امدادهای غیبی در زندگی بشر (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۲ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۷: سطر ۷:
 
|نویسنده= مرتضی مطهری
 
|نویسنده= مرتضی مطهری
  
|موضوع= نصرت الهی
+
|موضوع= امدادهای غیبی
  
 
|زبان= فارسی
 
|زبان= فارسی
  
|تعداد جلد= 1
+
|تعداد جلد= ۱
  
 
|عنوان افزوده1=
 
|عنوان افزوده1=
سطر ۲۱: سطر ۲۱:
 
|افزوده2=
 
|افزوده2=
  
|لینک= [http://lib.ahlolbait.ir/parvan/resource/62852/ امدادهای غیبی...]
+
|لینک= [http://lib.ahlolbait.ir/parvan/resource/62852/ امدادهای غیبی در زندگی بشر]
  
 
}}
 
}}
  
اين کتاب مشتمل بر چهار گفتار و يک مقاله است.  
+
کتاب '''«امدادهای غیبی در زندگی بشر»''' مجموعه سخنرانی‌های استاد شهید [[مرتضی مطهری]] (م، ۱۳۵۸ ش) است. بخش اعظم این کتاب به مسئله «غیب» و انواع «[[امدادهای غیبی|مددهاى غیبى]]» اختصاص یافته و مباحثی نیز درباره [[مهدویت]]، مدیریت و رهبری در [[اسلام]] و رشد اسلامی مطرح شده است.
 
+
==مؤلف==
گفتار نخست تحت عنوان «خورشيد دين هرگز غروب نمي کند» به نظرات گوناگون درباره علل پيدايش دين و به ويژه نظريه ي فطري بودن دين اختصاص يافته است.
+
[[مرتضی مطهری]] (۱۳۵۸-۱۲۹۸ ش) از اساتید [[حوزه علمیه قم]] و معروفترین سخنران در دو دهه قبل از انقلاب، و از نظریه پردازان اصلی جمهوری اسلامی بود. از جمله اساتید ایشان در راه کسب علم و دانش، [[علامه طباطبایى|علامه طباطبائی]]، [[سید محمد حجت کوه کمره ای|سید محمد حجت]]، [[سید صدرالدین صدر]] و [[سید محمدتقی خوانساری|سید محمدتقى خوانسارى]] را می توان نام برد.
 
 
در گفتار دوم با عنوان «امدادهاي غيبي در زندگي بشر» موضوع غيب و امدادهاي غيبي مورد بررسي قرار گرفته و تفاوت تفکر الهي و مادي در اين زمينه نشان داده شده است همچنين در اين گفتار به مسئله مهم مهدويت در اسلام و خصوصاً در تشيع پرداخته شده و ظهور منجي و مصلح جهاني به مثابه يک ضرورت حتمي براي بشريت مورد بحث واقع شده است.
 
 
 
گفتار سوم عنوان «مديريت و رهبري در اسلام» را بر خود دارد. در اين گفتار نياز انسان به مديريت و رهبري با توجه به موضوع رشد فردي و اخلاقي و نيز رشد ملي مورد بررسي قرار گرفته و دستورات اسلامي در خصوص رهبري با ذکر مثالهايي از سيره ي پيشوايان ديني تشريح شده است.  
 
  
گفتار چهارم به «رشد اسلامي» اختصاص داده شده است. در اين گفتار تعريف رشد، اقسام رشد، شرايط و امکان رشد، وسعت ميدان رشد انساني و مسائلي از اين قبيل با ذکر مثالها و نمونه هاي عيني در هر مورد تبيين گرديده است.  
+
برخی دیگر از آثار ایشان عبارتند از: [[حماسه حسینی (کتاب)|حماسه حسینی]]، [[عدل الهى (کتاب)|عدل الهی]]، [[تعلیم و تربیت در اسلام (کتاب)|تعلیم و تربیت در اسلام]]، [[آزادی معنوی (کتاب)|آزادی معنوی]]، [[آشنایی با علوم اسلامی (کتاب)|آشنایی با علوم اسلامی]].
  
مقاله «در پيرامون محلـّل» آخرين بخش کتاب را تشکيل مي دهد که در انتقاد از فيلم «محلـّل» نمايش داده شده در سال 1350 شمسي، در روزنامه ي کيهان به رشته تحرير درآمد. استاد شهيد در اين مقاله فيلم «محلـّل» را فيلمي سراسر قلب، مسخ و تحريف خوانده و آن را گذشته از جنبه ي اسلامي از جنبه ملي نيز يک خيانت دانسته اند. سپس ايشان براي اثابت اين مدعا، سوژه فيلم يعني محلـّل را هم از نظر قانون اسلامي و هم از نظر تطابق آن با واقعيت ها و جريان هاي اجتماعي مورد تجزيه و تحليل قرار داده اند و ضمن بيان اصل  محلـّل در قانون اسلامي و لوازم و شرايط آن موارد مسخ و تحريف اين اصل را در فيلم به روشني توضيح داده اند.
+
شهید مطهرى در طول حیاتش سعی نمود ایدئولوژى اصیل اسلامى را از طریق درس و سخنرانى و تألیف کتاب ارائه نماید. او سرانجام، در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ توسط [[نفاق|منافقین]] به [[شهادت در راه خدا|شهادت]] رسید.
  
