امام مهدی علیه‌السلام از ولادت تا ظهور (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی « بندانگشتی|امام مهدی علیه‌السلام از ولادت تا ظهور == دربار...» ایجاد کرد)
 
 
(۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
[[پرونده:Ketab157.jpg|بندانگشتی|امام مهدی علیه‌السلام از ولادت تا ظهور]]
+
'''«امام مهدی علیه‌السلام از ولادت تا ظهور»'''، اثر على کرمى و سید محمد حسینى، ترجمه و تحقیقی بر کتاب «[[الامام المهدی علیه‌السلام من المهد الی الظهور (کتاب)|الإمام المهدی علیه‌السلام من المهد الی الظهور]]» تألیف [[سید محمدکاظم قزوینی|سید محمدکاظم قزوینى]] (م، ۱۴۱۵ ق) است، که پیرامون شخصیت [[امام زمان]] (عجل الله تعالی فرجه) و دوران [[غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه)|غیبت]] و ظهور و حکومت ایشان نگاشته شده است.
 +
{{مشخصات کتاب
  
 +
|عنوان=
  
 +
|تصویر= [[پرونده:Ketab157.jpg|240px|وسط]]
  
== درباره ترجمه ==
+
|نویسنده= سید محمدکاظم قزوینی
  
 +
|موضوع= زندگینامه امام زمان علیه‌السلام/ مهدویت
  
'''امام مهدی علیه‌السلام از ولادت تا ظهور'''، ترجمه كتاب «[[الإمام المهدي عليه‌السلام من المهد الی الظهور]]» اثر [[قزوینی، محمدکاظم|آيت‌الله سيد محمدكاظم قزوينى موسوى]] مى‌باشد كه توسط [[کرمی، علی|على كرمى]] و سيد محمدحسینى، به فارسى ترجمه شده است.
+
|زبان= فارسی
  
كتاب، از ترجمه معنايى روان و سليسى برخوردار است؛ ترجمه‌اى كه سعى شده است تا حد امكان، با حفظ امانت در آن، از ادبيات روز نيز بهره برده باشد.
+
|تعداد جلد= ۱
  
هريك از مترجمين، مقدمه‌اى بر كتاب افزوده‌اند. آقاى حسينى در مقدمه خود، به بررسى باور مهدويت در ميان ساير اديان پرداخته است. وى معتقد است كه عقيده به مهدى و مصلح بزرگ جهانى، از حوزه اعتقادات مسلمين نيز فراتر رفته و در اديان قديم، مانند: آيين زرتشتى، بودايى، يهود، مسيحيت و... به‌عنوان يك اصل مسلم و قطعى، مطرح است و هريك از انبياى سلف و رهبران مذهبى گذشته، به پيروانشان از آمدن مصلح غيبى و تشكيل‌دهنده حكومت واحد جهانى، بشارت داده و به مظلومان، ستمديدگان، مستضعفان و بيچارگان، از سپرى شدن فصل چپاولگرى بين المللى و غارتگران حرفه‌اى و فرارسيدن بهار شكوفايى عدالت و پياده شدن قانون مقدس الهى در سراسر گيتى، نويد داده‌اند.
+
|عنوان افزوده1=مترجم
  
وى با اشاره به اينكه در هريك از آيين، اديان، مكاتب، ملل و اقوام، از مصلح جهانى با تعبيرهاى متناسب با فرهنگ خود نام برده و سخن گفته‌اند، به معرفى اين تعابير پرداخته است؛ در آيين زرتشتى از او به نام «سوشيانت» يا «سوشيانس» (نجات دهنده بزرگ جهان)، در ميان يهوديان به نام «ماشيع» (مهدى بزرگ) و در آيين هندى به نام «آواتارا»، در آيين بودايى به نام «بوداى پنجم»، در ميان برهماييان به نام «ويشنو»، در كتاب شاكمونى از كتب مقدس هنديان به نام «فرزند سيد خلايق دو جهان»، در كتاب مقدس دادتك برهماييان به نام «آخرين وصى مناطا» (محمد) و در كتاب پاتيكل، به نام «راهنما» تعبير نموده‌اند.
+
|افزوده1=سید محمد حسینى
  
به باور وى، منتظران حقيقى، كسانى‌اند كه انتظار خود را، خودسازى خويش در مقابل هواها و خواهش‌هاى نفسانى مى‌دانند؛ منتظرانى كه انتظار را بسيج همگانى، براى نهضت جهانى انقلابى بزرگ تاريخ بشريت تفسير مى‌كنند.
+
|عنوان افزوده2=مترجم
  
مقدمه مترجم نيز به شرح مفصلى از زندگى‌نامه نويسنده اختصاص يافته است.
+
|افزوده2=على کرمى
  
== وضعيت كتاب ==
+
|لینک=
  
 +
}}
 +
==مؤلف==
 +
[[سید محمدکاظم قزوینی|سید محمدکاظم موسوى قزوینى]] (۱۳۴۸-۱۴۱۵ ق)، از علمای ربانى و مبلغان مجاهد [[شیعه]] و از شاگردان [[سید محمدهادی میلانی|آیت الله میلانی]] بود که عمر پربرکت خود را در راه احیاى فرهنگ [[اهل بیت]] علیهم السلام صرف نمود.
  
