منابع و پی نوشتهای متوسط
جامعیت مقاله متوسط
مقاله مورد سنجش قرار گرفته است

شیخ محمدتقی بافقی

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۸ ژوئن ۲۰۱۹، ساعت ۰۸:۱۴ توسط سید مهدی خدایی (بحث | مشارکت‌ها) (پروژه1: سنجش کیفی)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon-computer.png
محتوای فعلی مقاله یکی از پایگاه های معتبر متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)

مجاهد ربانی و آيت سبحانی حاج شيخ محمدتقی بافقی یکی از آيات بزرگ وعلمای معروف قرن اخير در شهرستان قم بود. در سال 1292 در بافق یزد متولد شد و در خاندانی از محبين به اسلام و اهل بيت نشو و نما نمود. بافقی در آغاز از شاگردان ميرزا سيد علی مدرس (لب جندقی) در شهرستان یزد بود.

بافقی جوانی پرشور، فعال و مجاهد بود، و با مخالفين اسلام و روحانيت در ستيز! نوشته اند به دنبال یک سلسله فعاليتهای اسلامی علیه ستمگران در یزد تحت تعقيب عمال دولتی قرار گرفت. ناگزير پای پياده یزد را به سوی نجف اشرف ترک نمود. مقدم او را علمای نجف مخصوصا علامه یزدی گرامی داشتند و از مجاهدت و فعاليتهای اسلامی او خرسند گشتند. بافقی سالها در نجف از محضر آخوند خراسانی و علامه یزدی و سيد احمد کربلائی به تکميل خارج اصول فقهی و دروس اعتقادی مشغول بود تا در فنون علمی به درجه اجتهاد ارتقاء یافت و در مراجعت به ايران ساکن قم گرديد.

مرحوم بافقی دانشمندی فعال و پرشور و مجاهدی نستوه بود. موقعی که آيت الله حائری در اراک بود، برای هجرت او به قم و تأسيس حوزه فعاليتهای چشم گيری می نمود و سرانجام هم با همکاری امثال اين مجاهد ربانی حوزه علميه قم به خوبی پی ريزی شد. هدف اين علما و مجاهدين تأسيس پايگاهی عظيم در راه گسترش حقايق مذهبی و علوم اسلامی، و هم سدی عظيم در مقابل افکار و اعمال استعمارگران و نوکر جديد آنها رضا خان قلدر بود. مرحوم بافقی در امر به معروف و نهی از منکرات به خوبی کمر همت بست و با شجاعت و شهامت در مقابل اعمال ضد اسلامی و خفت بار ننگين پهلوی قدعلم نمود. در قم امثال ايشان و در مشهد آيت الله قمی رحمة الله عليه عليه مظالم، بی عفتيها و بی ناموسی های دربار مردم را هشدار دادند. در شب نوروز 1306 شمسی که خاندان ننگين سلطنت بدون حجاب در صحن مطهر حضرت معصومه سلام الله عليها اجتماع نمودند. امثال آيت الله بافقی با شجاعت و حرارت ضمن سخنرانی و با پخش اعلاميه های متعدد بدون ترس واهمه وظيفه اسلامی خويش را به خوبی ايفاء نمودند.

سرانجام اين ايت مجاهد به دستور عمال رضاخانی به تهران (و شهر ری) تبعيد شد!! دوری معظم له از حوزه قم و علمای هم فکر برای او عذابی اليم و رنجی قلبی بود. هر چند در شهر ری نيز از وظايف و تعهد دين خويش دست بر نداشت. اما متأسفانه به علت ديکته کردن دستورات اجانب ناراحتيهای گوناگون به وسيله رضا خان وايادی او به حوزه ها و اعلام شيعيان یکی پس از ديگری روی آور می شد. نوشته اند با حادثه مسجد گوهر شاد مرحوم بافقی قلبش از کار افتاد و در بيمارستان فيروز آبادی بعد از یک عمل جراحی متأسفانه جان سپرد.

منبع

سايت شعائر