علل گرایش به مادی‌گری (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ویرایش)
(منابع)
 
سطر ۳۹: سطر ۳۹:
 
==منابع==
 
==منابع==
  
*[http://www.teror-victims.com/fa/index.php?Page=definition&UID=233055| معرفی برخی کتاب‌های استاد شهید مرتضی مطهری]، بازدید در ۱۵ دی ۱۳۹۳.
+
برخی کتاب‌های استاد شهید مرتضی مطهری، سایت قربانیان ترور
  
 
[[رده:آثار شهید مطهری]]
 
[[رده:آثار شهید مطهری]]
 
[[رده:کتاب‌های کلامی]]
 
[[رده:کتاب‌های کلامی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۰۰

علل گرایش به مادی‌گری.jpg
نویسنده مرتضی مطهری
موضوع اسلام و ماتریالیسم
زبان فارسی
تعداد جلد ۱

«علل گرایش به مادی‌گری» نام کتابی است از شهید مرتضی مطهری (م، ۱۳۶۰ ش)، با موضوع عوامل گرایش به مادی‌گری (ماتریالیسم) و اثبات یا انکار خدا است، که به یقین حساس‌ترین و شورانگیزترین موضوعی است که از فجر تاریخ تاکنون اندیشه‌ها را به خود مشغول داشته و می‌دارد.

مؤلف

شیهید مرتضی مطهری (۱۲۹۸ - ۱۳۵۸ش) از اساتید حوزه علمیه و معروفترین سخنران در دو دهه قبل از انقلاب اسلامی بود. او در ۱۲ بهمن ۱۲۹۸ش، در شهرستان فریمان در نزدیکى شهر مشهد چشم به جهان گشود. از جمله اساتید ایشان در راه کسب علم و دانش، علامه طباطبائی، سید محمد حجت، و امام خمینى را می توان نام برد. مطهرى در طول حیاتش سعی نمود ایدئولوژى اصیل اسلامى را از طریق درس و سخنرانى و تألیف کتاب ارائه نماید. برخی از آثار ایشان عبارتند از: تعلیم و تربیت در اسلام، خدمات متقابل اسلام و ایران و حماسه حسینی. سرانجام ایشان ، در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ به شهادت رسیدند.

انگیزه تألیف

استاد درباره انگیزه نگارش این کتاب نوشته است: «ماتریالیسم در عصر ما خصوصا در کشور ما، جامه منطق را از خود دور کرده و به سلاح تبلیغ مجهز شده است. از این رو، ابایی ندارد که علل گرایش‌ها و اِعراض‌ها را به گونه‌ای دیگر که با هدف‌های از پیش تعیین شده سیاسی و اجتماعی منطبق باشد، توجیه و تفسیر کند».

محتوای کتاب

آنچه در این کتاب درباره علل گرایش به مادی گری آمده، در حقیقت، نقد و بررسی گوشه‌ای از تاریخ عقاید و اندیشه‌های بشری است. تجزیه و تحلیل رویدادهای تاریخی، از این نظر که با عوامل پیچیده‌ای سر و کار دارد، بسی دشوار است؛ به‌ویژه اگر به تحولات عقاید و اندیشه‌ها مربوط باشد.

منابع

برخی کتاب‌های استاد شهید مرتضی مطهری، سایت قربانیان ترور