آیه 198 بقره
نسخهٔ تاریخ ۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۲۷ توسط مرضیه الله وکیل جزی (بحث | مشارکتها) (صفحهای جدید حاوی ' {{بخشی از یک کتاب}} '''منبع:''' نمونه بينات در شأن نزول آيات از نظر شیخ طوسی و سا...' ایجاد کرد)
منبع: نمونه بينات در شأن نزول آيات از نظر شیخ طوسی و ساير مفسرين خاصه و عامه ، ص 66
نویسنده: محمدباقر محقق
شأن نزول آيه 198 سوره بقره
«لَيْسَ عَلَيْكُمْ جُناحٌ أَنْ تَبْتَغُوا فَضْلًا».[۱]
از ابن عباس و مجاهد و حسن بصرى و عطا نقل نمايند: كه مسلمين در اوقات حج تجارت كردن را گناه ميدانستند و خداوند در آيه تصريح فرمود كه ميتوانند به تجارت نيز بپردازند. چنان كه اين موضوع از ائمه اطهار عليهمالسلام هم روايت گرديده است و نيز گويند اعراب در جاهليت چند بازار بنام عكاظ و مجنة و ذوالمجاز داشتند.
و اگر هر كس در اوقات جاهليت هنگام حج به تجارت مى پرداخت به او حاج نگفته بلكه داج مى گفتند: سپس اين آيه نازل گرديد.[۲] شيخ بزرگوار ما به اين موضوع اشاره مختصرى نموده ولى به عنوان شأن و نزول نياورده است.
پانویس
- ↑ بقيه آيه، «مِنْ رَبِّكُمْ فَإِذا أَفَضْتُمْ مِنْ عَرَفاتٍ فَاذْكُرُوااللَّهَ عِنْدَالْمَشْعَرِالْحَرامِ وَاذْكُرُوهُ كَما هَداكُمْ وَ إِنْ كُنْتُمْ مِنْ قَبْلِهِ لَمِنَ الضَّالِّينَ؛ بر شما باكى نيست كه (در هنگام حج) از فضل پروردگار روزى و معاش بخواهيد. پس هنگامى كه از عرفات بازگشتيد در مشعرالحرام خداوند را ياد آوريد (و ذكر خدا نمائيد) و بيايد آوريد او را چنان كه شما را راهنمائى كرده است اگر چه پيش از آن در گمراهى بوده ايد».
- ↑ روض الجنان و مجمع البيان و بخارى.