اخلاق و فضایل امام حسن عسکری علیه السلام: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (صفحه‌ای جدید حاوی ' {{بخشی از یک کتاب}} <keywords content='کلید واژه: امام حسن عسكرى علیه السلام، اخلاق امام ...' ایجاد کرد)
 
جز
سطر ۶: سطر ۶:
 
==اخلاق امام حسن عسکري علیه السلام==
 
==اخلاق امام حسن عسکري علیه السلام==
  
[[   ]]، چنان كه خواهد آمد، درباره [[ ��]] علیه السلام گفته است: در سر من راى، هيچ يك از [[]] را نديدم و نشناختم كه به مانند حسن بن على بن محمد بن رضا علیه السلام باشد. و در آرامش و [[]] و [[]] و [[]] و بزرگوارى در نزد خاندانش و سلطان و تمام [[  ]] نام كسى را بهتر از او نشنيدم. آنان وى را بر سالخوردگان خود مقدم مى  داشتند و نيز همواره بر اميران و وزيران و نويسندگان مردم عامى و معمولى مقدم داشته مى  شد.
+
[[احمد بن عبيدالله بن خاقان]]، چنان كه خواهد آمد، درباره [[امام حسن عسکری]] علیه السلام گفته است: در سر من راى، هيچ يك از [[علويان]] را نديدم و نشناختم كه به مانند حسن بن على بن محمد بن رضا علیه السلام باشد. و در آرامش و [[وقار]] و [[پارسايى]] و [[نجابت]] و بزرگوارى در نزد خاندانش و سلطان و تمام [[بنى هاشم]] نام كسى را بهتر از او نشنيدم. آنان وى را بر سالخوردگان خود مقدم مى  داشتند و نيز همواره بر اميران و وزيران و نويسندگان مردم عامى و معمولى مقدم داشته مى  شد.
  
از هيچ يك از بنى  هاشم و نيز اميران و نويسندگان و قاضيان و [[]] و ساير مردمان درباره وى نپرسيدم جز آن كه پى  بردم آن حضرت در نزد مردم در غايت تجليل و تعظيم و در جايگاهى والا قرار دارد و همه درباره او به نيكى ياد مى  كنند و او را بر [[ ]] علیهم السلام و مشايخش مقدم مى  دارند.
+
از هيچ يك از بنى  هاشم و نيز اميران و نويسندگان و قاضيان و [[فقيهان]] و ساير مردمان درباره وى نپرسيدم جز آن كه پى  بردم آن حضرت در نزد مردم در غايت تجليل و تعظيم و در جايگاهى والا قرار دارد و همه درباره او به نيكى ياد مى  كنند و او را بر [[اهل بيت]] علیهم السلام و مشايخش مقدم مى  دارند.
  
هيچ كس از دوستان و دشمنان آن حضرت را نديدم جز آن كه به نيكويى درباره آن حضرت سخن مى  گفتند و او را مى  ستودند. همچنين پدر احمد بن عبيدالله در اين باره گويد: اگر خلافت از خاندان [[  ]] بيرون شود هيچ كس از بنى  هاشم را سزاوار خلافت نيست مگر حسن عسكرى علیه السلام. زيرا او با فضل و دانش و پارسايى و خويشتن  دارى و [[]] و [[]] و [[]] پسنديده و نيكويي هايش استحقاق تصدى مقام خلافت را داراست.
+
هيچ كس از دوستان و دشمنان آن حضرت را نديدم جز آن كه به نيكويى درباره آن حضرت سخن مى  گفتند و او را مى  ستودند. همچنين پدر احمد بن عبيدالله در اين باره گويد: اگر خلافت از خاندان [[بنى عباس]] بيرون شود هيچ كس از بنى  هاشم را سزاوار خلافت نيست مگر حسن عسكرى علیه السلام. زيرا او با فضل و دانش و پارسايى و خويشتن  دارى و [[زهد]] و [[عبادت]] و [[اخلاق]] پسنديده و نيكويي هايش استحقاق تصدى مقام خلافت را داراست.
  
 
===منبع===
 
===منبع===
  
 
سید محسن امین / ترجمه: على حجتى كرمانى., سیره معصومان.
 
سید محسن امین / ترجمه: على حجتى كرمانى., سیره معصومان.

نسخهٔ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۲:۳۸

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)



اخلاق امام حسن عسکري علیه السلام

احمد بن عبيدالله بن خاقان، چنان كه خواهد آمد، درباره امام حسن عسکری علیه السلام گفته است: در سر من راى، هيچ يك از علويان را نديدم و نشناختم كه به مانند حسن بن على بن محمد بن رضا علیه السلام باشد. و در آرامش و وقار و پارسايى و نجابت و بزرگوارى در نزد خاندانش و سلطان و تمام بنى هاشم نام كسى را بهتر از او نشنيدم. آنان وى را بر سالخوردگان خود مقدم مى داشتند و نيز همواره بر اميران و وزيران و نويسندگان مردم عامى و معمولى مقدم داشته مى شد.

از هيچ يك از بنى هاشم و نيز اميران و نويسندگان و قاضيان و فقيهان و ساير مردمان درباره وى نپرسيدم جز آن كه پى بردم آن حضرت در نزد مردم در غايت تجليل و تعظيم و در جايگاهى والا قرار دارد و همه درباره او به نيكى ياد مى كنند و او را بر اهل بيت علیهم السلام و مشايخش مقدم مى دارند.

هيچ كس از دوستان و دشمنان آن حضرت را نديدم جز آن كه به نيكويى درباره آن حضرت سخن مى گفتند و او را مى ستودند. همچنين پدر احمد بن عبيدالله در اين باره گويد: اگر خلافت از خاندان بنى عباس بيرون شود هيچ كس از بنى هاشم را سزاوار خلافت نيست مگر حسن عسكرى علیه السلام. زيرا او با فضل و دانش و پارسايى و خويشتن دارى و زهد و عبادت و اخلاق پسنديده و نيكويي هايش استحقاق تصدى مقام خلافت را داراست.

منبع

سید محسن امین / ترجمه: على حجتى كرمانى., سیره معصومان.