بدریه دختر ملاصدرا: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (مهدی موسوی صفحهٔ بدریه دختر ملا صدرای شیرازی را به بدریه دختر ملاصدرا منتقل کرد)
 
(یک نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
بدريه، (فيلسوف، اديب، متوفى سال 1090 ه) دختر ملا صدراى شيرازى ملقب به ام كلثوم از زنان فاضل، اديب و پرهيزگار بود.وى علوم و فلسفه را نزد پدرش ملاصدرا فرا گرفت و در حدود سال 1034 ه به [[ازدواج]] [[ملا عبد الرزاق لاهيجى]] مشهور به فياض در آمد.سپس نزد همسرش درس خواند تا آنكه در اغلب علوم استاد شد.مى گويند كه وى با علماجلسات علمى برگزار مى كرد .او خواهر صدريه و زبيده و مادر ميرزا حسن معروف به كاشفى (1121 ه)، صاحب كتابهاى شمع اليقين و زواهر الحكم است.وى در سال 1019 ه متولد و در سال 1090 ه وفات نمود.
+
'''«بدریه»''' (۱۰۱۹-۱۰۹۰ ق)، دختر [[ملاصدرا|صدرالمتألهین شیرازى]] و از زنان فاضل، فیلسوف، ادیب و پرهیزگار در قرن ۱۱ قمری بود.
 +
 
 +
بدریه همچنین، خواهر [[صدریه]] و [[زبیده دختر ملا صدرای شیرازی|زبیده]] و مادر [[ميرزا حسن لاهيجى|میرزا حسن لاهیجی]] (م، ۱۱۲۱ ق)، صاحب کتابهاى «شمع الیقین» و «زواهر الحکم» است.
 +
 
 +
وى علوم مختلف به ویژه [[فلسفه]] را نزد پدرش [[ملاصدرا]] فرا گرفت و در حدود سال ۱۰۳۴ ق. با [[ملا عبدالرزاق لاهیجی|ملا عبدالرزاق لاهیجى]] مشهور به فیاض لاهیجی از شاگردان پدرش [[ازدواج]] کرد. سپس نزد همسرش درس خواند تا آنکه در اغلب علوم استاد شد. گویند که وى با علما جلسات علمى برگزار مى کرد.  
  
 
==منابع==
 
==منابع==
  
معاونت پژوهش مرکز حوزه های علمیه خواهران، بانوان عالمه و آثار آنها
+
* [[بانوان عالمه و آثار آنها (کتاب)|بانوان عالمه و آثار آنها]]، معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران.
 +
 
 
[[Category:زنان نمونه قرن یازدهم]]
 
[[Category:زنان نمونه قرن یازدهم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۲۴

«بدریه» (۱۰۱۹-۱۰۹۰ ق)، دختر صدرالمتألهین شیرازى و از زنان فاضل، فیلسوف، ادیب و پرهیزگار در قرن ۱۱ قمری بود.

بدریه همچنین، خواهر صدریه و زبیده و مادر میرزا حسن لاهیجی (م، ۱۱۲۱ ق)، صاحب کتابهاى «شمع الیقین» و «زواهر الحکم» است.

وى علوم مختلف به ویژه فلسفه را نزد پدرش ملاصدرا فرا گرفت و در حدود سال ۱۰۳۴ ق. با ملا عبدالرزاق لاهیجى مشهور به فیاض لاهیجی از شاگردان پدرش ازدواج کرد. سپس نزد همسرش درس خواند تا آنکه در اغلب علوم استاد شد. گویند که وى با علما جلسات علمى برگزار مى کرد.

منابع