سید حسین خوشنویس باشی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
وی اهل تهر‌ان بود ولی، بیشتر ایام عمر را در تبریز سپری کرد و در آنجا سمت معلمی خط شاهزادگان قاجار را داشت. او در خط نستعلیق استادمسلم بود. سیدحسین شاگردان خوبی تربیت کرده که از جمله آنان [[میرزا یوسف]]، [[میرزا علی‌محمد تبریزی]]، [[میرزا مهدی‌خان]]، [[اسماعیل امیرخیزی]] و [[یوسف‌میرزا قاجار]] می‌‌باشند.
+
'''میر سید حسین خوشنویسباشی''' (م، ۱۳۰۳ ق) فرزند سید علی تهرانی بود. او اغلب آثارش را با نام میرحسین رقم می‌زد و از خوشنویسان دوره ناصرالدین شاه و از [[خط نستعلیق|نستعلیق‌]] نویسان زبردست است که در سیاه‌مشق ‌نویسی آثار بدیعی ایجاد کرده‌است.
قطعات مختلف از آثار وی ، از [[قلم شش‌دانگ]] تا [[نیم‌دودانگ]] عالی و ممتاز است که در تاریخ کتابت آنها بین سال‌های ۱۲۷۱ق و ۱۲۹۵ق و با [[رقم "میرحسین"]] است. روی سنگ قبر محمدشاه قاجار در قم، در اطراف تمثال او کتیبه‌ای است از اشعار [[سروش اصفهانی]] ، که ظاهراً به‌ خط همین میرسیدحسین است.
+
 
 +
وی اهل [[تهران|تهر‌ان]] بود ولی، بیشتر ایام عمر را در [[تبریز]] سپری کرد و در آنجا سمت معلمی [[خط]] شاهزادگان قاجار را داشت. او در [[خط نستعلیق]] استاد مسلم بود. سید حسین شاگردان خوبی تربیت کرده که از جمله آنان میرزا یوسف، میرزا علی‌محمد تبریزی، میرزا مهدی‌خان، اسماعیل امیرخیزی و یوسف‌میرزا قاجار می‌‌باشند.  
 +
 
 +
قطعات مختلف از آثار وی، از قلم شش‌دانگ تا نیم‌دودانگ عالی و ممتاز است که در تاریخ کتابت آنها بین سال‌های ۱۲۷۱ق و ۱۲۹۵ق و با رقم "میرحسین" است. روی سنگ قبر محمدشاه قاجار در [[قم]]، در اطراف تمثال او کتیبه‌ای است از اشعار سروش اصفهانی، که ظاهراً به‌ خط همین میرسیدحسین است.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
[http://www.aftabir.com/ آفتاب]
 
  
 +
* [http://www.aftabir.com/ آفتاب]
  
 
[[رده:خطاطان]]
 
[[رده:خطاطان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۶:۲۲

میر سید حسین خوشنویسباشی (م، ۱۳۰۳ ق) فرزند سید علی تهرانی بود. او اغلب آثارش را با نام میرحسین رقم می‌زد و از خوشنویسان دوره ناصرالدین شاه و از نستعلیق‌ نویسان زبردست است که در سیاه‌مشق ‌نویسی آثار بدیعی ایجاد کرده‌است.

وی اهل تهر‌ان بود ولی، بیشتر ایام عمر را در تبریز سپری کرد و در آنجا سمت معلمی خط شاهزادگان قاجار را داشت. او در خط نستعلیق استاد مسلم بود. سید حسین شاگردان خوبی تربیت کرده که از جمله آنان میرزا یوسف، میرزا علی‌محمد تبریزی، میرزا مهدی‌خان، اسماعیل امیرخیزی و یوسف‌میرزا قاجار می‌‌باشند.

قطعات مختلف از آثار وی، از قلم شش‌دانگ تا نیم‌دودانگ عالی و ممتاز است که در تاریخ کتابت آنها بین سال‌های ۱۲۷۱ق و ۱۲۹۵ق و با رقم "میرحسین" است. روی سنگ قبر محمدشاه قاجار در قم، در اطراف تمثال او کتیبه‌ای است از اشعار سروش اصفهانی، که ظاهراً به‌ خط همین میرسیدحسین است.

منابع