قرطاس: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
صحيفه. چيزي كه در آن مي نويسند از هر چه باشد در مفردات گفته: «الْقِرْطَاسُ: ما يكتب فيه» در اقرب آمده: «الصّحيفة الّتى يكتب فيها».
+
صحیفه. چیزی که در آن می نویسند، از هر چه باشد. در [[مفردات قرآن راغب (کتاب)|مفردات]] گفته: «الْقِرْطَاسُ: ما یکتب فیه» و در [[اقرب الموارد]] آمده: «الصّحیفة الّتى یکتب فیها».
  
{{متن قرآن|«وَلَوْ نَزَّلْنَا عَلَيْكَ كِتَابًا فِي قِرْطَاسٍ فَلَمَسُوهُ بِأَيْدِيهِمْ لَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُواْ إِنْ هَـذَا إِلاَّ سِحْرٌ مُّبِينٌ»}}؛ ([[سوره انعام]]/7) اگر كتابى در صحيفه و جزوه به تو نازل مي كرديم و با دست آن را لمس مي كردند، كافران مي گفتند: اين سحر آشكار است.
+
{{متن قرآن|«وَلَوْ نَزَّلْنَا عَلَيْكَ كِتَابًا فِي قِرْطَاسٍ فَلَمَسُوهُ بِأَيْدِيهِمْ لَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُواْ إِنْ هَـذَا إِلاَّ سِحْرٌ مُّبِينٌ»}}؛ ([[سوره انعام]]/۷) اگر کتابى در صحیفه و جزوه به تو نازل می کردیم و با دست آن را لمس می کردند، کافران می گفتند: این سحر آشکار است.
  
جمع آن قراطيس است مثل: {{متن قرآن|«قُلْ مَنْ أَنزَلَ الْكِتَابَ الَّذِي جَاء بِهِ مُوسَى نُورًا وَهُدًى لِّلنَّاسِ تَجْعَلُونَهُ قَرَاطِيسَ تُبْدُونَهَا وَتُخْفُونَ كَثِيرًا...»}}؛ ([[سوره انعام]]/91) ظاهراً مراد آنست كه [[تورات]] را جزوه جزوه مي كنيد آنچه به نفع شما است، ظاهر مي كنيد و آنچه وصف رسول ما در آنست پنهان مي داريد.
+
جمع آن قراطیس است مثل: {{متن قرآن|«قُلْ مَنْ أَنزَلَ الْكِتَابَ الَّذِي جَاء بِهِ مُوسَى نُورًا وَهُدًى لِّلنَّاسِ تَجْعَلُونَهُ قَرَاطِيسَ تُبْدُونَهَا وَتُخْفُونَ كَثِيرًا...»}}؛ ([[سوره انعام]]/۹۱) ظاهراً مراد آنست که [[تورات]] را جزوه جزوه می کنید، آنچه به نفع شما است ظاهر می کنید و آنچه وصف رسول ما در آنست پنهان می دارید.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
قاموس قرآن، ج‌5، ص307.
+
 
 +
* [[قاموس قرآن (کتاب)|قاموس قرآن]]، ج‌5، ص307.
  
 
[[رده:واژگان قرآنی]]
 
[[رده:واژگان قرآنی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۰۷:۳۱

صحیفه. چیزی که در آن می نویسند، از هر چه باشد. در مفردات گفته: «الْقِرْطَاسُ: ما یکتب فیه» و در اقرب الموارد آمده: «الصّحیفة الّتى یکتب فیها».

«وَلَوْ نَزَّلْنَا عَلَيْكَ كِتَابًا فِي قِرْطَاسٍ فَلَمَسُوهُ بِأَيْدِيهِمْ لَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُواْ إِنْ هَـذَا إِلاَّ سِحْرٌ مُّبِينٌ»؛ (سوره انعام/۷) اگر کتابى در صحیفه و جزوه به تو نازل می کردیم و با دست آن را لمس می کردند، کافران می گفتند: این سحر آشکار است.

جمع آن قراطیس است مثل: «قُلْ مَنْ أَنزَلَ الْكِتَابَ الَّذِي جَاء بِهِ مُوسَى نُورًا وَهُدًى لِّلنَّاسِ تَجْعَلُونَهُ قَرَاطِيسَ تُبْدُونَهَا وَتُخْفُونَ كَثِيرًا...»؛ (سوره انعام/۹۱) ظاهراً مراد آنست که تورات را جزوه جزوه می کنید، آنچه به نفع شما است ظاهر می کنید و آنچه وصف رسول ما در آنست پنهان می دارید.

منابع