شرح باب حادى عشر (کتاب)

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۳۳ توسط مرضیه الله وکیل جزی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی ' {{بخشی از یک کتاب}} '''منبع:''' کتابشناسی تفصیلی مذاهب اسلامی '''نویسنده:''' محمدرضا ...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)

منبع: کتابشناسی تفصیلی مذاهب اسلامی

نویسنده: محمدرضا ضمیری

مؤلف:

مقداد بن عبدالله بن محمد بن حسین محمد حلى سُيُورى (م 828 ق).

معرفى اجمالى كتاب:

این كتاب در اصول عقاید شیعه است و به شرح كتاب باب حادى عشر، نوشته علامه حلى دانشمند و فقیه نامدار تشیع پرداخته است.

علما و متكلمان شروح فراوانى بر این كتاب مختصر نوشته اند. از میان آن شروح، شرح فاضل مقداد بیشتر از دیگر شروح، نظر علما را جلب كرده و سالیان متمادى است كه جزء متون درسى حوزه هاى علمیه تشیع است.

و با این كه كتاب مختصر است، اما مؤلف اصول پنج گانه مذهب را به صورت نو، اجمال و آمیخته با استدلال و برهان قوى تبیین فرموده و در آخر كتاب بحث مختصرى در باب توبه و امر به معروف آورده است. اما كتاب شرح باب حادى عشر شامل مقدمات و نه فصل است كه فصل اول در توحید، فصل دوم و سوم در صفات ثبوتیه و سلبیه، فصل چهارم تا هفتم در عدل، نبوت، امامت و معاد است و دو فصل دیگر به توبه و امر به معروف اختصاص دارد.

فاضل مقداد در وجه تسمیه كتاب به باب حادى عشر چنین آورده است: «این باب حادى عشر نامیده شد؛ براى این كه مصنف (علامه حلى)، كتاب مصباح المجتهد شیخ طوسى را ـ كه در عبادات و ادعیه است ـ خلاصه كرد و آن مختصر را به نام منهاج الصلاح فى المختصر المصباح در ده باب تنظیم كرد و بعد این باب را كه در اصول عقاید شیعه است، بدان افزود كه به باب حادى عشر (باب یازدهم) مشهور شد.

وضعیت نشر:

این كتاب به كوشش جامعه مدرسین حوزه علمیه قم چاپ شده است.