خوله دختر حکیم: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
خوله، ([[محدث]]، متوفی قرن 1 هـ.ق) دختر حکیم و همسر [[عثمان بن مظعون]]، زنی صالح، فاضل و از برترین زنان [[ثقیف]] بود که وجود خویش را وقف پیامبر صلی الله علیه و آله نمود و به آن حضرت خدمت کرد. وی راوی [[احادیث]] پیامبر صلی الله علیه و آله است و پانزده [[حدیث]] از آن حضرت نقل کرده است. همسرش از زهاد و اکابر صحابه و اولین نفر از اصحاب بود که از دنیا رفت. [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله بر پیکر عثمان بن مظعون حاضر شد، او را بوسید و در بقیع دفن کرد.
+
'''«خوله بنت حکیم»''' (متوفی قرن ۱ ق)، از زنان [[محدث]]، فاضل و صالح طایفه [[ثقیف]] بود که وجود خویش را وقف [[پیامبر اسلام|پیامبر اکرم]] صلی الله علیه و آله نمود و به آن حضرت خدمت کرد. وی از راویان [[احادیث]] پیامبر صلی الله علیه و آله بوده و پانزده حدیث از آن حضرت نقل کرده است.  
  
[[بشیر بن سعد]]، [[سعید بن مسیب]]، [[سعد بن ابی وقاص]]، [[عروة بن زبیر]]، [[عمر بن عبدالعزیز]] و [[محمل بن یحیی بن حبان]]، [[ابن منقذ]] از خوله روایت می‌کنند.
+
همسرش «[[عثمان بن مظعون]]»، از زهاد و اکابر [[صحابی|صحابه]] و اولین نفر از اصحاب بود که از دنیا رفت. [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله بر پیکر عثمان بن مظعون حاضر شد، او را بوسید و در [[بقیع]] دفن کرد.
  
 +
[[سعید بن مسیب]]، بشیر بن سعد، عروة بن زبیر، [[عمر بن عبدالعزیز]] و محمل بن یحیی بن حبان، از خوله روایت نقل کرده اند.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
  
معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران, بانوان عالمه و آثار آن‌ها
+
* معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران، [[بانوان عالمه و آثار آنها (کتاب)|بانوان عالمه و آثار آن‌ها]].
 +
 
 
[[Category:زنان نمونه قرن اول]]
 
[[Category:زنان نمونه قرن اول]]
 
[[Category:زنان راوی حدیث]]
 
[[Category:زنان راوی حدیث]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ اوت ۲۰۲۱، ساعت ۰۸:۳۱

«خوله بنت حکیم» (متوفی قرن ۱ ق)، از زنان محدث، فاضل و صالح طایفه ثقیف بود که وجود خویش را وقف پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نمود و به آن حضرت خدمت کرد. وی از راویان احادیث پیامبر صلی الله علیه و آله بوده و پانزده حدیث از آن حضرت نقل کرده است.

همسرش «عثمان بن مظعون»، از زهاد و اکابر صحابه و اولین نفر از اصحاب بود که از دنیا رفت. رسول خدا صلی الله علیه و آله بر پیکر عثمان بن مظعون حاضر شد، او را بوسید و در بقیع دفن کرد.

سعید بن مسیب، بشیر بن سعد، عروة بن زبیر، عمر بن عبدالعزیز و محمل بن یحیی بن حبان، از خوله روایت نقل کرده اند.

منابع