نوشتار پیشنهادی هفته ۳۵: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
|عنوان=امام باقر علیه السلام
+
|عنوان=فتح مکه
 
|متن=
 
|متن=
ابوجعفر محمّد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب علیهم السّلام، امام پنجم از [[ائمه اطهار|ائمّة اثناعشر]] و یکی از چهارده معصوم است. تولد امام باقر علیه السّلام در سال 57 و وفات آن حضرت در 114 است و مدت [[امامت]] آن حضرت 20 سال است. شهرت آن حضرت به لقب باقر و باقر العلوم که برگرفته از روایت [[جابر بن عبدالله انصاری]] از [[پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله]] است، نشان از درجه بالای علم ایشان دارد.
+
یکی از مهم ترین رویدادهای زمان [[رسول خدا]] (صلی الله علیه و آله و سلم) فتح شهر [[مکه]] است که در [[رمضان]] سال هشتم هجری اتفاق افتاد. مکه مهم ترین شهر شبه جزیره [[عربستان]] در آن زمان و محل زندگی قوم بزرگ قریش بود، که با فتح آن توسط سپاهیان اسلام موجب شد تا بسیاری از قبایل عرب دست از جنگ با اسلام برداشته و مسلمان شوند. در واقع فتح مکه، فتح کل حجاز بود. مورخان و مفسران شان نزول [[سوره نصر]] را در مورد فتح مکه می دانند.
==ولادت==
+
 
امام باقر(ع)، در یکم [[رجب]] سال 57 هجرى قمری در شهر [[مدينه]] چشم به جهان گشود.
+
== تاریخ فتح مکه ==
==کنیه==
+
در منابع تاریخی و روایی ماه رمضان سال هشتم هجری به عنوان زمان فتح مکه آمده است اما در مورد روز آن اختلاف وجود دارد. برخی آن را 20 رمضان گزارش نموده اند و برخی آن را روز 13 رمضان دانسته اند. و تاریخ های دیگری نیز ذکر شده است.
نام آن حضرت «محمد»، کنیه اش «ابو جعفر» و لقبش «باقر العلوم» يعنى «شكافنده ى دانشها» است.
 
==نسب ==
 
امام باقر علیه السلام از دو سو- پدر و مادر- نسبت به پيامبر و [[حضرت على]] و [[حضرت زهرا]] عليهم السلام مى رساند، زيرا ...'''[[امام باقر علیه السلام|ادامه]]'''
 
 
}}
 
}}
 
<noinclude>
 
<noinclude>
 
[[رده:نوشتارهای پیشنهادی هفته های سال]]
 
[[رده:نوشتارهای پیشنهادی هفته های سال]]
 
</noinclude>
 
</noinclude>

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ اوت ۲۰۱۸، ساعت ۰۶:۲۵

مقاله پیشنهادی

فتح مکه

یکی از مهم ترین رویدادهای زمان رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فتح شهر مکه است که در رمضان سال هشتم هجری اتفاق افتاد. مکه مهم ترین شهر شبه جزیره عربستان در آن زمان و محل زندگی قوم بزرگ قریش بود، که با فتح آن توسط سپاهیان اسلام موجب شد تا بسیاری از قبایل عرب دست از جنگ با اسلام برداشته و مسلمان شوند. در واقع فتح مکه، فتح کل حجاز بود. مورخان و مفسران شان نزول سوره نصر را در مورد فتح مکه می دانند.

تاریخ فتح مکه

در منابع تاریخی و روایی ماه رمضان سال هشتم هجری به عنوان زمان فتح مکه آمده است اما در مورد روز آن اختلاف وجود دارد. برخی آن را 20 رمضان گزارش نموده اند و برخی آن را روز 13 رمضان دانسته اند. و تاریخ های دیگری نیز ذکر شده است. ...ادامه