فهرست مطالب در انتهاى كتاب آمده است.
+
وی در دانش [[فقه]]، [[حدیث]]، [[کلام]] و [[تفسیر قرآن]]، صاحب نظر بود و در حوزه علمیه [[کربلا]]، تفسیر و فقه تدریس می کرد.
  
پاورقى‌ها نيز به ذكر منابع اختصاص يافته است.
+
آیت الله قزوینى علاوه بر احیاى میراث [[شیعه|تشیع]] و صیانت از فرهنگ [[قرآن]] و [[عترت]] از راه زبان و خطابه، آثار قلمى ارزشمندی از خود به یادگار نهاد، از جمله: الاسلام و تعالیم التربویة، سیرة الرسول الاعظم، الامام على علیه‌السلام من المهد الى اللحد، فاطمة الزهراء علیهاالسلام من المهد الى اللحد، فاجعة الطف أو مقتل الحسین علیه‌السلام.
  
== منبع ==
+
== معرفی کتاب ==
ویکی نور
+
کتاب «[[الامام المهدی علیه‌السلام من المهد الی الظهور (کتاب)|الإمام المهدی علیه‌السلام من المهد الی الظهور]]» تألیف آیت الله [[سید محمدکاظم قزوینی|سید محمدکاظم قزوینى]] (م، ۱۴۱۵ ق) پیرامون شخصیت و زندگانی [[امام زمان]] (عجل الله تعالی فرجه) است، که توسط على کرمى و سید محمد حسینى به فارسى ترجمه شده است.
 +
 
 +
کتاب «امام مهدی علیه‌السلام از ولادت تا ظهور»، از ترجمه معنایى روان و سلیسى برخوردار است؛ ترجمه‌اى که سعى شده است تا حد امکان، با حفظ امانت در آن، از ادبیات روز نیز بهره برده باشد. هریک از مترجمین، مقدمه‌اى بر کتاب افزوده‌اند؛ مقدمه نخست به شرح مفصلى از زندگى‌نامه مؤلف اختصاص یافته است.
 +
 
 +
آقاى حسینى نیز در مقدمه خود، به بررسى باور [[مهدویت]] در میان سایر ادیان پرداخته است. وى معتقد است که عقیده به مهدى و مصلح بزرگ جهانى، از حوزه اعتقادات مسلمین نیز فراتر رفته و در ادیان قدیم، مانند: آیین [[زرتشت|زرتشتى]]، بودایى، [[یهود|یهود]]، [[مسیحیت|مسیحیت]] و... به‌عنوان یک اصل مسلم و قطعى، مطرح است و هریک از انبیاى سلف و رهبران مذهبى گذشته، به پیروانشان از آمدن مصلح غیبى و تشکیل‌دهنده حکومت واحد جهانى، بشارت داده و به مظلومان، ستمدیدگان، مستضعفان و بیچارگان، از سپرى شدن فصل چپاولگرى بین المللى و غارتگران حرفه‌اى و فرارسیدن بهار شکوفایى [[عدالت]] و پیاده شدن قانون مقدس الهى در سراسر گیتى، نوید داده‌اند. وى با اشاره به اینکه در هریک از آیین، ادیان، مکاتب، ملل و اقوام، از مصلح جهانى با تعبیرهاى متناسب با فرهنگ خود نام برده و سخن گفته‌اند، به معرفى این تعابیر پرداخته است؛ در آیین زرتشتى از او به نام «سوشیانت» (نجات دهنده بزرگ جهان)، در میان یهودیان به نام «ماشیع» (مهدى بزرگ) و در آیین هندى به نام «آواتارا»، در آیین بودایى به نام «بوداى پنجم»، در میان برهماییان به نام «ویشنو»، در کتاب شاکمونى از کتب مقدس هندیان به نام «فرزند سید خلایق دو جهان»، در کتاب مقدس دادتک برهماییان به نام «آخرین وصى مناطا» (محمد) و در کتاب پاتیکل، به نام «راهنما» تعبیر نموده‌اند. به باور وى، منتظران حقیقى، کسانى‌اند که انتظار خود را، خودسازى خویش در مقابل هواها و خواهش‌هاى نفسانى مى‌دانند؛ منتظرانى که انتظار را بسیج همگانى، براى نهضت جهانى انقلابى بزرگ تاریخ بشریت تفسیر مى‌کنند.
 +
 
 +
==منابع==
 +
 
 +
* "امام مهدى(ع) در آینه قلم، کارنامه منابع پیرامون امام مهدى(ع) و مهدویت"، مؤسسه اطلاع‌رسانى اسلامى مرجع، ۱۳۸۸.
 +
* "امام مهدی علیه‌السلام از ولادت تا ظهور"، ویکی نور.
 +
 
 +
[[رده:امام زمان (عج)]]
 +
[[رده:کتابهای با موضوع امام مهدی (عج)]]
 +
[[رده:منابع تاریخ زندگی امام مهدی(عج)]]
 +
[[رده:کتابهای شخصیت شناسی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۰۹

«امام مهدی علیه‌السلام از ولادت تا ظهور»، اثر على کرمى و سید محمد حسینى، ترجمه و تحقیقی بر کتاب «الإمام المهدی علیه‌السلام من المهد الی الظهور» تألیف سید محمدکاظم قزوینى (م، ۱۴۱۵ ق) است، که پیرامون شخصیت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) و دوران غیبت و ظهور و حکومت ایشان نگاشته شده است.