 +
== محتوای کتاب ==
 +
کتاب «امدادهای غیبی در زندگی بشر» مشتمل بر چهار گفتار و یک مقاله است:
  
==مؤلف==
+
* گفتار نخست تحت عنوان «خورشید دین هرگز غروب نمی کند»، به نظرات گوناگون درباره علل پیدایش [[دین]] و به ویژه نظریه ی [[فطرت|فطری]] بودن دین اختصاص یافته است.
مرتضی مطهری (1298 - 1358ش) از اساتید حوزه علمیه و معروفترین سخنران در دو دهه قبل از انقلاب اسلامی بود. در 12 بهمن 1298ش، مطابق با 12 جمادى‌الأولى 1338ق (1920م) در شهرستان فریمان در نزدیکى شهر مشهد چشم به جهان گشود. از جمله اساتید ایشان در راه کسب علم و دانش، علامه طباطبائی، سيد محمد حجت، سيد صدرالدين صدر و سيد محمدتقى خوانسارى را می توان نام برد. از مهم‌ترین خدمات استاد مطهرى در طول حیاتش ارائه ایدئولوژى اصیل اسلامى از طریق درس و سخنرانى و تألیف کتاب بود. و برخی از آثار ایشان عبارتند از: تعلیم و تربیت در اسلام، خدمات متقابل اسلام و ایران و حماسه حسینی. سرانجام ایشان ، در 12 اردیبهشت 1358 به شهادت رسیدند.
+
* در گفتار دوم با عنوان «امدادهای غیبی در زندگی بشر» موضوع غیب و [[امدادهای غیبی|امدادهای غیبی]] مورد بررسی قرار گرفته و موضوع آینده جهان و نگاه خوش‌بینانه [[اسلام]] به آینده بشریت که در تقابل با دیدگاه بدبینانه مادى است، نشان داده شده است. همچنین در این گفتار به مسئله مهم [[مهدویت]] در اسلام و خصوصاً در [[تشیع]] پرداخته شده و ظهور منجی و مصلح جهانی به مثابه یک ضرورت حتمی برای بشریت مورد بحث واقع شده است.
 +
* گفتار سوم عنوان «مدیریت و رهبری در اسلام» را بر خود دارد. در این گفتار نیاز انسان به مدیریت و رهبری با توجه به موضوع رشد فردی و اخلاقی و نیز رشد ملی مورد بررسی قرار گرفته و دستورات اسلامی در خصوص رهبری با ذکر مثالهایی از سیره ی پیشوایان دینی تشریح شده است.
 +
* گفتار چهارم به «رشد اسلامی» اختصاص داده شده است. در این گفتار تعریف رشد، اقسام رشد، شرایط و امکان رشد، وسعت میدان رشد انسانی و مسائلی از این قبیل، با ذکر مثالها و نمونه های عینی در هر مورد تبیین گردیده است.
 +
* مقاله «در پیرامون محلّل» آخرین بخش کتاب را تشکیل می دهد که در انتقاد از فیلم «محلّل» نمایش داده شده در سال ۱۳۵۰ شمسی، در روزنامه ی کیهان به رشته تحریر درآمد. استاد شهید در این مقاله فیلم «محلّل» را فیلمی سراسر قلب و مسخ و تحریف خوانده و آن را گذشته از جنبه ی اسلامی، از جنبه ملی نیز یک خیانت دانسته اند. سپس ایشان برای اثبات این مدعا، سوژه فیلم یعنی محلّل را هم از نظر قانون اسلامی و هم از نظر تطابق آن با واقعیت ها و جریان های اجتماعی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و ضمن بیان اصل محلّل در قانون اسلامی و لوازم و شرایط آن، موارد مسخ و تحریف این اصل را در فیلم به روشنی توضیح داده اند.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
* معرفی کتب استاد مطهری، در دسترس در [http://www.masjedbeheshti.ir/farhangi/27-1389-08-24-06-33-51.html مسجد شهید بهشتی]، بازیابی: 16 آذر 1392.
 
