ورود نمایندگان طایفه نخع به مدینه و پذیرش اسلام

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۲:۴۵ توسط مرضیه الله وکیل جزی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی ' <keywords content='کلید واژه: 15 محرم، سال 11 هجری، عام الوفود، طايفه نخع، مالك بن حارث اش...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

منبع: نرم‌افزار دایرة‌المعارف چهارده معصوم علیهم‌السلام

ورود نمايندگان طايفه نخع به مدينه و پذيرش دين اسلام - سال 11 هجري قمري/ 15 محرم

هنگامي كه پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله به مدينه منوره هجرت كرد و اقدام به ايجاد نظام حكومتي اسلام نمود، بسياري از افراد و نمايندگان طايفه‌هاي مختلف عرب، به نزد آن حضرت رسيده و بدست وي مسلمان شده و ابراز وفاداري نمودند.

سال نهم هجري، اوج مسافرت گروه‌ها و هيأت‌ها به مدينه منوره و اظهار پذيرش اسلام از سوي آنان بود. به همين جهت، آن سال را "عام الوفود" يعني سال ورود هيأت و گروه‌ها نامگذاري كردند.

پس از آن نيز همين روند ادامه داشت تا سالي كه پيامبر صلی الله علیه و آله رحلت نمود. بنا به روايت مورخان، آخرين گروهي كه بر پيامبر صلی الله علیه و آله وارد شده و بدست وي مسلمان شدند، طايفه "نخع" بود. آنان در نيمه محرم سال 11 هجري وارد مدينه شده و به محضر رسول خدا صلی الله علیه و آله رسيدند و با وي بيعت نمودند.

اين طايفه، از عرب‌هاي ساكن يمن بوده و هنگامي كه "معاذ بن جبل" از سوي رسول خدا صلی الله علیه و آله جهت تبليغ اسلام به سوي آنان اعزام شده بود، با اسلام و دين حضرت محمد صلی الله علیه و آله آشنا شده بودند. ورود آنان به مدينه منوره، پس از بازگشت رسول خدا صلی الله علیه و آله از حجة الوداع بود و پس از 47 روز بعد، پيامبر صلی الله علیه و آله دار فاني را وداع گفت و روح بلندش به ملكوت اعلي پيوست.[۱]

شايان ذكر است كه "مالك بن حارث اشتر نخعي" فرمانده سلحشور و يار فداكار امیرالمومنین علیه‌السلام از همين طايفه قهرمان‌پرور بود و از مردان اين طايفه، فداكاران فراواني براي حضرت علي علیه‌السلام و اهل بيت علیهم‌السلام تربيت نمود.

پانویس

  1. بحارالانوار (علامه مجلسی)، ج 21، ص 407؛ فرازهايي از تاريخ پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله (جعفر سبحاني)، ص 467.