دارالعلم سید رضی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
[[سید رضی]] در هفده سالگي در بغداد مدرسه يي به نام «[[دارالعلم]]» براي طلاب ترتيب داد كه تمام نيازهاى دانش پژوهان را تأمين مى كرد و مكان درس و بحث و محلّ سكونت آنان را تشكيل مى داد. و کتابخانه بزرگی نیز در کنار آن تاسیس نمود
+
[[سید رضی]] (۴۰۶-۳۵۹ ق) در هفده سالگی در [[بغداد]] مدرسه ای به نام «دارالعلم» برای طلاب ترتیب داد که تمام نیازهاى دانش پژوهان را تأمین مى کرد و مکان درس و بحث و محلّ سکونت آنان را تشکیل مى داد و کتابخانه بزرگی نیز در کنار آن تأسیس نمود.
 +
 
 +
دارالعلم سومین مدرسه بغداد بوده است، نخستین مدرسه را [[هارون الرشيد|هارون الرشید]] بنا نهاد و «[[بیت الحكمه|بیت الحکمه]]» نامید و دومین مدرسه را بهاءالدوله ابونصر وزیر با نام «[[دارالعلم بهاء الدوله|دارالعلم بهاءالدوله]]» در سال ۳۸۱ قمری تأسیس کرد و مدرسه [[سید رضی|سیدرضی]] (دارالعلم) سومین آنهاست.
  
اين دارالعلم سومين مدرسه ي بغداد بوده است، نخستين مدرسه را [[هارون الرشيد]] بنا نهاد و «بيت الحكمه» ناميد و دومين مدرسه را شرف الدوله ابونصر وزير در سال 381 تاسيس كرد و مدرسه ي سيدرضي سومين آنهاست.
 
 
 
 
==منابع==
 
==منابع==
بازشناسی منابع اصلی رجال شيعه ، محمد کاظم رحمان ستایش و محمدرضا جدیدی نژاد
 
 
فروغ فقه و ادب زندگينامه فشرده علامه شريف رضي، سيد محسن دين پرور، ص 52
 
  
سید رضی، دانشنامه رشد
+
* بازشناسی منابع اصلی رجال شیعه، محمدکاظم رحمان ستایش و محمدرضا جدیدی نژاد.
 +
* فروغ فقه و ادب زندگینامه فشرده علامه شریف رضی، سید محسن دین پرور، ص۵۲.
 +
* سید رضی، دانشنامه رشد.
  
 
[[رده:مدارس تاریخی جهان اسلام]]
 
[[رده:مدارس تاریخی جهان اسلام]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۰:۲۴

سید رضی (۴۰۶-۳۵۹ ق) در هفده سالگی در بغداد مدرسه ای به نام «دارالعلم» برای طلاب ترتیب داد که تمام نیازهاى دانش پژوهان را تأمین مى کرد و مکان درس و بحث و محلّ سکونت آنان را تشکیل مى داد و کتابخانه بزرگی نیز در کنار آن تأسیس نمود.

دارالعلم سومین مدرسه بغداد بوده است، نخستین مدرسه را هارون الرشید بنا نهاد و «بیت الحکمه» نامید و دومین مدرسه را بهاءالدوله ابونصر وزیر با نام «دارالعلم بهاءالدوله» در سال ۳۸۱ قمری تأسیس کرد و مدرسه سیدرضی (دارالعلم) سومین آنهاست.

منابع

  • بازشناسی منابع اصلی رجال شیعه، محمدکاظم رحمان ستایش و محمدرضا جدیدی نژاد.
  • فروغ فقه و ادب زندگینامه فشرده علامه شریف رضی، سید محسن دین پرور، ص۵۲.
  • سید رضی، دانشنامه رشد.