مدرس بابلی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(اصلاح الگو)
 
(۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{الگو:منبع الکترونیکی پایگاه معتبر}}
+
مرحوم حاج شيخ ولی الله بابلی مازندرانی یکی از بزرگترين علما و مدرسين استان مازندران در قرن اخير است. مدرس در اواخر قرن سيزدهم در یکی از روستاهای بابل متولد شد و پس از اتمام مقدمات علوم و سطوح [[فقه]] و [[اصول فقه‌‌‌‌|اصول]]، رهسپار [[نجف]] گرديد و سالها از کرسی درس پر برکت مرحوم [[آخوند خراسانی]]، [[آیت الله سید محمد کاظم طباطبائی یزدی (صاحب عروه)|علامه یزدی]] و اعلام ديگر نجف بهره مند گرديد و خود به درجه [[اجتهاد]] ارتقاء یافت و به زادگاه خويش مراجعت نمود.  
مرحوم حاج شيخ ولی الله بابلی مازندرانی یکی از بزرگترين علما و مدرسين استان مازندران در قرن اخير است. مدرس در اواخر قرن سيزدهم در یکی از روستاهای بابل متولد شد و پس از اتمام مقدمات علوم و سطوح فقه و اصول، رهسپار نجف گرديد و سالها از کرسی درس پر برکت مرحوم خراسانی، علامه یزدی و اعلام ديگر نجف بهره مند گرديد و خود به درجه اجتهاد ارتقاء یافت و به زادگاه خويش مراجعت نمود. مدرس فقيهی متبحر و مجتهدی اصولی و عالمی متقی و پارسا بود. بعد از فوت شيخ محمد حسن کبير متوفای 1345 که ذکرش گذشت مرحوم مدرس بابلی در رأس علما و مراجع مازندران بود و از محضر او عده ای از فضلا به مراتب علمی و اخلاقی برخوردار شدند.
 
  
مدرس بعد از شيخ کبير مسئول توليت موقوفات بابل و اموال مساجد آن شهر را در دست داشت، اما اوقاف طاغوتی اين حق قانونی او را که به طريق صواب مصرف می شد به اجبار از دست معظم له گرفتند به دلخواه خود به بيراهه مصرف نمودند و معظم له از اين موضوع خيلی نگران بود. اين دانشمند مردی صبور و قانع و متواضع و خيلی زاهد بود. بعد از عمری خدمت به مردم مازندران سرانجام در چهارم ربيع الثانی سال 1374 در شهر بابل وفات نمود.
+
مدرس [[فقیه|فقيهی]] متبحر و مجتهدی اصولی و عالمی متقی و پارسا بود. بعد از فوت شيخ محمد حسن کبير متوفای 1345، مرحوم مدرس بابلی در رأس علما و مراجع مازندران بود و از محضر او عده ای از فضلا به مراتب علمی و اخلاقی برخوردار شدند. مدرس بعد از شيخ کبير مسئول توليت موقوفات بابل و اموال مساجد آن شهر را در دست داشت، اما اوقاف طاغوتی اين حق قانونی او را که به طريق صواب مصرف می شد به اجبار از دست معظم له گرفتند و به دلخواه خود به بيراهه مصرف نمودند و معظم له از اين موضوع خيلی نگران بود.  
  
== منبع ==
+
اين دانشمند مردی صبور و قانع و متواضع و خيلی [[زهد|زاهد]] بود. شيخ ولی الله بابلی بعد از عمری خدمت به مردم مازندران سرانجام در چهارم ربيع الثانی سال 1374 در شهر بابل وفات نمود.
 +
 
 +
==منبع==
 
سايت شعائر
 
سايت شعائر
 
[[رده:علمای قرن چهاردهم]]
 
[[رده:علمای قرن چهاردهم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ مهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۶:۳۵

مرحوم حاج شيخ ولی الله بابلی مازندرانی یکی از بزرگترين علما و مدرسين استان مازندران در قرن اخير است. مدرس در اواخر قرن سيزدهم در یکی از روستاهای بابل متولد شد و پس از اتمام مقدمات علوم و سطوح فقه و اصول، رهسپار نجف گرديد و سالها از کرسی درس پر برکت مرحوم آخوند خراسانی، علامه یزدی و اعلام ديگر نجف بهره مند گرديد و خود به درجه اجتهاد ارتقاء یافت و به زادگاه خويش مراجعت نمود.

مدرس فقيهی متبحر و مجتهدی اصولی و عالمی متقی و پارسا بود. بعد از فوت شيخ محمد حسن کبير متوفای 1345، مرحوم مدرس بابلی در رأس علما و مراجع مازندران بود و از محضر او عده ای از فضلا به مراتب علمی و اخلاقی برخوردار شدند. مدرس بعد از شيخ کبير مسئول توليت موقوفات بابل و اموال مساجد آن شهر را در دست داشت، اما اوقاف طاغوتی اين حق قانونی او را که به طريق صواب مصرف می شد به اجبار از دست معظم له گرفتند و به دلخواه خود به بيراهه مصرف نمودند و معظم له از اين موضوع خيلی نگران بود.

اين دانشمند مردی صبور و قانع و متواضع و خيلی زاهد بود. شيخ ولی الله بابلی بعد از عمری خدمت به مردم مازندران سرانجام در چهارم ربيع الثانی سال 1374 در شهر بابل وفات نمود.

منبع

سايت شعائر