ملا فضه فرزند شیخ احمد بلاغی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
ملا فضه، (عالم، ادیب، زنده تا سال 1249 هـ.ق) فرزند شیخ احمد بلاغی و همسر شیخ حسن بلاغی از زنان عالم، فاضل، ادیب و خوشنویس بود. به نوشته اعیان الشیعه، وی [[قرآن]] و ادبیات عربی را نزد پدرش و [[فقه]] و [[اصول]] را نزد علمای خانواده اش فراگرفت و از آنان اجازه دریافت کرد. سرپرستی تدریس اصول و فقه و [[حدیث]] را بر عهده داشت و بعضی از طلاب در درس او حاضر می‌شدند و برخی علما کتاب قوانین میرزای قمی را نزد او خواندند، زیرا او از میرزا اجازه داشت.
+
ملا فضه، (زنده تا سال 1249 هـ.ق) فرزند شیخ احمد بلاغی و همسر شیخ حسن بلاغی از زنان عالم، فاضل، ادیب و خوشنویس بود. به نوشته [[اعیان الشیعه (کتاب)|اعیان الشیعه]]، وی [[قرآن]] و [[ادبیات عرب]] را نزد پدرش و [[فقه]] و [[اصول فقه‌‌‌‌|اصول]] را نزد علمای خانواده اش فراگرفت و از آنان اجازه دریافت کرد. سرپرستی تدریس اصول و فقه و [[حدیث]] را بر عهده داشت و بعضی از طلاب در درس او حاضر می‌شدند و برخی علما کتاب «[[قوانين الاصول (کتاب)|قوانین]]» [[میرزای قمی]] را نزد او خواندند، زیرا او از میرزا [[اجازه (علم الحدیث)|اجازه]] داشت.
  
به نوشته حسن صدر در تکمله امل الامل، این بانوی فاضل و جلیل خط خوشی داشت و خانواده‌اش از راه استنساخ او امرار معاش می‌کردند. بعضی کتاب‌ها را به خط خودش نوشته است که از جمله آن‌ها کشف الغطاء و کفایه حاج ملا هادی سبزواری است. وی تا [[ذی القعده]] 1249 زنده بوده است.
+
به نوشته حسن صدر در تکمله امل الامل، این بانوی فاضل و جلیل خط خوشی داشت و خانواده‌اش از راه استنساخ او امرار معاش می‌کردند. بعضی کتاب‌ها را به خط خودش نوشته است که از جمله آن‌ها کشف الغطاء و کفایه [[حاج ملاهادی سبزواری|حاج ملا هادی سبزواری]] است. وی تا [[ذی القعده]] 1249 زنده بوده است.
 +
==منابع==
  
 +
* معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران، بانوان عالمه و آثار آن‌ها.
  
==منابع==
 
 
معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران, بانوان عالمه و آثار آن‌ها
 
 
[[Category:زنان نمونه قرن سیزدهم]]
 
[[Category:زنان نمونه قرن سیزدهم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۵ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۱۱:۰۴

ملا فضه، (زنده تا سال 1249 هـ.ق) فرزند شیخ احمد بلاغی و همسر شیخ حسن بلاغی از زنان عالم، فاضل، ادیب و خوشنویس بود. به نوشته اعیان الشیعه، وی قرآن و ادبیات عرب را نزد پدرش و فقه و اصول را نزد علمای خانواده اش فراگرفت و از آنان اجازه دریافت کرد. سرپرستی تدریس اصول و فقه و حدیث را بر عهده داشت و بعضی از طلاب در درس او حاضر می‌شدند و برخی علما کتاب «قوانین» میرزای قمی را نزد او خواندند، زیرا او از میرزا اجازه داشت.

به نوشته حسن صدر در تکمله امل الامل، این بانوی فاضل و جلیل خط خوشی داشت و خانواده‌اش از راه استنساخ او امرار معاش می‌کردند. بعضی کتاب‌ها را به خط خودش نوشته است که از جمله آن‌ها کشف الغطاء و کفایه حاج ملا هادی سبزواری است. وی تا ذی القعده 1249 زنده بوده است.

منابع

  • معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران، بانوان عالمه و آثار آن‌ها.