امامزاده علی‌رضا قم: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
معروف به امامزاده حاجى صفر که گويا نام خادم آنجا بوده يک فرسخ و نيم تا شهر مسافت دارد و بالاى مسجد جمکران واقع است‌. گويند امامزاده علي‌رضا ازاولاد و احفاد موسى بن جعفر (ع‌) است و محتمل است که نسب او از اين قرار باشد: علي‌رضا بن محمّد بن رضي‌الدين محمّد بن محمّد بن زيد بن على بن حسين‌بن حسن بن على بن شرف بن على بن محمّد بن علي بن على الحورى بن حسن‌الافطس ابن على بن امام زين‌العابدين‌ (ع‌) بقعه مختصرى دارد جنب باغى که وقف‌ بر امامزاده است و هم چنين قدرى از زمين هاى آن جا وقف بر امامزاده است‌.
+
[[پرونده:امامزاده علیرضا.jpg|بندانگشتی|امامزاده علی‌رضا، قم]]
 +
«امامزاده علی رضی‌الدین یا علی ابن رضا» معروف به «امامزاده علی‌رضا» در استان [[قم]] و در مجاورت [[جمکران|مسجد جمکران]] قرار دارد.
  
==منبع==
+
گفته شده نسب شریف امامزاده سید علی‌رضا با هفده واسطه به [[امام سجاد]] (علیه السلام) منتهی می شود که از این قرار است: سید علیرضا بن محمد بن رضی‌الدین محمد بن محمد بن زید بن داعی بن زید بن علی بن الحسین بن الحسن التج بن علی بن حسن بن علی بن محمد بن علی بن علی الحریری بن الحسن الافطس بن علی الاصغر بن الامام علی بن الحسین السجاد (علیه السلام).
  
[http://www.al-shia.org/html/far/2ahl/emamzade/qom/16.htm#08  سایت الشیعه]
+
علامه سید احمدکیا گیلانی از علمای انساب قرن دهم هجری، ضمن ذکر نسب [[سادات]] ساوه و آبه بیان داشته است که در برخی از مشجّرات سید علی‌رضا به عنوان سید علی بن رضا و یا علی بن رضا الدین یاد شده است که در این صورت یک واسطه بر نسب شریف او اضافه می گردد.
  
 +
مرحوم عباس فیض در «انجم فروزان» خود به نقل از کتاب «انوار المشعشعین» می نویسد: «امامزاده شاهزاده علیرضا از احفاد امام سیدالسجادین (علیه السلام) و نسب شریفش به این ترتیب بوده باشد: علیرضا بن محمد بن رضی الدین محمد بن محمد بن زید بن علی بن حسین بن حسن بن علی بن شرف بن علی محمد بن علی الحواری بن علی الخرزی بن حسن الافطس بن علی الاصغر بن امام زین العابدین (علیه السلام)». و نیز گفته شده امامزاده علی‌رضا از اولاد و احفاد [[امام موسی بن جعفر|امام موسى بن جعفر]] (علیه السلام) است.
 +
 +
امامزاده علی‌رضا سیدی جلیل القدر، عظیم الشأن و بسیار بزرگوار بوده است. اجداد امامزاده علی‌رضا که به سادات آوی و حریری و حوری معروفند، از مشهورترین خاندان حسینی افطس ساکن در آبه و ساوه اند که در طول تاریخ از [[شیعه|شیعیان]] سخت کوش و فعال و از فقهای بنام [[اهل بیت]] (علیهم السلام) بوده اند.
 +
 +
اشتهار این بقعه به امامزاده حاجی صفر از آن جهت است که در دوره های پیشین مرحوم حاجی صفر قمی سالیان متمادی به خدمتگزاری این بقعه اشتغال داشته است. این بقعه بنای مختصرى دارد در جنب باغى که [[وقف|وقف‌]] بر امامزاده است و همچنین قدرى از زمین هاى آنجا وقف بر امامزاده می باشد.
 +
 +
==منابع==
 +
* [https://old.farsi.al-shia.org/%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B9%D9%84%D9%89-%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%B9%D9%84%D9%8A%D9%87-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85/ پایگاه علمی فرهنگی اعتقادی الشیعه].
 +
* [http://www.emamzadegan.ir/emamzadehbank/show-12172.aspx سایت امامزادگان].
 +
[[رده: امامزادگان]]
 
[[رده: امامزاده های قم]]
 
[[رده: امامزاده های قم]]

نسخهٔ ‏۱۹ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۴۵

امامزاده علی‌رضا، قم

«امامزاده علی رضی‌الدین یا علی ابن رضا» معروف به «امامزاده علی‌رضا» در استان قم و در مجاورت مسجد جمکران قرار دارد.

گفته شده نسب شریف امامزاده سید علی‌رضا با هفده واسطه به امام سجاد (علیه السلام) منتهی می شود که از این قرار است: سید علیرضا بن محمد بن رضی‌الدین محمد بن محمد بن زید بن داعی بن زید بن علی بن الحسین بن الحسن التج بن علی بن حسن بن علی بن محمد بن علی بن علی الحریری بن الحسن الافطس بن علی الاصغر بن الامام علی بن الحسین السجاد (علیه السلام).

علامه سید احمدکیا گیلانی از علمای انساب قرن دهم هجری، ضمن ذکر نسب سادات ساوه و آبه بیان داشته است که در برخی از مشجّرات سید علی‌رضا به عنوان سید علی بن رضا و یا علی بن رضا الدین یاد شده است که در این صورت یک واسطه بر نسب شریف او اضافه می گردد.

مرحوم عباس فیض در «انجم فروزان» خود به نقل از کتاب «انوار المشعشعین» می نویسد: «امامزاده شاهزاده علیرضا از احفاد امام سیدالسجادین (علیه السلام) و نسب شریفش به این ترتیب بوده باشد: علیرضا بن محمد بن رضی الدین محمد بن محمد بن زید بن علی بن حسین بن حسن بن علی بن شرف بن علی محمد بن علی الحواری بن علی الخرزی بن حسن الافطس بن علی الاصغر بن امام زین العابدین (علیه السلام)». و نیز گفته شده امامزاده علی‌رضا از اولاد و احفاد امام موسى بن جعفر (علیه السلام) است.

امامزاده علی‌رضا سیدی جلیل القدر، عظیم الشأن و بسیار بزرگوار بوده است. اجداد امامزاده علی‌رضا که به سادات آوی و حریری و حوری معروفند، از مشهورترین خاندان حسینی افطس ساکن در آبه و ساوه اند که در طول تاریخ از شیعیان سخت کوش و فعال و از فقهای بنام اهل بیت (علیهم السلام) بوده اند.

اشتهار این بقعه به امامزاده حاجی صفر از آن جهت است که در دوره های پیشین مرحوم حاجی صفر قمی سالیان متمادی به خدمتگزاری این بقعه اشتغال داشته است. این بقعه بنای مختصرى دارد در جنب باغى که وقف‌ بر امامزاده است و همچنین قدرى از زمین هاى آنجا وقف بر امامزاده می باشد.

منابع