نوشتار پیشنهادی هفته ۴۱: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۲ نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
|عنوان=ابرقوه
+
|عنوان=محمد بن موسی خوارزمی
 
|متن=
 
|متن=
ابرقوه یا ابرکوه مرکز شهرستان ابرکوه از شهرستان های استان یزد است. این شهر از سابقه تاریخی بالا و ابنیه تاریخی برخوردار است. بر سر در مسجد بیرونی در این شهر کتیبه ای وجود دارد که نشان می دهد امام رضا علیه السلام در مسیر عبور خود از مدینه به مرو در این محل توقف داشته اند.  
+
ابوجعفر محمد بن موسی خوارزمی (حدود 164 تا 235 هجری) دانشمند بزرگ [[ریاضی]] و [[نجوم]] در عهد [[خلافت عباسی|عباسی]] می‌باشد. شهرت علمی وی مربوط به کارهایی است که در ریاضیات مخصوصا‌ در رشته جبر انجام داده به طوری که هیچ یک از ریاضیدانان قرون وسطی مانند وی در فکر ریاضی تأثیر نداشته‌اند.  
  
==سابقه تاریخی ابرقوه==
+
==زندگی نامه==
از تاریخ بنیاد نهادن ابرکوه آگاهی دقیقی در دست نیست، اما از منابع تاریخی و جغرافیایی بر می آید که این شهر سالها پیش از اسلام وجود داشته است. در بعضی منابع به وجود این شهر در زمان کیکاووس (دومین پادشاه از سلسله کیانیان) و زمان سیاوش اشاره شده است.  
+
در تاریخ ولادت او اتفاق نظر نیست برخی حدود 164 و برخی قبل از 185 قمری دانسته اند. همچنین برخی محل ولادت او را خوارزم دانسته اند و برخی گفته اند اجداد خوارزمی احتمالا اهل خوارزم بودند ولی خودش احتمالا از قطر بولی ناحیه‌ای نزدیک [[بغداد]] بود.
 +
 
 +
از زندگی خوارزمی اطلاعات زیادی در دست نیست ولی آثار او، جایگاه والایش را آشکار می‌سازند. خوارزمی در دربار مأمون عباسی بسیار مورد توجه قرار داشته و پیش از 198 قمری، و در حالی که مأمون هنوز در مرو (در ترکمنستان فعلی) می‌زیست، به دربار وی وارد شد و سپس همراه وی به بغداد آمد و گویند او را به سرزمین هند فرستادند تا حساب هندی را بیاموزد. خوارزمی پس از آن در دارالحکمه که مجمعی از دانشمندان در بغداد به سرپرستی مأمون بود، مشغول به فعالیت شد. و بیشتر از هر چیز بر روی آثار هندی کار می کرد.  
  
ابركوه يا ابرقوه يكى از توابع و نواحى شهر قديمى اصطخر بوده است. ابن حوقل (م پس از 367 ق) ابرقوه و يا ابرقويه را شهرى مستحكم به اندازه يك سوم شهر اصطخر با بازارهاى معمور و آباد در قرن چهارم توصيف مى‌ كند.
 
 
}}
 
}}
  

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ اکتبر ۲۰۱۸، ساعت ۰۷:۰۱

مقاله پیشنهادی

محمد بن موسی خوارزمی

ابوجعفر محمد بن موسی خوارزمی (حدود 164 تا 235 هجری) دانشمند بزرگ ریاضی و نجوم در عهد عباسی می‌باشد. شهرت علمی وی مربوط به کارهایی است که در ریاضیات مخصوصا‌ در رشته جبر انجام داده به طوری که هیچ یک از ریاضیدانان قرون وسطی مانند وی در فکر ریاضی تأثیر نداشته‌اند.

زندگی نامه

در تاریخ ولادت او اتفاق نظر نیست برخی حدود 164 و برخی قبل از 185 قمری دانسته اند. همچنین برخی محل ولادت او را خوارزم دانسته اند و برخی گفته اند اجداد خوارزمی احتمالا اهل خوارزم بودند ولی خودش احتمالا از قطر بولی ناحیه‌ای نزدیک بغداد بود.

از زندگی خوارزمی اطلاعات زیادی در دست نیست ولی آثار او، جایگاه والایش را آشکار می‌سازند. خوارزمی در دربار مأمون عباسی بسیار مورد توجه قرار داشته و پیش از 198 قمری، و در حالی که مأمون هنوز در مرو (در ترکمنستان فعلی) می‌زیست، به دربار وی وارد شد و سپس همراه وی به بغداد آمد و گویند او را به سرزمین هند فرستادند تا حساب هندی را بیاموزد. خوارزمی پس از آن در دارالحکمه که مجمعی از دانشمندان در بغداد به سرپرستی مأمون بود، مشغول به فعالیت شد. و بیشتر از هر چیز بر روی آثار هندی کار می کرد. ...ادامه