آیه 255 بقره

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۲۷ توسط مرضیه الله وکیل جزی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی ' {{بخشی از یک کتاب}} '''منبع:''' نمونه بينات در شأن نزول آيات از نظر شیخ طوسی و سا...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)

منبع: نمونه بينات در شأن نزول آيات از نظر شیخ طوسی و ساير مفسرين خاصه و عامه ، ص 94

نویسنده: محمدباقر محقق

شأن نزول آيه 255 سوره بقره

«اللَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاتَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلانَوْمٌ».[۱]

حماد از امام صادق عليه‌السلام روايت كند كه يهود معتقد بودند كه وقتى كه خداوند آسمان‌ها و زمين را آفريد بر روى تخت و كرسى براى استراحت در حالتى كه بر روى ران و زانوى خويش تكيه داده بود، نشست. تا رفع خستگى نمايد سپس اين آيه در رد عقايد آنان نازل گرديد.[۲]

پانویس

  1. بقيه آيه، «لَهُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ مَنْ ذَاالَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ ما بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَ ما خَلْفَهُمْ وَلايُحِيطُونَ بِشَيْ ءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِماشاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّماواتِ وَالْأَرْضَ وَلايَؤُدُهُ حِفْظُهُما وَ هُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ؛ خداى يكتائى كه جز او خدائى نيست، زنده و پاينده است. او را (هرگز كسالت) پينكى و خواب فرانگيرد آنچه در آسمانها و زمين است از اوست چه كسى مي‌تواند بدون اجازه او به شفاعت بپردازد و آنچه براى مردم پيش آمده و (نيز) آنچه بعد خواهد آمد، همه را مي‌داند و كسى را به علم و دانش او احاطه و اطلاعى نيست. مگر آنچه را كه او بخواهد و قلمرو دانش او در آسمان‌ها و زمين گسترش يافته است و نگهدارى آسمان‌ها و زمين وى را به رنج نيندازد (بلكه براى او آسان است) و اوست خداوند بزرگ و بزرگوار».
  2. تفسير برهان.