معرفت النفس و الحشر (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۷: سطر ۷:
 
|نویسنده= ملاصدرا
 
|نویسنده= ملاصدرا
  
|موضوع= فلسفه اسلامي/ معاد
+
|موضوع= روانشناسی/ معاد
  
 
|زبان= فارسی  
 
|زبان= فارسی  
  
|تعداد جلد= 1
+
|تعداد جلد= ۱
  
 
|عنوان افزوده1= مترجم
 
|عنوان افزوده1= مترجم
سطر ۲۴: سطر ۲۴:
  
 
}}
 
}}
کتاب «'''معرفت النفس و الحشر»،''' ترجمه و تنقیح جلد 8 و 9 «[[اسفار اربعه]]» [[ملاصدرا]] توسط اصغر طاهر زاده است. موضوع آن روانشناسی و [[معاد]] شناسی [[اسلام|اسلامی]] است و به بررسی وجود [[انسان]] در موطن [[دنيا]] و [[آخرت]] می پردازد.
+
'''«معرفت النّفس و الحَشر»''' اثر اصغر طاهرزاده اصفهانی، کتابی در موضوع [[معاد]] و روانشناسی [[اسلام|اسلامی]] است. این کتاب، ترجمه و تنقیح جلد ۸ و ۹ «[[اسفار اربعه]]» [[ملاصدرا]] است.  
  
==وضعیت نشر==
+
==مؤلف==
این کتاب در سال 1370 توسط نشر جنگل در اصفهان منتشر گردیده است.
+
[[ملاصدرا|محمد بن ابراهیم صدرالدین شیرازى]] (۹۷۹-۱۰۵۰ ق)، معروف به صدرالمتألهین و ملاصدرا، فیلسوف بزرگ [[شیعه]] و صاحب مکتب [[فلسفه|فلسفى]] «حکمت متعالیه» است. از اساتید بزرگ ایشان، [[شیخ بهایی]]، [[میرداماد]] و [[میرفندرسکی]] می باشند و [[فیض کاشانی]] و [[ملا عبدالرزاق لاهیجی]] از معروف‌ترین شاگردان او هستند.
  
==منبع==
+
برخی از آثار ارزشمند او عبارت است از: [[اسفار اربعه (کتاب)|اسفار اربعه]]، [[تفسیر القران الکریم|تفسیر القرآن الکریم]]، [[الشواهد الربوبیه (کتاب)|الشواهد الربوبیه]]، [[اللمعات المشرقیه (کتاب)|اللمعات المشرقیه][[المبدا و المعاد (ملاصدرا)|المبدا و المعاد]] و [[العرشیه (کتاب)|العرشیه]].
[http://www.ketab.ir/bookview.aspx?bookid=81171 خانه کتاب]، بازیابی: 8 خرداد 1392
 
  
 +
مترجم کتاب حاضر نیز -اصغر طاهرزاده اصفهانی (متولد ۱۳۳۰ ش)-، دانش‌آموخته دانشگاه در رشته زمین‌شناسی و سپس حوزه علمیه است. وی در چند دوره مسئولیت‌های اجرایی نظیر معاونت پرورشی و مدیرکل آموزش ‌و پرورش و مدیرکل بنیاد شهید استان اصفهان را عهده‌دار شد، ولی همواره دغدغه اصلی ایشان توجه به فرهنگ بوده است.
 +
 +
استاد طاهرزاده عمدتاً تحت تأثیر حکمت متعالیه [[ملاصدرا]] و عرفان [[ابن عربی|محی‌الدین]] بوده است. از او بیش از ۶۰ عنوان کتاب در موضوعات مختلفی از قبیل [[تفسیر قرآن]]، شرح [[نهج‌البلاغه]]، اصول عقاید، [[اخلاق]] اسلامی، آداب سلوک قلبی و مباحث مربوط به انقلاب اسلامی، تمدن [[شیعه]] و غرب‌شناسی، منتشر شده است. برخی از آثار او عبارتند از: عالم انسان دینی؛ ده نکته از معرفت نفس؛ مبانی معرفتی مهدویت؛ تمدن‌زایی شیعه؛ از برهان تا عرفان.
 +
 +
==معرفی کتاب==
 +
موضوع کتاب «معرفت النفس و الحشر» روانشناسی و [[معاد]]شناسی [[اسلام|اسلامی]] است و به بررسی وجود [[انسان]] در موطن [[دنيا]] و [[آخرت]] می پردازد. به گفته اصغر طاهرزاده اصفهانی، این کتاب در اصل جزوه‌ای بوده که توسط وی جهت تدریس «معرفت النفس» تهیه و تدریس می شده و در ابتدا قصد اینکه کتابی برای عموم طالبان این علم باشد در بین نبوده، ولی به جهت اسقبال و تشویقی که دوستان و اهل تحقیق نمودند به این کار دست زده است.
 +
 +
مترجم در مورد ترجمه و تنقیح (پاک کردن واصلاح کردن) کتاب حاضر می گوید: این بدین معنی نیست که سخن آن فیلسوف بزرگ نیاز به بیختن و پاک کردن دارد، بلکه موضوعاتی در آن کتاب شریف مطرح شده که امروز آن مطالب محل نزاع نیست ... و حذف کردن این موضوعات را که نه تنها ضرری به اصل مطلب نمی زند بلکه موضوع اصلی را روشنتر می کند، من تنقیح نامیدم.
 +
 +
==منابع==
 +
*[http://www.ketab.ir/bookview.aspx?bookid=81171 سایت خانه کتاب]، بازیابی: ۸ خرداد ۱۳۹۲.
 +
*مجموعه آثار استاد اصغر طاهرزاده، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.
 
