شیخ الشریعه اصفهانی: تفاوت بین نسخهها
مهدی موسوی (بحث | مشارکتها) جز (مهدی موسوی صفحهٔ شريعت اصفهانی را به شیخ الشریعه اصفهانی منتقل کرد) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۶ مهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۹:۱۵
مرحوم حاج ملا فتح الله فرزند ملا محمد جواد نمازی شيرازی، معروف به آقا شريعت و شيخ الشريعه یکی از علما و مراجع بزرگ شيعه در قرن چهاردهم هجری است. در سال 1266 در اصفهان متولد شد و از کودکی به دنبال دانش های دينی بود. در نوجوانی اصفهان از حضور ملا احمد سبزواری، شيخ صادق تنکابنی و آقا نجفی چند سالی برخوردار بود و در ضمن خود به مباحثات مختلف علمی و تدريس فضلا هم مشغول بود. آقا شريعت در سن سی سالگی خود اهل تحقيق بود که عازم عراق گرديد و چند سال هم از محضر علامه خوانساری، فقيه کاظمينی، سيد قزوينی، شيخ محمد طه و مرحوم حاج ميرزا حبيب الله معروف به آيت الله رشتی و ديگر اساتيد مجرب بهره مند بود و خود ضمن تدريس فقها به درجه اعلای استنباط و اجتهاد احکام فقهی دست یافت. آقا شريعت یکی از مراجع و مدرسين بزرگ حوزه چندين ساله نجف گرديد و کرسی درس او بعد از فوت علامه یزدی مجمعی از آيات و فضلای متعدد در قرن اخير بود.
بيننده عزيز: شريعت اصفهانی، فقيهی اصولی، حکيمی متکلم، اديبی مفسر، مجتهدی جامع و دانشمندی مجاهد و مبارز بود. معظم له در تمام فنون علمی حتی طب و رياضی و طبيعی مهارت داشت.
آقا شريعت از درک و استنباط و قوۀ حافظه عجيبی که از خوارع عادت بود به لطف خدا برخوردار بود. شيخ الشريعه در عين حال مجاهدی نستوه و خستگی ناپذير بود. وی در کنار ميرزای مجاهد در صف مجاهدين و مبارزين با استعمارگران غربی بود که در جنگهای بين الملل شرکت جست.
تأليفات و آثار او نيز متعدد که از آن جمله است: ابانه، صيانه، اصاله، افاضه، اناره، قاعده و چند حاشيه. کتب مزبور در فقه و اصول علم حديث و رجال و غيره است. وفات آن سرور در اواسط ماه ربيع الثانی 1339 در نجف اتفاق افتاد.
منابع
سايت شعائر