فاضل آبی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
عزالدین حسن بن علی ابن ابیطالب معروف به فاضل آبی ( ابن زینب ) یکی از علمای بزرگ شیعه در قرن هفتم هجری بود. آبی فقیهی کامل و عالمی فاضل بود او از اکابر تلامذه محقق حلّی است که خود در فقه صاحب نظر بود سیدبحرالعلوم در رجال خویش او را در عداد فقهای بزرگ قرن هفتم متذکر است او دانشمندی محقق و اهل نظر در مسائل فقهی بود و گاه رأی او در فتاوا مخالف استاد خویش بوده است. فاضل آبی به صاحب کشف الرموز مشهور است. کشف الرموز شامل مسائل فقهی و نظریات صاحب ترجمه است که دالّ بر احاطه علمی فاضل دارد. تاریخ تألیف کشف الرموز رمضان 672 بوده و صاحب ترجمه ظاهراً اواخر قرن هفتم وفات نموده است. در قرون گذشته مردم ساوه سنی مذهب و به کنار آن مردم قصبه آبه شیعه مذهب بودند ولی پس از چند سال مردم ساوه نیز همگی شیعه شدند و کشمکش های دو قصبه خاتمه یافت. در خاتمه فاضل، هم شهری سید رضی الدین آوی است. فقیر آبی را به کنار آوی برد. باشد که فردا همگان به کنار اولیای خویش باشیم.
+
عزالدین حسن بن علی ابن ابیطالب معروف به فاضل آبی (ابن زینب) یکی از علمای بزرگ [[شیعه]] در قرن هفتم هجری بود. آبی فقیهی کامل و عالمی فاضل بود. او از اکابر تلامذه [[محقق حلی|محقق حلّی]] است که خود در فقه صاحب نظر بود. [[سید محمد مهدی بحرالعلوم|سید بحرالعلوم]] در [[فوائد الرجالیه (کتاب)|رجال]] خویش او را در عداد فقهای بزرگ قرن هفتم متذکر است. او دانشمندی محقق و اهل نظر در مسائل [[فقه|فقهی]] بود و گاه رأی او در [[فتوا|فتاوا]] مخالف استاد خویش بوده است.  
 +
 
 +
فاضل آبی به صاحب کشف الرموز مشهور است. کشف الرموز شامل مسائل فقهی و نظریات صاحب ترجمه است که دالّ بر احاطه علمی فاضل دارد. تاریخ تألیف کشف الرموز [[ماه رمضان|رمضان]] ۶۷۲ بوده و صاحب ترجمه ظاهراً اواخر قرن هفتم وفات نموده است.  
 +
 
 +
در قرون گذشته مردم ساوه [[اهل سنت|سنی]] مذهب و به کنار آن مردم قصبه آبه [[شیعه]] مذهب بودند ولی پس از چند سال مردم ساوه نیز همگی شیعه شدند و کشمکش های دو قصبه خاتمه یافت. فاضل، هم شهری سید رضی الدین آوی است.  
  
 
==منابع==
 
==منابع==
پایگاه شعائر
+
 
 +
* پایگاه شعائر.
 +
 
 
[[رده:علمای قرن هفتم]]
 
[[رده:علمای قرن هفتم]]

نسخهٔ ‏۱۹ نوامبر ۲۰۱۹، ساعت ۰۶:۵۸

عزالدین حسن بن علی ابن ابیطالب معروف به فاضل آبی (ابن زینب) یکی از علمای بزرگ شیعه در قرن هفتم هجری بود. آبی فقیهی کامل و عالمی فاضل بود. او از اکابر تلامذه محقق حلّی است که خود در فقه صاحب نظر بود. سید بحرالعلوم در رجال خویش او را در عداد فقهای بزرگ قرن هفتم متذکر است. او دانشمندی محقق و اهل نظر در مسائل فقهی بود و گاه رأی او در فتاوا مخالف استاد خویش بوده است.

فاضل آبی به صاحب کشف الرموز مشهور است. کشف الرموز شامل مسائل فقهی و نظریات صاحب ترجمه است که دالّ بر احاطه علمی فاضل دارد. تاریخ تألیف کشف الرموز رمضان ۶۷۲ بوده و صاحب ترجمه ظاهراً اواخر قرن هفتم وفات نموده است.

در قرون گذشته مردم ساوه سنی مذهب و به کنار آن مردم قصبه آبه شیعه مذهب بودند ولی پس از چند سال مردم ساوه نیز همگی شیعه شدند و کشمکش های دو قصبه خاتمه یافت. فاضل، هم شهری سید رضی الدین آوی است.

منابع

  • پایگاه شعائر.