[[رده:کتاب‌های فلسفی]]
 
[[رده:کتاب‌های فلسفی]]
 +
[[رده:کتابهای روان شناسی اسلامی]]
 +
[[رده:کتابهای اعتقادی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ مارس ۲۰۲۵، ساعت ۱۳:۵۱

معرفت النفس و الحشر.jpg
نویسنده ملاصدرا
موضوع روانشناسی/ معاد
زبان فارسی
تعداد جلد ۱
مترجم اصغر طاهرزاده

«معرفت النّفس و الحَشر» اثر اصغر طاهرزاده اصفهانی، کتابی در موضوع معاد و روانشناسی اسلامی است. این کتاب، ترجمه و تنقیح جلد ۸ و ۹ «اسفار اربعه» ملاصدرا است.

مؤلف

محمد بن ابراهیم صدرالدین شیرازى (۹۷۹-۱۰۵۰ ق)، معروف به صدرالمتألهین و ملاصدرا، فیلسوف بزرگ شیعه و صاحب مکتب فلسفى «حکمت متعالیه» است. از اساتید بزرگ ایشان، شیخ بهایی، میرداماد و میرفندرسکی می باشند و فیض کاشانی و ملا عبدالرزاق لاهیجی از معروف‌ترین شاگردان او هستند.

برخی از آثار ارزشمند او عبارت است از: اسفار اربعه، تفسیر القرآن الکریم، الشواهد الربوبیه، اللمعات المشرقیه،المبدا و المعاد و العرشیه.

مترجم کتاب حاضر نیز -اصغر طاهرزاده اصفهانی (متولد ۱۳۳۰ ش)-، دانش‌آموخته دانشگاه در رشته زمین‌شناسی و سپس حوزه علمیه است. وی در چند دوره مسئولیت‌های اجرایی نظیر معاونت پرورشی و مدیرکل آموزش ‌و پرورش و مدیرکل بنیاد شهید استان اصفهان را عهده‌دار شد، ولی همواره دغدغه اصلی ایشان توجه به فرهنگ بوده است.

استاد طاهرزاده عمدتاً تحت تأثیر حکمت متعالیه ملاصدرا و عرفان محی‌الدین بوده است. از او بیش از ۶۰ عنوان کتاب در موضوعات مختلفی از قبیل تفسیر قرآن، شرح نهج‌البلاغه، اصول عقاید، اخلاق اسلامی، آداب سلوک قلبی و مباحث مربوط به انقلاب اسلامی، تمدن شیعه و غرب‌شناسی، منتشر شده است. برخی از آثار او عبارتند از: عالم انسان دینی؛ ده نکته از معرفت نفس؛ مبانی معرفتی مهدویت؛ تمدن‌زایی شیعه؛ از برهان تا عرفان.

معرفی کتاب

موضوع کتاب «معرفت النفس و الحشر» روانشناسی و معادشناسی اسلامی است و به بررسی وجود انسان در موطن دنيا و آخرت می پردازد. به گفته اصغر طاهرزاده اصفهانی، این کتاب در اصل جزوه‌ای بوده که توسط وی جهت تدریس «معرفت النفس» تهیه و تدریس می شده و در ابتدا قصد اینکه کتابی برای عموم طالبان این علم باشد در بین نبوده، ولی به جهت اسقبال و تشویقی که دوستان و اهل تحقیق نمودند به این کار دست زده است.

مترجم در مورد ترجمه و تنقیح (پاک کردن واصلاح کردن) کتاب حاضر می گوید: این بدین معنی نیست که سخن آن فیلسوف بزرگ نیاز به بیختن و پاک کردن دارد، بلکه موضوعاتی در آن کتاب شریف مطرح شده که امروز آن مطالب محل نزاع نیست ... و حذف کردن این موضوعات را که نه تنها ضرری به اصل مطلب نمی زند بلکه موضوع اصلی را روشنتر می کند، من تنقیح نامیدم.

منابع

  • سایت خانه کتاب، بازیابی: ۸ خرداد ۱۳۹۲.
  • مجموعه آثار استاد اصغر طاهرزاده، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.
مسابقه از خطبه ۱۱۱ نهج البلاغه