حامدی اصفهانی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی '{{مدخل دائرة المعارف|اثر آفرینان}} '''''حامدی اصفهانی''''' قرن: 9 (ز 884 ق) شاعر، صوف...' ایجاد کرد)
 
 
(۵ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۳: سطر ۳:
 
'''''حامدی اصفهانی'''''
 
'''''حامدی اصفهانی'''''
  
قرن: 9
+
قرن: ۹ (ز ۸۸۴ ق)
  
(ز 884 ق)
+
شاعر، [[تصوف|صوفى]] و خطاط. از متصوّفین پیرو طریقه‌ى [[مولوی|مولوى]] بود که پس از جهانگردى بسیارى به خاک عثمانى و به دربار سلطان محمد فاتح راه یافت و سمت شیخى مزار مولانا جلال‌الدین در قونیه را عهده‌دار شد.
  
شاعر، صوفى و خطاط. از متصوفین پیرو طریقه‌ى مولوى بود كه پس از جهانگردى بسیارى به خاك عثمانى و به دربار سلطان محمد فاتح راه یافت و سمت شیخى مزار مولانا جلال‌الدین در قونیه را عهده‌دار شد.
+
به جز «دیوان» شعرش، اشعارى در پاسخ معماهاى [[جامی|جامى]] سرود و نیز براى فرزندش، محمود زایجه‌اى به فارسى شامل سى و دو سؤال وضع کرد و در پاسخ هر سوال یک یا دو بیت فارسى سرود و آن را «جام سخن گوى» نام نهاد.
  
به جز «دیوان» شعرش، اشعارى در پاسخ معماهاى جامى سرود و نیز براى فرزندش، محمود زایجه‌اى به فارسى شامل سى و دو سؤال وضع كرد و در پاسخ هر سوال یك یا دو بیت فارسى سرود و آن را «جام سخن گوى» نام نهاد.
+
همچنین او بیش از نیمى از غزلیات [[حافظ شیرازی|حافظ]] را تضمین کرد. وى خطاط نیز بود، چنانکه «مفردات» ابن‌بیطار و «دلایل الاعجاز» را به خط خوش براى سلطان محمد فاتح نوشت.
  
همچنین او بیش از نیمى از غزلیات حافظ را تضمین كرد. وى خطاط نیز بود، چنانكه «مفردات»ابن‌بیطار و «دلایل الاعجاز» را به خط خوش براى سلطان محمد فاتح نوشت.
+
==منابع==
 +
 
 +
*[[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج۲، ص۲۴۳.
 +
 
 +
[[رده:شعرای پارسی گوی قرن نهم]]
  
==منابع==
+
[[رده:خطاطان]]
* [[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج2، ص243.
 
  
[[رده:شعرا]]
+
[[رده:عارفان]]
 +
[[رده:جهانگردان مسلمان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ اکتبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۱:۱۷

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


حامدی اصفهانی

قرن: ۹ (ز ۸۸۴ ق)

شاعر، صوفى و خطاط. از متصوّفین پیرو طریقه‌ى مولوى بود که پس از جهانگردى بسیارى به خاک عثمانى و به دربار سلطان محمد فاتح راه یافت و سمت شیخى مزار مولانا جلال‌الدین در قونیه را عهده‌دار شد.

به جز «دیوان» شعرش، اشعارى در پاسخ معماهاى جامى سرود و نیز براى فرزندش، محمود زایجه‌اى به فارسى شامل سى و دو سؤال وضع کرد و در پاسخ هر سوال یک یا دو بیت فارسى سرود و آن را «جام سخن گوى» نام نهاد.

همچنین او بیش از نیمى از غزلیات حافظ را تضمین کرد. وى خطاط نیز بود، چنانکه «مفردات» ابن‌بیطار و «دلایل الاعجاز» را به خط خوش براى سلطان محمد فاتح نوشت.

منابع