 
==متن کتاب امدادهای غیبی در زندگی بشر==
 
  
[http://lib.ahlolbait.ir/parvan/resource/62852/ امدادهای غیبی ...]
+
*معرفی کتب استاد مطهری، مسجد شهید بهشتی.
 +
*[https://motahari.org/product/%D8%A7%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%DB%8C%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B4%D8%B1-%D9%86%D8%B3%D8%AE%D9%87-%DA%86%D8%A7%D9%BE%DB%8C/ "امدادهای غیبی در زندگی بشر (نسخه چاپی)"، انتشارات صدرا].
  
 
[[رده:آثار شهید مطهری]]
 
[[رده:آثار شهید مطهری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۴۰

امدادهای غیبی در زندگی بشر.jpg
نویسنده مرتضی مطهری
موضوع امدادهای غیبی
زبان فارسی
تعداد جلد ۱

امدادهای غیبی در زندگی بشر

کتاب «امدادهای غیبی در زندگی بشر» مجموعه سخنرانی‌های استاد شهید مرتضی مطهری (م، ۱۳۵۸ ش) است. بخش اعظم این کتاب به مسئله «غیب» و انواع «مددهاى غیبى» اختصاص یافته و مباحثی نیز درباره مهدویت، مدیریت و رهبری در اسلام و رشد اسلامی مطرح شده است.

مؤلف

مرتضی مطهری (۱۳۵۸-۱۲۹۸ ش) از اساتید حوزه علمیه قم و معروفترین سخنران در دو دهه قبل از انقلاب، و از نظریه پردازان اصلی جمهوری اسلامی بود. از جمله اساتید ایشان در راه کسب علم و دانش، علامه طباطبائی، سید محمد حجت، سید صدرالدین صدر و سید محمدتقى خوانسارى را می توان نام برد.

برخی دیگر از آثار ایشان عبارتند از: حماسه حسینی، عدل الهی، تعلیم و تربیت در اسلام، آزادی معنوی، آشنایی با علوم اسلامی.

شهید مطهرى در طول حیاتش سعی نمود ایدئولوژى اصیل اسلامى را از طریق درس و سخنرانى و تألیف کتاب ارائه نماید. او سرانجام، در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ توسط منافقین به شهادت رسید.

محتوای کتاب

کتاب «امدادهای غیبی در زندگی بشر» مشتمل بر چهار گفتار و یک مقاله است:

  • گفتار نخست تحت عنوان «خورشید دین هرگز غروب نمی کند»، به نظرات گوناگون درباره علل پیدایش دین و به ویژه نظریه ی فطری بودن دین اختصاص یافته است.
  • در گفتار دوم با عنوان «امدادهای غیبی در زندگی بشر» موضوع غیب و امدادهای غیبی مورد بررسی قرار گرفته و موضوع آینده جهان و نگاه خوش‌بینانه اسلام به آینده بشریت که در تقابل با دیدگاه بدبینانه مادى است، نشان داده شده است. همچنین در این گفتار به مسئله مهم مهدویت در اسلام و خصوصاً در تشیع پرداخته شده و ظهور منجی و مصلح جهانی به مثابه یک ضرورت حتمی برای بشریت مورد بحث واقع شده است.
  • گفتار سوم عنوان «مدیریت و رهبری در اسلام» را بر خود دارد. در این گفتار نیاز انسان به مدیریت و رهبری با توجه به موضوع رشد فردی و اخلاقی و نیز رشد ملی مورد بررسی قرار گرفته و دستورات اسلامی در خصوص رهبری با ذکر مثالهایی از سیره ی پیشوایان دینی تشریح شده است.
  • گفتار چهارم به «رشد اسلامی» اختصاص داده شده است. در این گفتار تعریف رشد، اقسام رشد، شرایط و امکان رشد، وسعت میدان رشد انسانی و مسائلی از این قبیل، با ذکر مثالها و نمونه های عینی در هر مورد تبیین گردیده است.
  • مقاله «در پیرامون محلّل» آخرین بخش کتاب را تشکیل می دهد که در انتقاد از فیلم «محلّل» نمایش داده شده در سال ۱۳۵۰ شمسی، در روزنامه ی کیهان به رشته تحریر درآمد. استاد شهید در این مقاله فیلم «محلّل» را فیلمی سراسر قلب و مسخ و تحریف خوانده و آن را گذشته از جنبه ی اسلامی، از جنبه ملی نیز یک خیانت دانسته اند. سپس ایشان برای اثبات این مدعا، سوژه فیلم یعنی محلّل را هم از نظر قانون اسلامی و هم از نظر تطابق آن با واقعیت ها و جریان های اجتماعی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و ضمن بیان اصل محلّل در قانون اسلامی و لوازم و شرایط آن، موارد مسخ و تحریف این اصل را در فیلم به روشنی توضیح داده اند.

منابع