مقاله مورد سنجش قرار گرفته است

آل بویه حامیان فرهنگ تشیع (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (مهدی موسوی صفحهٔ آل بویه (کتاب) را به آل بویه حامیان فرهنگ تشیع (کتاب) منتقل کرد)
 
(یک نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۹: سطر ۹:
 
|نویسنده= سیف الله نحوی  
 
|نویسنده= سیف الله نحوی  
  
|موضوع= تاریخ تشیع
+
|موضوع= تاریخ تشیع/آل بویه
  
 
|زبان= فارسی  
 
|زبان= فارسی  
  
|تعداد جلد= 1
+
|تعداد جلد= ۱
  
 
|عنوان افزوده1=
 
|عنوان افزوده1=
سطر ۲۶: سطر ۲۶:
  
 
}}
 
}}
این کتاب با عنوان کامل "آل بويه، حاميان فرهنگ تشيعكتاب پنجم در طرح دولت ابرار است كه توسط "سيد سيف الله نحوي" تالیف یافته است. مجموعه دولت ابرار طرحی است که توسط پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام تدوین گردیده است و به بیان تاریخ و سرگذشت حكومت‌هاى شيعى اختصاص دارد.
+
کتاب '''"آل بویه حامیان فرهنگ تشیع"'''، کتاب پنجم در طرح "دولت ابرار" است که توسط سید سیف‌الله نحوی تألیف یافته است. مجموعه "دولت ابرار" طرحی است که توسط "[[پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام|پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام]]" تدوین گردیده و به بیان [[تاریخ]] و سرگذشت حکومت‌هاى [[شیعه|شیعى]] از جمله "[[آل بویه|آل بویه]]" اختصاص دارد.
  
==فهرست مطالب كتاب==
+
==محتوای کتاب==
  
فصل اول؛ با عنوان آل بويه از ظهور تا فرمانروايي است. در اين فصل به اوضاع حكومت [[عباسيان]] قبل از آل بويه و همچنين به اوضاع شيعيان قبل از آل بويه پرداخته شده است. همچنين از پيشگويي هاي علي عليه السلام در مورد حكومت و فتح سرزمين ها بدست آل بويه و نيز تقسيم ممالك بين فرزندان بويه به نام علي، حسن و احمد و آمدن آل بويه به [[بغداد]] و از دوران فرمانروايي "معزالدوله" و اقدامات او در گسترش تشيع و مبارزه با اهل تسنن مطالبي بيان شده است.
+
* فصل اول؛ با عنوان "آل بویه از ظهور تا فرمانروایی" است. در این فصل به اوضاع حکومت [[عباسیان]] قبل از [[آل بویه|آل بویه]] و همچنین به اوضاع [[شیعه|شیعیان]] قبل از آل بویه پرداخته شده است. همچنین از پیشگویی های [[امام علی علیه السلام|امام علی]] علیه السلام در مورد حکومت و فتح سرزمینها بدست آل بویه و نیز تقسیم ممالک بین فرزندان بویه به نام علی، حسن و احمد و آمدن آل بویه به [[بغداد]] و از دوران فرمانروایی "معزالدوله" و اقدامات او در گسترش [[تشیع]] و مبارزه با [[اهل تسنن]] مطالبی بیان شده است.
 
+
* فصل دوم؛ مطالبی در رابطه با انتقال قدرت در دولت آل بویه مطرح شده است. در مورد جانشینی "علی عمادالدوله" و همچنین خدمات "معزالدوله" در بغداد، "حسن رکن الدوله" و حکومت فرزندانش از جمله حکومت "عضدالدوله" که راجع به خدمات علمی و فرهنگی او در شهر بغداد است، مطالب مفیدی بیان شده است.
فصل دوم؛ مطالبي در رابطه با انتقال قدرت در دولت آل بويه مطرح شده است. در مورد جانشيني "علي عمادالدوله" و همچنين خدمات "معزالدوله" در بغداد، "حسن ركن الدوله" و حكومت فرزندانش از جمله حكومت "عضدالدوله" كه راجع به خدمات علمي و فرهنگي او در شهر بغداد است، مطالب مفيدي بيان شده است.
+
* فصل سوم؛ درباره امیران آل بویه پس از "عضدالدوله"، تقسیمات سیاسی این دولت، وزارت [[ابن سینا]]، اقلیت های دینی و رابطه آنها با خلفای [[حکومت بنی عباس|عباسی]] بحث شده است.
 
+
* فصل چهارم؛ از علمای هم عصر با دوره حکومت آل بویه چون "[[شیخ صدوق]]"، "[[شیخ مفید]]"، "[[سید رضی]]"، "[[شیخ طوسی]]" و "[[ابن جنید اسکافی|ابن جنید اسکافی]]" و نحوه ارتباط با آنها مطالب خوبی بیان شده است.
فصل سوم؛ درباره اميران آل بويه پس از "عضدالدوله"، تقسيمات سياسي اين دولت، وزارت ابن سينا، اقليت هاي ديني و رابطه آنها با خلفاي عباسي بحث شده است.
+
* فصل پنجم؛ خدمات فرهنگی آل بویه در زمینه توجه به کتاب و کتابخوانی و توجه به مراسم و شعائر مذهبی [[شیعه]] مطالبی بیان شده است.
 