Ketab157.jpg
نویسنده سید محمدکاظم قزوینی
موضوع زندگینامه امام زمان علیه‌السلام/ مهدویت
زبان فارسی
تعداد جلد ۱
مترجم سید محمد حسینى
مترجم على کرمى

مؤلف

سید محمدکاظم موسوى قزوینى (۱۳۴۸-۱۴۱۵ ق)، از علمای ربانى و مبلغان مجاهد شیعه و از شاگردان آیت الله میلانی بود که عمر پربرکت خود را در راه احیاى فرهنگ اهل بیت علیهم السلام صرف نمود.

وی در دانش فقه، حدیث، کلام و تفسیر قرآن، صاحب نظر بود و در حوزه علمیه کربلا، تفسیر و فقه تدریس می کرد.

آیت الله قزوینى علاوه بر احیاى میراث تشیع و صیانت از فرهنگ قرآن و عترت از راه زبان و خطابه، آثار قلمى ارزشمندی از خود به یادگار نهاد، از جمله: الاسلام و تعالیم التربویة، سیرة الرسول الاعظم، الامام على علیه‌السلام من المهد الى اللحد، فاطمة الزهراء علیهاالسلام من المهد الى اللحد، فاجعة الطف أو مقتل الحسین علیه‌السلام.

معرفی کتاب

کتاب «الإمام المهدی علیه‌السلام من المهد الی الظهور» تألیف آیت الله سید محمدکاظم قزوینى (م، ۱۴۱۵ ق) پیرامون شخصیت و زندگانی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) است، که توسط على کرمى و سید محمد حسینى به فارسى ترجمه شده است.

کتاب «امام مهدی علیه‌السلام از ولادت تا ظهور»، از ترجمه معنایى روان و سلیسى برخوردار است؛ ترجمه‌اى که سعى شده است تا حد امکان، با حفظ امانت در آن، از ادبیات روز نیز بهره برده باشد. هریک از مترجمین، مقدمه‌اى بر کتاب افزوده‌اند؛ مقدمه نخست به شرح مفصلى از زندگى‌نامه مؤلف اختصاص یافته است.

آقاى حسینى نیز در مقدمه خود، به بررسى باور مهدویت در میان سایر ادیان پرداخته است. وى معتقد است که عقیده به مهدى و مصلح بزرگ جهانى، از حوزه اعتقادات مسلمین نیز فراتر رفته و در ادیان قدیم، مانند: آیین زرتشتى، بودایى، یهود، مسیحیت و... به‌عنوان یک اصل مسلم و قطعى، مطرح است و هریک از انبیاى سلف و رهبران مذهبى گذشته، به پیروانشان از آمدن مصلح غیبى و تشکیل‌دهنده حکومت واحد جهانى، بشارت داده و به مظلومان، ستمدیدگان، مستضعفان و بیچارگان، از سپرى شدن فصل چپاولگرى بین المللى و غارتگران حرفه‌اى و فرارسیدن بهار شکوفایى عدالت و پیاده شدن قانون مقدس الهى در سراسر گیتى، نوید داده‌اند. وى با اشاره به اینکه در هریک از آیین، ادیان، مکاتب، ملل و اقوام، از مصلح جهانى با تعبیرهاى متناسب با فرهنگ خود نام برده و سخن گفته‌اند، به معرفى این تعابیر پرداخته است؛ در آیین زرتشتى از او به نام «سوشیانت» (نجات دهنده بزرگ جهان)، در میان یهودیان به نام «ماشیع» (مهدى بزرگ) و در آیین هندى به نام «آواتارا»، در آیین بودایى به نام «بوداى پنجم»، در میان برهماییان به نام «ویشنو»، در کتاب شاکمونى از کتب مقدس هندیان به نام «فرزند سید خلایق دو جهان»، در کتاب مقدس دادتک برهماییان به نام «آخرین وصى مناطا» (محمد) و در کتاب پاتیکل، به نام «راهنما» تعبیر نموده‌اند. به باور وى، منتظران حقیقى، کسانى‌اند که انتظار خود را، خودسازى خویش در مقابل هواها و خواهش‌هاى نفسانى مى‌دانند؛ منتظرانى که انتظار را بسیج همگانى، براى نهضت جهانى انقلابى بزرگ تاریخ بشریت تفسیر مى‌کنند.

منابع

  • "امام مهدى(ع) در آینه قلم، کارنامه منابع پیرامون امام مهدى(ع) و مهدویت"، مؤسسه اطلاع‌رسانى اسلامى مرجع، ۱۳۸۸.
  • "امام مهدی علیه‌السلام از ولادت تا ظهور"، ویکی نور.