موسوعة توقیعات الامام المهدی(علیه‌السلام) (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی « بندانگشتی|موسوعة توقیعات الإمام المهدي(علیه‌السلام) '''مو...» ایجاد کرد)
 
(ویرایش)
سطر ۱: سطر ۱:
[[پرونده:Ketab468.jpg|بندانگشتی|موسوعة توقیعات الإمام المهدي(علیه‌السلام)]]
+
[[پرونده:Ketab468.jpg|بندانگشتی|موسوعة توقیعات الإمام المهدی(علیه‌السلام)]]
  
  
'''موسوعة توقيعات الإمام المهدي(علیه‌السلام)'''، محمدتقى اكبرنژاد، كتابى است به زبان عربى در موضوع توقيعاتى كه از جانب امام عصر(ع) خطاب به برخى از شيعيان صادر گرديده است.
+
'''«موسوعة توقیعات الإمام المهدی(علیه‌السلام)»'''، اثر محمدتقى اکبرنژاد، کتابى است به زبان عربى در موضوع [[توقیعات امام زمان (عج)|توقیعاتى]] که از جانب [[امام زمان عجل الله فرجه الشریف|امام عصر]](علیه السلام) خطاب به برخى از [[شیعه|شیعیان]] صادر گردیده است.
  
==ساختار كتاب==
+
==ساختار کتاب==
  
  
كتاب حاضر مشتمل بر مقدمه‌اى به قلم مؤلف و نُه بخش مى‌باشد.
+
کتاب حاضر مشتمل بر مقدمه‌ و پاورقى‌هایى به قلم مؤلف و فهرست مطالب و حاوی نُه بخش مى‌باشد.
  
 
==گزارش محتوا==
 
==گزارش محتوا==
  
  
«توقيع»، در لغت به معناى نشانه گذاشتن، امضاء كردن حاكم بر نامه و فرمان، جواب مختصر كه كاتب در نوشته به پرسش‌ها مى‌دهد، دستخط فرمانروا و نوشتن عبارتى در ذيل مراسله آمده است و در اصطلاح علم حديث به معناى پاسخ پرسش‌ها، يا اطلاعيه‌هايى است كه به صورت كتبى از طرف امام براى آگاهى شيعيان فرستاده شده است. چنانكه توقيعاتى از حضرت امام على‌النقى و [[امام حسن عسکری(ع)]] نقل شده است. امّا معمولاً توقيع به نامه‌هاى حضرت حجةبن‌الحسن امام زمان(ع) گفته مى‌شود كه توسط چهار تن نايبان خاصّ ايشان در زمان غيبت صغرا به دست شيعيان مى‌رسيده است.
+
«توقیع»، در لغت به معناى نشانه گذاشتن، امضاء کردن حاکم بر نامه و فرمان، جواب مختصر که کاتب در نوشته به پرسش‌ها مى‌دهد، دستخط فرمانروا و نوشتن عبارتى در ذیل مراسله آمده است و در اصطلاح علم [[حدیث|حدیث]] به معناى پاسخ پرسش‌ها، یا اطلاعیه‌هایى است که به صورت کتبى از طرف امام براى آگاهى [[شیعه|شیعیان]] فرستاده شده است. چنانکه توقیعاتى از حضرت [[امام هادی علیه السلام|امام على‌النقى]] و [[امام حسن عسکری علیه السلام|امام حسن عسکری]](ع) نقل شده است. امّا معمولاً توقیع به نامه‌هاى حضرت حجةبن‌الحسن [[امام زمان عجل الله فرجه الشریف|امام زمان]](ع) گفته مى‌شود که توسط چهار تن نایبان خاصّ ایشان در زمان [[غیبت صغری|غیبت صغرا]] به دست شیعیان مى‌رسیده است.
  
در كتاب روايى حاضر، مجموعه‌اى از گفتارها و توقيعات حضرت مهدى(ع) از متون روايى قديم شيعه، گردآورى، تصحيح و اعراب گذارى شده و در نُه بخش تدوين گرديده است. مضامين توقيعات عمدتا بحث درباره امامت، پاسخ به درخواست‌هاى سفرا و نايبان و پاسخ به استفتائات فقهى و ادعيه و زيارت حضرت است. در پايان مجموعه‌اى از كرامات و معجزات و داستان‌هايى از تشرف به محضر امام(ع) نقل گرديده است.
+
در کتاب روایى حاضر، مجموعه‌اى از گفتارها و توقیعات حضرت مهدى(ع) از متون روایى قدیم [[شیعه|شیعه]]، گردآورى، تصحیح و اعراب گذارى شده و در نُه بخش تدوین گردیده است. مضامین توقیعات عمدتا بحث درباره [[امامت]]، پاسخ به درخواست‌هاى سفرا و نایبان و پاسخ به استفتائات [[فقه|فقهى]] و [[دعا|ادعیه]] و [[زیارت]] حضرت است. در پایان مجموعه‌اى از کرامات و [[معجزه|معجزات]] و داستان‌هایى از تشرف به محضر امام(ع) نقل گردیده است.
 