+
* فصل ششم؛ که به عنوان "پندهای تاریخ" موسوم شده است، از عوامل قدرت و علل فروپاشی حکومت آل بویه سخن به میان آمده است.
فصل چهارم؛ از علماي هم عصر با دوره حكومت آل بويه چون "[[شيخ صدوق]]"، "[[شيخ مفيد]]"، "[[سید رضی]]"، "[[شيخ طوسي]]" و "ابن جنيد اسكافي" و نحوه ارتباط با آنها مطالب خوبي بيان شده است.
 
 
 
فصل پنجم؛ خدمات فرهنگي آل بويه در زمينه توجه به كتاب و كتابخواني و توجه به مراسم و شعائر مذهبي [[شيعه]] مطالبي بيان شده است.
 
 
 
فصل ششم؛ كه به عنوان "پندهاي تاريخ" موسوم شده است، از عوامل قدرت و علل فروپاشي حكومت آل بويه سخن به ميان آمده است.
 
  
 
==وضعیت نشر==
 
==وضعیت نشر==
  
چاپ اول این کتاب در 159 صفحه در پاييز سال 1381ش توسط انتشارات نورالسجاد پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام در [[قم]] صورت گرفته است.
+
چاپ اول این کتاب در ۱۵۹ صفحه در پاییز سال ۱۳۸۱ شمسی توسط انتشارات نورالسجاد [[پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام|پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام]] در [[قم]] صورت گرفته است.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
*پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام ، معرفی کتاب مهدویت و جهانی شدن، [http://www.pajoohe.ir دانشنامه پژوهه]، تاریخ بازیابی: 25 بهمن 1391
+
 
 +
*[http://www.pajoohe.ir "معرفی کتاب مهدویت و جهانی شدن"، دانشنامه پژوهه]، پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام، تاریخ بازیابی: ۲۵ بهمن ۱۳۹۱.
  
 
{{سنجش کیفی
 
{{سنجش کیفی
سطر ۶۳: سطر ۵۹:
 
}}
 
}}
  
[[رده:منابع تاریخ تشیع]]
+
[[رده:منابع تاریخ تشیع]][[رده:کتاب‌های تاریخی]]
 
[[رده:آل بویه]]
 
[[رده:آل بویه]]
 
[[رده: مقاله های مرتبط به دانشنامه]]
 
[[رده: مقاله های مرتبط به دانشنامه]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۰۰


آل بویه.jpg
نویسنده سیف الله نحوی
موضوع تاریخ تشیع/آل بویه
زبان فارسی
تعداد جلد ۱

کتاب "آل بویه حامیان فرهنگ تشیع"، کتاب پنجم در طرح "دولت ابرار" است که توسط سید سیف‌الله نحوی تألیف یافته است. مجموعه "دولت ابرار" طرحی است که توسط "پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام" تدوین گردیده و به بیان تاریخ و سرگذشت حکومت‌هاى شیعى از جمله "آل بویه" اختصاص دارد.

محتوای کتاب

  • فصل اول؛ با عنوان "آل بویه از ظهور تا فرمانروایی" است. در این فصل به اوضاع حکومت عباسیان قبل از آل بویه و همچنین به اوضاع شیعیان قبل از آل بویه پرداخته شده است. همچنین از پیشگویی های امام علی علیه السلام در مورد حکومت و فتح سرزمینها بدست آل بویه و نیز تقسیم ممالک بین فرزندان بویه به نام علی، حسن و احمد و آمدن آل بویه به بغداد و از دوران فرمانروایی "معزالدوله" و اقدامات او در گسترش تشیع و مبارزه با اهل تسنن مطالبی بیان شده است.
  • فصل دوم؛ مطالبی در رابطه با انتقال قدرت در دولت آل بویه مطرح شده است. در مورد جانشینی "علی عمادالدوله" و همچنین خدمات "معزالدوله" در بغداد، "حسن رکن الدوله" و حکومت فرزندانش از جمله حکومت "عضدالدوله" که راجع به خدمات علمی و فرهنگی او در شهر بغداد است، مطالب مفیدی بیان شده است.
  • فصل سوم؛ درباره امیران آل بویه پس از "عضدالدوله"، تقسیمات سیاسی این دولت، وزارت ابن سینا، اقلیت های دینی و رابطه آنها با خلفای عباسی بحث شده است.
  • فصل چهارم؛ از علمای هم عصر با دوره حکومت آل بویه چون "شیخ صدوق"، "شیخ مفید"، "سید رضی"، "شیخ طوسی" و "ابن جنید اسکافی" و نحوه ارتباط با آنها مطالب خوبی بیان شده است.
  • فصل پنجم؛ خدمات فرهنگی آل بویه در زمینه توجه به کتاب و کتابخوانی و توجه به مراسم و شعائر مذهبی شیعه مطالبی بیان شده است.
  • فصل ششم؛ که به عنوان "پندهای تاریخ" موسوم شده است، از عوامل قدرت و علل فروپاشی حکومت آل بویه سخن به میان آمده است.

وضعیت نشر

چاپ اول این کتاب در ۱۵۹ صفحه در پاییز سال ۱۳۸۱ شمسی توسط انتشارات نورالسجاد پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام در قم صورت گرفته است.

منابع