حیاة القلوب (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱۸: سطر ۱۸:
 
* [http://www.tahoordanesh.com/page.php?pid=15579 دایرة المعارف طهور، ذیل مدخل "حیوة القلوب"]، (17 خرداد 1391).
 
* [http://www.tahoordanesh.com/page.php?pid=15579 دایرة المعارف طهور، ذیل مدخل "حیوة القلوب"]، (17 خرداد 1391).
  
 +
==متن کتاب حیوة القلوب==
 +
[http://lib.ahlolbait.com/parvan/resource/34935/حيوة-القلوب---تاريخ-پيامبران-عليهم-السلام-و-بعضي-از-قصه-هاي-قرآن  حیوة القلوب]
 
[[رده:منابع تاریخ انبیا(ع)]]
 
[[رده:منابع تاریخ انبیا(ع)]]
 
[[رده:منابع تاریخ زندگی حضرت محمد(ص)]]
 
[[رده:منابع تاریخ زندگی حضرت محمد(ص)]]
 
[[رده:منابع حدیثی]]
 
[[رده:منابع حدیثی]]
 
{{حدیث}}
 
{{حدیث}}

نسخهٔ ‏۲۶ اوت ۲۰۱۷، ساعت ۱۱:۱۰

کتابی است از علامه محمدباقر مجلسی در بیان تاریخ انبیاء علیهم السلام

معرفی اجمالی کتاب

این کتاب یکی از آثار و تالیفات با ارزش علامه ملا محمدباقر مجلسی است که به زبان فارسی نوشته شده است. حیوة القلوب در قصص و احوالات پیغمبران عظام و اوصیاء ایشان صلی الله علیه و آله می باشد و جز کتب اخبار محسوب می گردد. موضوع این کتاب مستطاب بیان فضایل و کمالات و مناقب و معجزات و تواریخ حالات اجداد گرام و آباء فخام عالی نسب است و چون مطالعه این کتاب موجب حیوة ابدی دلهای اهل ایمان می گردد. آن را به «حیوة القلوب» مسمی گردانیده است.

و این کتاب ارزشمند مورد توجه علاقمندان در عصر علامه مجلسی و پس از آن بوده است به ویژه برای کسانی که خواهان آشنائی با قصص انبیاء عظام علیهم السلام و جانشینان آنان و بعضی از قصه های مذکور در قرآن و آگاهی از سیره سید البشر رسول گرامی صلی الله علیه و آله و سلم و وقایع مربوط به عصر بعثت و قبل از آن و همچنین بعد از بعثت تا هجرت و از هجرت تا رحلت آن بزرگوار مورد توجه قرار گرفته است.

بخش های کتاب

جلد اول آن درباره پیامبران گرامی علیهم السلام و شامل 37 باب، جلد دوم در احوال پیامبر بزرگ اسلام صلی الله علیه و آله و سلم شامل 65 باب و جلد سوم در امامت و شامل دو باب و 45 فصل می باشد.

یادداشت

نکته ای که قابل توجه می باشد در این کتاب، در برگرفتن تعداد بسیاری از روایات و اقوال مختلف در موضوعات مطرح شده در هر یک از جلدهای آن از این رو در تحقیق سعی شده است که از بیشتر مصادری که مؤلف آنها را مد نظر داشته استفاده و به آنها ارجاع شود و علاوه بر آنهایی که خود او ذکر کرده، در بعضی موارد از مصادر دیگری استفاده شده که آن مطالب یا روایات در آنها آمده است چه از کتاب های شیعه باشد و چه از کتاب های اهل سنت تا بهره بردن از کتاب کاملتر شود.

منابع

متن کتاب حیوة القلوب

حیوة القلوب