سید علی صائغ: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(یک نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
علی بن حسين عاملی مشهور به سيد علی صائغ یکی از علمای بزرگ شيعه در جبل عامل بود اين سيد بزرگوار فقيهی محقق و محدثی وارد و مجتهدی کامل و معلمی صادق بود. سيد علی یکی از اکابر شاگردان شهيد ثانی است شهيد اعلی الله مقامه اين سيد عالی مقام را خيلی دوست می داشت و به او اظهار علاقه زياد می کرد شهيد آرزو می نمود که خداوند متعال فرزند ذکوری به او دهد و آن فرزند پس از مرگش به خدمت اين سيد تربيت شود و اين چنين نيز شد شهيد عزيز در مسافرات بود و ماههای متمادی از خانواده خويش به دور، روزی فکری کرد و به نظرش رسيد که حتما آقازاده متولد شده از فرسنگها فاصله (در عصری که نه وسيله تلفن و نه بی سيم بود خيلی مايل بود بداند خداوند به او چه فرزندی عنايت فرموده) به خود گفت چه بهتر تفألی به  قرآن زنيم پس از مدتی همين که قرآن را باز نمود در ابتدای صفحه آيه شريفه و بشرناه بغلام حليم فکر او را راحت نمود و او را حسن ناميد و اگر فقير زنده باشد با اين حسن و فرزندان حسن و امثال حسن صحبتها دارد (هر چند حسن اصلی به کنار برادرش در عداد سيد جوانان بهشتند و اينها شاگردان آنها هستند) کجا رفتم!!
+
سید علی بن حسین عاملی مشهور به «سید علی صائغ»، یکی از علمای بزرگ [[شیعه]] در جبل عامل [[لبنان]] بود. این سید بزرگوار [[فقیه|فقیهی]] محقق و [[محدث|محدثی]] وارد و مجتهدی کامل و معلمی صادق بود.  
  
سيد صائغ سالها نزد امثال شهيد ثانی و ديگر علمای جبل عامل تلمذ نمود و خود به مقام استادی رسيد و شاگردانی مانند صاحب مدارک: سيد محمد و صاحب معالم: شيخ حسن و... را ترتيب نموده به جهان تشيع تحويل داد آن جناب آثاری نيز به نام مجمع البيان در شرح ارشاد و کتابی در شرح شرايع محقق اول (ارشاد الاذهان را به رشته تحرير برد) سال دقيقی از وفات او به دست نمی آيد علی الظاهر در اواخر قرن دهم در جزين وفات نموده است.
+
سید علی یکی از اکابر شاگردان [[شهید ثانی]] است. شهید اعلی الله مقامه این سید عالی مقام را خیلی دوست می داشت و به او اظهار علاقه زیاد می کرد. شهید آرزو می نمود که [[الله|خداوند]] متعال فرزند ذکوری به او دهد و آن فرزند پس از مرگش به خدمت این سید تربیت شود و این چنین نیز شد.  
  
==پيوند ها==
+
سید صائغ سالها نزد امثال شهید ثانی و دیگر علمای جبل عامل تلمذ نمود و خود به مقام استادی رسید و شاگردانی مانند سید محمد عاملی ([[صاحب مدارک]]) و شیخ حسن بن شهید ثانی ([[حسن بن زین الدین شهید ثانی|صاحب معالم]]) و ... را ترتیب نمود.
  
 +
آن جناب آثاری نیز به نام «مجمع البیان» در شرح ارشاد و کتابی در شرح «[[شرایع الاسلام (کتاب)|شرایع الاسلام»]] [[محقق اول]] را به رشته تحریر برد.
  
* '''[http://lib.ahlolbait.ir/parvan/resource.do?action=resource&id=39265&scope=0jH3eGvUjak7OHYXNxWHhlM63Daqqmzd&flowLastAction=view&from=search&query=%D8%B9%D9%84%D9%8A%20%D8%A8%D9%86%20%D8%AD%D8%B3%D9%8A%D9%86%20%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84%D9%8A&field=&collectionPID=0&lang=&count=20&execute=true کتاب الوجيز في تفسير القرآن العزيز]'''
+
سال دقیقی از وفات او به دست نمی آید. علی الظاهر در اواخر قرن دهم در جزین وفات نموده است.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
پایگاه شعائر
+
 
 +
* پایگاه شعائر
  
 
[[رده:علمای قرن دهم]]
 
[[رده:علمای قرن دهم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۵ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۴۵

سید علی بن حسین عاملی مشهور به «سید علی صائغ»، یکی از علمای بزرگ شیعه در جبل عامل لبنان بود. این سید بزرگوار فقیهی محقق و محدثی وارد و مجتهدی کامل و معلمی صادق بود.

سید علی یکی از اکابر شاگردان شهید ثانی است. شهید اعلی الله مقامه این سید عالی مقام را خیلی دوست می داشت و به او اظهار علاقه زیاد می کرد. شهید آرزو می نمود که خداوند متعال فرزند ذکوری به او دهد و آن فرزند پس از مرگش به خدمت این سید تربیت شود و این چنین نیز شد.

سید صائغ سالها نزد امثال شهید ثانی و دیگر علمای جبل عامل تلمذ نمود و خود به مقام استادی رسید و شاگردانی مانند سید محمد عاملی (صاحب مدارک) و شیخ حسن بن شهید ثانی (صاحب معالم) و ... را ترتیب نمود.

آن جناب آثاری نیز به نام «مجمع البیان» در شرح ارشاد و کتابی در شرح «شرایع الاسلام» محقق اول را به رشته تحریر برد.

سال دقیقی از وفات او به دست نمی آید. علی الظاهر در اواخر قرن دهم در جزین وفات نموده است.

منابع

  • پایگاه شعائر