میرزا هدایت الله مشهدی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی '{{مدخل دائرة المعارف|اثر آفرینان}} '''''مشهدی، هدایةاللَّه''''' قرن: 13 (1248-1178 ق) ع...' ایجاد کرد)
 
 
(۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۳: سطر ۳:
 
'''''مشهدی، هدایةاللَّه'''''
 
'''''مشهدی، هدایةاللَّه'''''
  
قرن: 13
+
قرن: 13 (1248-1178 ق)
  
(1248-1178 ق)
+
عالم [[امامیه|امامى]]، [[فقیه]]، مفسر و نحوى. در محضر پدرش تلمذ نمود. پس از رسیدن به درجات عالى علمى عهده‌دار ریاست دینى مردم گردید. زمانى كه شاهزاده شجاع السلطنه از [[خراسان]] رفت و آن منطقه مورد تجاوز سید محمدخان كلاتى قرار گرفت، میرزا هدایت‌اللَّه مشهدى شاگرد خویش، ملا قربان نیشابورى را به همراه نامه‌اى به كلات فرستد و خان متجاوز را از ظلم و تعدى برحذر داشت و خان مزبور فرمان او را اطاعت كرد. او در [[مشهد]] درگذشت و در صفه‌ى طهماسبى دفن شد. 
  
عالم امامى، فقیه، مفسر و نحوى. در محضر پدرش تلمذ نمود. پس از رسیدن به درجات عالى علمى عهده‌دار ریاست دینى مردم گردید. زمانى كه شاهزاده شجاع السلطنه از [[خراسان]] رفت و آن منطقه مورد تجاوز سید محمدخان كلاتى قرار گرفت، میرزا هدایت‌اللَّه مشهدى شاگرد خویش، ملا قربان نیشابورى را به همراه نامه‌اى به كلات فرستد و خان متجاوز را از ظلم و تعدى برحذر داشت و خان مزبور فرمان او را اطاعت كرد.  
+
از آثارش: [[تفسیر قرآن|تفسیر قرآن مجید]] معروف به «تفسیر میرزا هدایة اللَّه»، شامل ده جزء اول [[قرآن]] و ده جزء آخر آن مى‌باشد.
  
او در [[مشهد]] درگذشت و در صفه‌ى طهماسبى دفن شد. از آثارش: تفسیر [[قرآن مجید]] معروف به «تفسیر میرزا هدایة اللَّه»، ده جزء اول قرآن و ده جزء آخر آن مى‌باشد.
+
==منابع==
  
==منابع==
+
*[[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج5، ص248.
* [[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج5، ص248.
 
  
[[رده:عالمان]]
 
 
[[رده:علمای قرن سیزدهم]]
 
[[رده:علمای قرن سیزدهم]]
 
[[رده:فقیهان]]
 
[[رده:فقیهان]]
[[رده:مفسرین]]
+
[[رده:مفسرین قرآن]]
 
[[رده:نحویون]]
 
[[رده:نحویون]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ سپتامبر ۲۰۱۹، ساعت ۰۸:۱۳

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


مشهدی، هدایةاللَّه

قرن: 13 (1248-1178 ق)

عالم امامى، فقیه، مفسر و نحوى. در محضر پدرش تلمذ نمود. پس از رسیدن به درجات عالى علمى عهده‌دار ریاست دینى مردم گردید. زمانى كه شاهزاده شجاع السلطنه از خراسان رفت و آن منطقه مورد تجاوز سید محمدخان كلاتى قرار گرفت، میرزا هدایت‌اللَّه مشهدى شاگرد خویش، ملا قربان نیشابورى را به همراه نامه‌اى به كلات فرستد و خان متجاوز را از ظلم و تعدى برحذر داشت و خان مزبور فرمان او را اطاعت كرد. او در مشهد درگذشت و در صفه‌ى طهماسبى دفن شد.

از آثارش: تفسیر قرآن مجید معروف به «تفسیر میرزا هدایة اللَّه»، شامل ده جزء اول قرآن و ده جزء آخر آن مى‌باشد.

منابع