ملا محمد علی خوانساری: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
مرحوم آيت الله آخوند ملا محمد علی خوانساری یکی از علما و اساتيد فقها در اوايل قرن اخير بود. شيخ اجل و فقيه اعظم مجتهدی اصولی از افاضل شاگردان آخوند خراسانی و ديگر اعلام عتبات بود که خود در فقه و اصول و حديث متبحر گرديد و در جمله مدرسين علما بود. مرحوم آخوند ملا محمد علی پدر زن آيت الله خوانساری و والد آيت عظمی حاج آقا محمد امامی ارکی است. آيت الله امامی یکی از علما و مدرسين بزرگ حوزه اراک بود که آثاری مانند: منهاج، حکمت بالغه، شرح دعای صباح، حاشيه عروه، حاشيه نجاة العباد و حاشيه مکاسب، همچنين رسائلی متعدد در فروع و عبادات به رشته تحرير برده است. وفات والد معظم او را در سال 1332 نوشته اند.
+
فرزند ملا محمد باقر خوانساری، از عالمای ساکن در مدرسه صدر و از شاگردان و خواص ملازمان و خدمتگزاران علامه [[جهانگیرخان قشقایی]] بود. ملازمت و خدمتگزاری وی نسبت به استادش به حدی بود که وی را ملا محمد علی خان می گفتند. مردی فقیر، آبرومند بود که با کمال عزت نفس می-زیست و هیچ وقت از وی عرض حاجت و اظهار شکایت و ملامت دیده و شنیده نشد. [[آقابزرگ تهرانی]] در مورد وی می نویسد: «عالم فاضل، کان من رجال الفضل فی اصفهان و من اهل العلم و المعرفة، قرأ علی مدرسی عصره و مشایخه حتّی بلغ درجة سامیة، و تخرّج علیه آخرون » .
 +
 
 +
ملا محمد علی سرانجام در روز 14[[ربیع الاول]] سال 1350ق وفات و پیکرش را در کنار استادش در تکیة جهانگیرخان قشقایی به خاک سپردند.  
  
 
==منابع==
 
==منابع==
سايت شعائر
+
سايت تخت فولاد
 +
 
 
[[رده:علمای قرن چهاردهم]]
 
[[رده:علمای قرن چهاردهم]]

نسخهٔ ‏۱۳ ژوئیهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۷:۳۸

فرزند ملا محمد باقر خوانساری، از عالمای ساکن در مدرسه صدر و از شاگردان و خواص ملازمان و خدمتگزاران علامه جهانگیرخان قشقایی بود. ملازمت و خدمتگزاری وی نسبت به استادش به حدی بود که وی را ملا محمد علی خان می گفتند. مردی فقیر، آبرومند بود که با کمال عزت نفس می-زیست و هیچ وقت از وی عرض حاجت و اظهار شکایت و ملامت دیده و شنیده نشد. آقابزرگ تهرانی در مورد وی می نویسد: «عالم فاضل، کان من رجال الفضل فی اصفهان و من اهل العلم و المعرفة، قرأ علی مدرسی عصره و مشایخه حتّی بلغ درجة سامیة، و تخرّج علیه آخرون » .

ملا محمد علی سرانجام در روز 14ربیع الاول سال 1350ق وفات و پیکرش را در کنار استادش در تکیة جهانگیرخان قشقایی به خاک سپردند.

منابع

سايت تخت فولاد