. او در ۱۲ بهمن ۱۲۹۸ش، در شهرستان فریمان در نزدیکى شهر [[مشهد]] چشم به جهان گشود. از جمله اساتید ایشان در راه کسب علم و دانش، [[علامه طباطبایى|علامه طباطبائی]]، [[سید محمد حجت کوه کمره ای|سید محمد حجت]]، و [[امام خمینی|امام خمینى]] را می توان نام برد.
 +
 
 +
مطهرى در طول حیاتش سعی نمود ایدئولوژى اصیل اسلامى را از طریق درس و سخنرانى و تألیف کتاب ارائه نماید. برخی از آثار ایشان عبارتند از: [[تعلیم و تربیت در اسلام (کتاب)|تعلیم و تربیت در اسلام]]، [[خدمات متقابل اسلام و ایران (کتاب)|خدمات متقابل اسلام و ایران]] و [[حماسه حسینی (کتاب)|حماسه حسینی]]. سرانجام ایشان، در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ توسط منافقین به [[شهادت در راه خدا|شهادت]] رسید.
 +
 
 +
== معرفی اجمالی کتاب ==
 +
کتاب حاضر، مجموع ده سخنرانی استاد [[مرتضی مطهری]] در مورد دو موضوع «حق و باطل» و «[[احیای تفکر اسلامی (کتاب)|احیای تفکر اسلامی]]» است. استاد مطهری در این گفتارها با نقد نظریه مارکسیسم در باب نبرد [[حق]] علیه [[باطل]]، نظر [[اسلام|اسلامی]] را چنین بیان می کند که «حق، اصیل و مستقل است و باطل طفیلی و گرچه گاهی شاهد غلبه ظاهری باطل هستیم، اما پیروزی نهایی از آن حق است». تاریخ ایراد این پنج گفتار به سال‌ ۵۶ باز می‌گردد.
 +
 
 +
در بخش دوم، استاد با تجلیل از [[محمد اقبال لاهوری|اقبال لاهوری]] به مسئله احیای تفکر اسلامی می پردازد و مصادیق زیر را یادآوری می کند: عدم همبستگی در جوامع اسلامی، تفکر نادرست در باب تأثیر عمل به سعادت انسان، فهم نادرست در باب [[توکل]] و [[زهد]].
  
 
مطالعه ی این کتاب، خواننده را در یافتن پاسخ های استدلالی پرسش های زیر یاری می کند:
 
مطالعه ی این کتاب، خواننده را در یافتن پاسخ های استدلالی پرسش های زیر یاری می کند:
  
* آیا چیزی به نام حق و باطل وجود دارد؟
+
*آیا چیزی به نام حق و باطل وجود دارد؟
* اگر پیروزی با حق است چرا بعضی مواقع باطل، پیروز و موفق است؟
+
*اگر پیروزی با حق است چرا بعضی مواقع، باطل پیروز و موفق است؟
* ریشه های آسیب دیدگی طرز تفکر اسلامی ما چیست؟  
+
*ریشه های آسیب دیدگی طرز تفکر اسلامی ما چیست؟
* آیا زهد یعنی بی رغبتی طبیعی؟  
+
*آیا زهد یعنی بی رغبتی طبیعی؟
* آیا ساده زیستی در رشد روحی انسان مؤثر است؟  
+
*آیا ساده زیستی در رشد روحی انسان مؤثر است؟
* زندگی یعنی چه؟  
+
*زندگی یعنی چه؟
  
==مؤلف==
+
در تنظیم این کتاب، هیچ دخل و تصرفی از سوی ویراستار در اصل مطلب‌ نشده و تنها در برخی موارد، اصلاحات اندک عبارتی صورت گرفته است به‌ طوری که حالت گفتاری مطالب بخصوص در بخش دوم کتاب که احتیاج به‌ تلفیق نداشته، حفظ گردیده و شیرینی کلام استاد محفوظ مانده است.
مرتضی مطهری (1298 - 1358ش) از اساتید حوزه علمیه و معروفترین سخنران در دو دهه قبل از انقلاب اسلامی بود. او در 12 بهمن 1298ش، مطابق با 12 جمادى‌الأولى 1338ق (1920م) در شهرستان فریمان در نزدیکى شهر مشهد چشم به جهان گشود. از جمله اساتید ایشان در راه کسب علم و دانش، علامه طباطبائی، سيد محمد حجت، سيد صدرالدين صدر و سيد محمدتقى خوانسارى را می توان نام برد. مطهرى در طول حیاتش سعی نمود ایدئولوژى اصیل اسلامى را از طریق درس و سخنرانى و تألیف کتاب ارائه نماید. برخی از آثار ایشان عبارتند از: تعلیم و تربیت در اسلام، خدمات متقابل اسلام و ایران و حماسه حسینی. سرانجام ایشان ، در 12 اردیبهشت 1358 به شهادت رسیدند.
 
