خواجه ابوعبدالله طاقى: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(منابع)
 
سطر ۳: سطر ۳:
 
'''''طاقی سجستانی هروی، ابوعبدالله محمد'''''
 
'''''طاقی سجستانی هروی، ابوعبدالله محمد'''''
  
قرن: 5
+
قرن: ۵ (وفات: ۴۱۶ ق)
  
(وفات: 416 ق)
+
وى اهل طاق، شهر کوچکى نزدیک زرنج و از عارفان بنام روزگار خویش بود که در علوم باطن و ظاهر مقام و درجه‌اى بلند داشت. او از مریدان موسى بن عمران جیرفتى به شمار مى‌رفت و رسوم [[تصوف|صوفیه]] و اشارات ایشان را نیکو مى‌دانست و صاحب ولایت و کرامت و فراست بود.
  
صوفى. وى اهل طاق، شهر كوچكى نزدیك زرنج و از عارفان بنام روزگار خویش بود كه در علوم باطن و ظاهر مقام و درجه‌اى بلند داشت. او از مریدان موسى بن عمران جیرفتى به شمار مى‌رفت و رسوم صوفیه و اشارات ایشان را نیكو مى‌دانست و صاحب ولایت و كرامت و فراست بود.
+
شیخ‌الاسلام [[خواجه عبدالله انصاری|خواجه عبدالله انصارى]] گفته: هرگز هیچ بزگى باهیبت‌تر از خواجه ابوعبدالله طاقى ندیده‌ام و او پیر من است و استاد من. اگر او را نمى‌دیدم اعتقاد [[حنبلی|حنبلیان]] نمى‌دانستم. طاقی در هرات درگذشت و در مقبره‌ى درب خوش دفن شد و شاهرخ‌میراز بر سر تربت آن بزرگوار عمارتى عالى ساخت.
  
شیخ‌الاسلام خواجه عبدالله انصارى گفته: هرگز هیچ بزگى باهیبت‌تر از خواجه ابوعبدالله طاقى ندیده‌ام و او پیر من است و استاد من. اگر او را نمى‌دیدم اعتقاد حنبلیان نمى‌دانستم. در هرات درگذشت و در مقبره‌ى درب خوش دفن شد و شاهرخ‌میراز بر سر تربت آن بزرگوار عمارتى عالى ساخت.
+
==منابع==
  
==منابع==
+
*[[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج۴، ص۸۱.
* [[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج4، ص81.
 
  
 
[[رده:عارفان]]
 
[[رده:عارفان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ اوت ۲۰۲۱، ساعت ۰۵:۴۲

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


طاقی سجستانی هروی، ابوعبدالله محمد

قرن: ۵ (وفات: ۴۱۶ ق)

وى اهل طاق، شهر کوچکى نزدیک زرنج و از عارفان بنام روزگار خویش بود که در علوم باطن و ظاهر مقام و درجه‌اى بلند داشت. او از مریدان موسى بن عمران جیرفتى به شمار مى‌رفت و رسوم صوفیه و اشارات ایشان را نیکو مى‌دانست و صاحب ولایت و کرامت و فراست بود.

شیخ‌الاسلام خواجه عبدالله انصارى گفته: هرگز هیچ بزگى باهیبت‌تر از خواجه ابوعبدالله طاقى ندیده‌ام و او پیر من است و استاد من. اگر او را نمى‌دیدم اعتقاد حنبلیان نمى‌دانستم. طاقی در هرات درگذشت و در مقبره‌ى درب خوش دفن شد و شاهرخ‌میراز بر سر تربت آن بزرگوار عمارتى عالى ساخت.

منابع