 
==وضعيت كتاب==
 
 
 
 
 
كتاب حاضر مشتمل بر پاورقى‌هايى به قلم نويسنده و فهرست مطالب مى‌باشد.
 
  
 
==منابع مقاله==
 
==منابع مقاله==
  
 
+
#متن کتاب.
#متن كتاب.
 
 
#مقدمه مؤلف.
 
#مقدمه مؤلف.
#امام مهدى در آينه قلم، ج2، ص318.
+
#امام مهدى در آینه قلم، ج۲، ص۳۱۸.
#صفحه شخصى مؤلف، پايگاه انديشوران، 1389/6/29.
+
#صفحه شخصى مؤلف، پایگاه اندیشوران، ۱۳۸۹/۶/۲۹.
#ركنى، محمد مهدى، موعود، شهريور1386، ش79(به نقل از: پايگاه حوزه، 1389/6/28).
+
#رکنى، محمد مهدى، موعود، شهریور۱۳۸۶، ش۷۹(به نقل از: پایگاه حوزه، ۱۳۸۹/۶/۲۸).
  
== منبع ==
+
==منبع==
 
ویکی نور
 
ویکی نور

نسخهٔ ‏۲۷ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۱۲:۲۶

موسوعة توقیعات الإمام المهدی(علیه‌السلام)


«موسوعة توقیعات الإمام المهدی(علیه‌السلام)»، اثر محمدتقى اکبرنژاد، کتابى است به زبان عربى در موضوع توقیعاتى که از جانب امام عصر(علیه السلام) خطاب به برخى از شیعیان صادر گردیده است.

ساختار کتاب

کتاب حاضر مشتمل بر مقدمه‌ و پاورقى‌هایى به قلم مؤلف و فهرست مطالب و حاوی نُه بخش مى‌باشد.

گزارش محتوا

«توقیع»، در لغت به معناى نشانه گذاشتن، امضاء کردن حاکم بر نامه و فرمان، جواب مختصر که کاتب در نوشته به پرسش‌ها مى‌دهد، دستخط فرمانروا و نوشتن عبارتى در ذیل مراسله آمده است و در اصطلاح علم حدیث به معناى پاسخ پرسش‌ها، یا اطلاعیه‌هایى است که به صورت کتبى از طرف امام براى آگاهى شیعیان فرستاده شده است. چنانکه توقیعاتى از حضرت امام على‌النقى و امام حسن عسکری(ع) نقل شده است. امّا معمولاً توقیع به نامه‌هاى حضرت حجةبن‌الحسن امام زمان(ع) گفته مى‌شود که توسط چهار تن نایبان خاصّ ایشان در زمان غیبت صغرا به دست شیعیان مى‌رسیده است.

در کتاب روایى حاضر، مجموعه‌اى از گفتارها و توقیعات حضرت مهدى(ع) از متون روایى قدیم شیعه، گردآورى، تصحیح و اعراب گذارى شده و در نُه بخش تدوین گردیده است. مضامین توقیعات عمدتا بحث درباره امامت، پاسخ به درخواست‌هاى سفرا و نایبان و پاسخ به استفتائات فقهى و ادعیه و زیارت حضرت است. در پایان مجموعه‌اى از کرامات و معجزات و داستان‌هایى از تشرف به محضر امام(ع) نقل گردیده است.

منابع مقاله

  1. متن کتاب.
  2. مقدمه مؤلف.
  3. امام مهدى در آینه قلم، ج۲، ص۳۱۸.
  4. صفحه شخصى مؤلف، پایگاه اندیشوران، ۱۳۸۹/۶/۲۹.
  5. رکنى، محمد مهدى، موعود، شهریور۱۳۸۶، ش۷۹(به نقل از: پایگاه حوزه، ۱۳۸۹/۶/۲۸).

منبع

ویکی نور