نوشتار پیشنهادی هفته ۴۰: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۴ نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
|عنوان=امام حسین علیه السلام
+
|عنوان=ابوریحان بیرونی
 
|متن=
 
|متن=
ابوعبدالله حسين بن [[امام علی|علي بن ابي طالب]] عليهم السلام دومين نواده [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله از حضرت [[فاطمه زهرا]] سلام الله علیها و سومين امام از [[اهل بيت]] طاهرين و يکي از دو سرور جوانان اهل بهشت و يکي از پنج نفر [[اصحاب کسا]] است. او شهید کربلا و ملقب به سرور شهيدان است.
+
'''ابوریحان بیرونی''' (۳۶۲-۴۴۰ق) دانشمند بزرگ، ریاضیدان، ستاره شناس و تاریخ نگار سده چهارم و پنجم هجری ایران است. از آثار مهم او می توان [[آثار الباقیه]]، [[التفهیم (کتاب)|التفهیم]] و [[قانون مسعودی (کتاب)|قانون مسعودی]] را نام برد
  
==ولادت امام حسین علیه السلام==
+
==ولادت==
 
+
ابوریحان محمد بن احمد بیرونی در سوم ذیحجه سال 362 ق در یکی‌ از‌ نواحی‌ کاث خوارزم (خـیوه کـنونی) مـتولد شد. زادگاه او که در آن زمان روستای کوچکی بود بعدا به افتخار او به «بیرونی» تجدید نام داده شده است.  
[[ولادت امام حسین علیه السلام]] بنا به قول مشهور روز سوم ماه [[شعبان]] سال چهارم هجرت در شهر مدينه به دنيا آمد. اما برخي گويند تولد آن حضرت در پنجم شعبان سال سوم يا چهارم هجري بوده است.
 
==کنيه و لقب و نقش انگشتري امام حسین علیه السلام==
 
 
 
کنيه آن حضرت را ابو عبد الله و القاب وي را الرشيد، الوفي، الطيب، السيد، الزکي، المبارک
 
  
 +
اینکه چرا به ابوریحان لقب بیرونی دادند، علتهای متعددی ذکر کرده‌اند که مشهورترین آن این است که: بیرون همان معنای فارسی امروزی را دارد، لذا منظور از بیرونی یعنی خارج از شهر خوارزم. در واقع چون ابوریحان در اطراف شهر خوارزم و در یک روستا متولد شد، به او لقب بیرونی، یعنی خارج از خوارزم دادند.
 
}}
 
}}
  

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۳۹

مقاله پیشنهادی

ابوریحان بیرونی

ابوریحان بیرونی (۳۶۲-۴۴۰ق) دانشمند بزرگ، ریاضیدان، ستاره شناس و تاریخ نگار سده چهارم و پنجم هجری ایران است. از آثار مهم او می توان آثار الباقیه، التفهیم و قانون مسعودی را نام برد

ولادت

ابوریحان محمد بن احمد بیرونی در سوم ذیحجه سال 362 ق در یکی‌ از‌ نواحی‌ کاث خوارزم (خـیوه کـنونی) مـتولد شد. زادگاه او که در آن زمان روستای کوچکی بود بعدا به افتخار او به «بیرونی» تجدید نام داده شده است.

اینکه چرا به ابوریحان لقب بیرونی دادند، علتهای متعددی ذکر کرده‌اند که مشهورترین آن این است که: بیرون همان معنای فارسی امروزی را دارد، لذا منظور از بیرونی یعنی خارج از شهر خوارزم. در واقع چون ابوریحان در اطراف شهر خوارزم و در یک روستا متولد شد، به او لقب بیرونی، یعنی خارج از خوارزم دادند. ...ادامه