  
 
==منابع==
 
==منابع==
* معرفی کتب استاد مطهری، در دسترس در [http://www.islamenab.ir/index.php?action=show_news&news_id=1850 اسلام ناب]، بازیابی: 16 آذر 1392.
+
 
 +
*معرفی کتب استاد مطهری، در دسترس در [http://www.islamenab.ir/index.php?action=show_news&news_id=1850 اسلام ناب]، بازیابی: ۱۶ آذر ۱۳۹۲.
 +
*سایت کتابخانه مدرسه فقاهت.
  
 
[[رده:آثار شهید مطهری]]
 
[[رده:آثار شهید مطهری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۳۸

حق و باطل.jpg
نویسنده مرتضی مطهری
موضوع حق و باطل
زبان فارسی
تعداد جلد ۱

کتاب «حق و باطل به ضمیمه احیاء تفکر اسلامی»، مجموع ده سخنرانی استاد مرتضی مطهری در مورد دو موضوع «حق و باطل» و «احیاء تفکر اسلامی» است که البته بخش دوم به طور مستقل نیز با عنوان «احیای تفکر اسلامی» چاپ شده است.

مؤلف

مرتضی مطهری (۱۲۹۸-۱۳۵۸ ش) از اساتید حوزه علمیه و معروفترین سخنران در دو دهه قبل از انقلاب اسلامی بود. او در ۱۲ بهمن ۱۲۹۸ش، در شهرستان فریمان در نزدیکى شهر مشهد چشم به جهان گشود. از جمله اساتید ایشان در راه کسب علم و دانش، علامه طباطبائی، سید محمد حجت، و امام خمینى را می توان نام برد.

مطهرى در طول حیاتش سعی نمود ایدئولوژى اصیل اسلامى را از طریق درس و سخنرانى و تألیف کتاب ارائه نماید. برخی از آثار ایشان عبارتند از: تعلیم و تربیت در اسلام، خدمات متقابل اسلام و ایران و حماسه حسینی. سرانجام ایشان، در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ توسط منافقین به شهادت رسید.

معرفی اجمالی کتاب

کتاب حاضر، مجموع ده سخنرانی استاد مرتضی مطهری در مورد دو موضوع «حق و باطل» و «احیای تفکر اسلامی» است. استاد مطهری در این گفتارها با نقد نظریه مارکسیسم در باب نبرد حق علیه باطل، نظر اسلامی را چنین بیان می کند که «حق، اصیل و مستقل است و باطل طفیلی و گرچه گاهی شاهد غلبه ظاهری باطل هستیم، اما پیروزی نهایی از آن حق است». تاریخ ایراد این پنج گفتار به سال‌ ۵۶ باز می‌گردد.

در بخش دوم، استاد با تجلیل از اقبال لاهوری به مسئله احیای تفکر اسلامی می پردازد و مصادیق زیر را یادآوری می کند: عدم همبستگی در جوامع اسلامی، تفکر نادرست در باب تأثیر عمل به سعادت انسان، فهم نادرست در باب توکل و زهد.

مطالعه ی این کتاب، خواننده را در یافتن پاسخ های استدلالی پرسش های زیر یاری می کند:

  • آیا چیزی به نام حق و باطل وجود دارد؟
  • اگر پیروزی با حق است چرا بعضی مواقع، باطل پیروز و موفق است؟
  • ریشه های آسیب دیدگی طرز تفکر اسلامی ما چیست؟
  • آیا زهد یعنی بی رغبتی طبیعی؟
  • آیا ساده زیستی در رشد روحی انسان مؤثر است؟
  • زندگی یعنی چه؟

در تنظیم این کتاب، هیچ دخل و تصرفی از سوی ویراستار در اصل مطلب‌ نشده و تنها در برخی موارد، اصلاحات اندک عبارتی صورت گرفته است به‌ طوری که حالت گفتاری مطالب بخصوص در بخش دوم کتاب که احتیاج به‌ تلفیق نداشته، حفظ گردیده و شیرینی کلام استاد محفوظ مانده است.

منابع

  • معرفی کتب استاد مطهری، در دسترس در اسلام ناب، بازیابی: ۱۶ آذر ۱۳۹۲.
  • سایت کتابخانه مدرسه فقاهت.