مسجد حنانه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ایجاد)
 
سطر ۱: سطر ۱:
{{نیازمند ویرایش فنی}}
+
این مسجد در محله‌اى بدین نام، در میانه بزرگراه [[نجف]] - [[كوفه]] قرار دارد.<ref>محمدرضا قمى‌، اماکن زیارتی و سیاحتی عراق‌،  نشر مشعر، تابستان 1380، ص27.</ref> گويند كه قبل از [[اسلام]] در اين منطقه بنايى ايستاده قرار داشت كه به آن (قائم) مى‌گفتند و هنگامي كه جنازه مطهر حضرت [[امام على]] علیه السلام را براى دفن به نجف مى‌بردند، از جلوى اين بنا عبور كردند و اين بنا كمى انحنا پيدا كرد، از اين رو منطقه مذكور بعدها به نام حنانه معروف شد.
این مسجد در محله‌اى بدین نام، در میانه بزرگراه نجف- كوفه قرار دارد.<ref> محمدرضا قمى‌، اماکن زیارتی و سیاحتی عراق‌،  نشر مشعر، تابستان 1380 ،ص27 </ref>گويند كه قبل از اسلام در اين منطقه بنايى ايستاده قرار داشت كه به آن (قائم) مى‌گفتند و هنگاميكه جنازه مطهر حضرت على (ع) را براى دفن به نجف مى‌بردند، از جلوى اين بنا عبور كردند و اين بنا كمى انحنا پيدا كرد، از اينرو منطقه مذكور بعدها به نام حنانه معروف شد. برخى ديگر مى‌گويند كه ابن زياد در محرم سال 61 ه ق قافله اسراى اهل بيت را به همراهى سر مطهر امام حسين و سرهاى ساير شهدا در اين منطقه جاى داد تا شهر كوفه را براى ورود آنان آماده كند و زمين از اين مصيبت بزرگ سر به نوحه و زارى برداشت و برخى گويند اهل بيت (ع) با ديدن سرهاى شهدا سر به نوحه وزارى برداشتند و اين منطقه به حنانه (ناله و نوحه كننده) معروف شد و بعدها در اين محل مسجدى بنا شد كه به مسجد حنانه معروف گرديد.
+
 
مسجد حنانه از مساجد متبركه شهر نجف است و يكى از سه جائى است كه امام صادق در آنها نماز خوانده است. اين مسجد در جاده نجف به كوفه و در شمال شهرنجف واقع شده است و نزديك منطقه‌اى به نام الثويه است كه مدفن بسيارى از خواص اميرالمؤمنين (ع) است كه قبرهاى آنان ويران شده است.<ref> احسان مقدس، راهنماى اماكن زيارتى و سياحتى در عراق (ويژه كارگزاران حج و زيارت)، 1جلد، نشر مشعر - تهران، چاپ: 3، زمستان 1388، ص111 </ref>
+
برخى ديگر مى‌گويند كه ابن زياد در [[محرم]] سال 61 ه.ق قافله اسراى [[اهل بيت]] علیهم السلام را به همراهى سر مطهر [[امام حسين]] علیه السلام و سرهاى ساير شهدا در اين منطقه جاى داد تا شهر [[كوفه]] را براى ورود آنان آماده كند و زمين از اين مصيبت بزرگ سر به نوحه و زارى برداشت و برخى گويند اهل بيت علیهم السلام با ديدن سرهاى شهدا سر به نوحه وزارى برداشتند و اين منطقه به حنانه (ناله و نوحه كننده) معروف شد و بعدها در اين محل مسجدى بنا شد كه به مسجد حنانه معروف گرديد.
 +
 
 +
مسجد حنانه از مساجد متبركه شهر [[نجف]] است و يكى از سه جائى است كه [[امام صادق]] علیه السلام در آنها [[نماز]] خوانده است. اين مسجد در جاده نجف به [[كوفه]] و در شمال شهر نجف واقع شده است و نزديك منطقه‌اى به نام الثويه است كه مدفن بسيارى از خواص [[امیرالمومنین]] علیه السلام است كه قبرهاى آنان ويران شده است.<ref>احسان مقدس، راهنماى اماكن زيارتى و سياحتى در [[عراق]] (ويژه كارگزاران [[حج]] و [[زيارت]])، 1جلد، نشر مشعر - تهران، چاپ: 3، زمستان 1388، ص111.</ref>
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
 
{{پانویس}}
 
{{پانویس}}
 
  
 
[[رده:اماکن مقدسه عراق]]
 
[[رده:اماکن مقدسه عراق]]
 
[[رده:مساجد تاریخی]]
 
[[رده:مساجد تاریخی]]

نسخهٔ ‏۲۰ ژانویهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۱۰:۰۰

این مسجد در محله‌اى بدین نام، در میانه بزرگراه نجف - كوفه قرار دارد.[۱] گويند كه قبل از اسلام در اين منطقه بنايى ايستاده قرار داشت كه به آن (قائم) مى‌گفتند و هنگامي كه جنازه مطهر حضرت امام على علیه السلام را براى دفن به نجف مى‌بردند، از جلوى اين بنا عبور كردند و اين بنا كمى انحنا پيدا كرد، از اين رو منطقه مذكور بعدها به نام حنانه معروف شد.

برخى ديگر مى‌گويند كه ابن زياد در محرم سال 61 ه.ق قافله اسراى اهل بيت علیهم السلام را به همراهى سر مطهر امام حسين علیه السلام و سرهاى ساير شهدا در اين منطقه جاى داد تا شهر كوفه را براى ورود آنان آماده كند و زمين از اين مصيبت بزرگ سر به نوحه و زارى برداشت و برخى گويند اهل بيت علیهم السلام با ديدن سرهاى شهدا سر به نوحه وزارى برداشتند و اين منطقه به حنانه (ناله و نوحه كننده) معروف شد و بعدها در اين محل مسجدى بنا شد كه به مسجد حنانه معروف گرديد.

مسجد حنانه از مساجد متبركه شهر نجف است و يكى از سه جائى است كه امام صادق علیه السلام در آنها نماز خوانده است. اين مسجد در جاده نجف به كوفه و در شمال شهر نجف واقع شده است و نزديك منطقه‌اى به نام الثويه است كه مدفن بسيارى از خواص امیرالمومنین علیه السلام است كه قبرهاى آنان ويران شده است.[۲]

پانویس

  1. محمدرضا قمى‌، اماکن زیارتی و سیاحتی عراق‌، نشر مشعر، تابستان 1380، ص27.
  2. احسان مقدس، راهنماى اماكن زيارتى و سياحتى در عراق (ويژه كارگزاران حج و زيارت)، 1جلد، نشر مشعر - تهران، چاپ: 3، زمستان 1388، ص111.