یوسف بن علی بن مطهر حلی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(درج الگوی رتبه بندی و اصلاح برخی مطالب)
سطر ۱: سطر ۱:
ابوالمظفر یوسف بن علی بن مطهر سدیدالدین معروف به ابن مطهر شیخ اجل پدر جناب علامه خود فقیهی متکلم و اصولی بود شیخ شهید محمد مکّی رحمة الله علیه و از او تعبیر به امام اعظم حجت و ثقه اعلم نموده شیخ حر عاملی نیز او را فقیهی فاضل و مدرسی کامل می داند وحید بهبهانی که بعداً او را خواهی شناخت می فرماید جلالت و بزرگواری یوسف بن مطهر مشهورتر از آن است که ذکر شود صاحب روضات ضمن تحلیل از مقام علمی و مراتب معنوی و فضائل اخلاقی او اضافه می کند که تحصیلات علمی و مراتب اخلاقی جناب علامه از محضر والده بوده و در مکتوباتش این امر به خوبی روشن است. یوسف بن مطهر را فرزندی است عالم و بزرگوار به نام رضی الدین علی ( برادر علامه ) وی از علمای بزرگ شهر حله بوده و کتابی در ادعیه به نام عدد القویه دارد و ظاهراً قبل از علامه وفات نمود پدر بزرگوارش ابن مطهر به هنگام هجوم مغول و تاتار به سرزمین های خاورمیانه با سیاستی عالمانه و اندیشه خداپسندانه جان اهالی حله و نواحی آن را از شر این وحشیان غارتگر و جانیان ستمگر نجات داد. سال دقیقی از وفات پدر علامه در دست نیست.  
+
{{خوب}}
 +
ابوالمظفر یوسف بن علی بن مطهر سدیدالدین معروف به ابن مطهر  
 +
 
 +
او پدر [[علامه حلی]] است که خود فقیهی متکلم و اصولی بود.
 +
شیخ شهید محمد مکّی(شهید اول)رحمة الله علیه و از او تعبیر به امام اعظم حجت و ثقه اعلم نموده.
 +
شیخ حر عاملی نیز او را فقیهی فاضل و مدرسی کامل می داند.
 +
وحید بهبهانی درباره او می گوید: جلالت و بزرگواری یوسف بن مطهر مشهورتر از آن است که ذکر شود.
 +
 
 +
صاحب روضات ضمن تحلیل از مقام علمی و مراتب معنوی و فضائل اخلاقی او اضافه می کند که تحصیلات علمی و مراتب اخلاقی علامه حلی از محضر پدرش یوسف بن مطهر بوده و در مکتوباتش این امر به خوبی روشن است.
 +
یوسف بن مطهر به جز [[علامه حلی]] فرزند دیگری دارد با نام رضی الدین علی که وی نیز از علمای بزرگ شهر حله بوده و کتابی در ادعیه به نام [[عدد القویه]]دارد و ظاهراً قبل از علامه وفات نمود.
 +
ابن مطهر به هنگام هجوم مغول و تاتار به سرزمین های خاورمیانه با سیاستی عالمانه و اندیشه خداپسندانه جان اهالی حله و نواحی آن را از شر مغولان نجات داد. سال دقیقی از وفات ابن مطهر در دست نیست.  
  
 
==پیوندها==
 
==پیوندها==

نسخهٔ ‏۱۰ اکتبر ۲۰۱۸، ساعت ۰۶:۱۳

ابوالمظفر یوسف بن علی بن مطهر سدیدالدین معروف به ابن مطهر

او پدر علامه حلی است که خود فقیهی متکلم و اصولی بود. شیخ شهید محمد مکّی(شهید اول)رحمة الله علیه و از او تعبیر به امام اعظم حجت و ثقه اعلم نموده. شیخ حر عاملی نیز او را فقیهی فاضل و مدرسی کامل می داند. وحید بهبهانی درباره او می گوید: جلالت و بزرگواری یوسف بن مطهر مشهورتر از آن است که ذکر شود.

صاحب روضات ضمن تحلیل از مقام علمی و مراتب معنوی و فضائل اخلاقی او اضافه می کند که تحصیلات علمی و مراتب اخلاقی علامه حلی از محضر پدرش یوسف بن مطهر بوده و در مکتوباتش این امر به خوبی روشن است. یوسف بن مطهر به جز علامه حلی فرزند دیگری دارد با نام رضی الدین علی که وی نیز از علمای بزرگ شهر حله بوده و کتابی در ادعیه به نام عدد القویهدارد و ظاهراً قبل از علامه وفات نمود. ابن مطهر به هنگام هجوم مغول و تاتار به سرزمین های خاورمیانه با سیاستی عالمانه و اندیشه خداپسندانه جان اهالی حله و نواحی آن را از شر مغولان نجات داد. سال دقیقی از وفات ابن مطهر در دست نیست.

پیوندها

منابع

پایگاه شعائر