محبوبیت ائمه بقیع علیهم السلام نزد اهل سنت (کتاب)
کتاب «محبوبیت ائمه بقیع علیهمالسلام نزد اهل سنت»، تألیف سید حسین اسحاقى، در موضوع زندگىنامه، اوصاف و فضائل ائمه مدفون در بقیع از دیدگاه اهل سنت، با استفاده از آیات و احادیث است.
نویسنده | سید حسین اسحاقی |
موضوع | فضائل ائمه بقیع |
زبان | فارسى |
تعداد جلد | ۱ |
|
محتوای کتاب
مؤلف درباره این کتاب نوشته است: «در این گفتار برآنیم تا اوصاف و فضایل ائمه بقیع(ع) را از دیدگاه اهل سنت با استفاده از اندوختههاى پژوهشى حجج اسلام مرحوم داود الهامى، علىاصغر رضوانى، علىباقر شیخانى، مهدى لطفى، علىاصغر قربانى، ابوالفضل هادىمنش و دیگر محققان ارجمند بیان کنیم».
این کتاب، شامل پیشگفتار و چهار فصل است که هر فصل مربوط به یک امام بزرگوار به شرح زیر مىباشد:
- فصل اول: زندگانى، ویژگىها و کرامات امام حسن مجتبى(ع)؛
- فصل دوم: زندگانى، ویژگىها و کرامات امام زینالعابدین(ع)؛
- فصل سوم: زندگانى، ویژگىها و کرامات امام محمد باقر(ع)؛
- فصل چهارم: زندگانى، ویژگىها و کرامات امام جعفر صادق(ع).
در آغاز هریک از فصول چهارگانه، مقدمهاى درباره امامى که قرار است از وى سخن گفته شود، به ترتیب با عناوین «مشرق سخن»، «طلوع سخن»، «مطلع سخن» و «سپیده سخن» مطرح شده، سپس تبارشناسى آن حضرت ذکر گردیده که در آن تولد، نامگذارى، همسر و فرزندان و... آمده است. در پى آن شخصیت علمى، اجتماعى و دینى امام مورد بررسى قرار گرفته و در ادامه به ذکر نمونههایى از کرامات آن حضرت پرداخته شده و در پایان گزیدهاى از سخنان و حکمتهاى آن بزرگوار ذکر گردیده است.
به عنوان نمونه، مؤلف در ذیل شخصیت امام حسن مجتبى(ع) صفات زیادى برشمرده است که یکى از آنها مروت و جوانمردى آن حضرت است. ایشان از کتاب «ربیع الأبرار» زمخشرى نقل کرده که انس بن مالک گوید: من در خدمت حسن بن على(ع) بودم که کنیزکى بیامد و شاخه گلى را به آن حضرت هدیه کرد. حسن بن على(ع) بدو گفت: «أنت حرّة لوجه الله»؛ یعنى تو در راه خدا آزادى. من که آن ماجرا را دیدم به آن حضرت عرض کردم: کنیزکى شاخه گل بىارزشى به شما هدیه کرد و شما او را آزاد کردى؟ در پاسخ فرمود: «اینگونه خداى تعالى ما را ادب کرده که خود خداوند فرموده: وقتى تحیهاى به شما دادند، تحیتى بهتر دهید و بهتر از آن، آزادى اوست».
و در بخش سخنان حکمتآموز امام صادق(ع) در منابع اهل سنت چنین آمده است: امام فرمودند: سه عامل است که خداوند توسط آنها عزّت مردم مسلمان را زیاد مىکند: - گذشتن از کسى که به او ظلم کرده است؛ - بخشش بر کسى که او را محروم ساخته است؛ - صله رحم با کسى که با او قطع رحم کرده است.
منابع
- نرم افزار کتابخانه جامع حج، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.