دختر صاحب بن عباد: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (صفحه‌ای جدید حاوی ' {{بخشی از یک کتاب}} دختر صاحب بن عباد، (عالم، متوفی قرن 5 هـ.ق) از زنان فاضل و ادیب [...' ایجاد کرد)
 
 
(۳ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{بخشی از یک کتاب}}
+
'''دختر صاحب بن عباد'''، از زنان فاضل و ادیب [[شیعه]] در قرن ۵ هـ.ق است. وی از پدر دانشمندش [[صاحب بن عباد]] ادب و دانش آموخت.
دختر صاحب بن عباد، (عالم، متوفی قرن 5 هـ.ق) از زنان فاضل و ادیب [[شیعه]]، وی از پدر دانشمندش ادب و دانش آموخت. صاحب، علاقه فراوانی به او داشت و نیز به دلیل محبت و احترام به [[سادات]] علوی دخترش را به [[ازدواج]] یکی از سادات علوی به نام علی بن الحسین معروف به اخومسمعی درآورد. دختر صاحب پسری به دنیا آورد که نامش را عباد نهادند. وقتی بشارت تولد نوزاد را به صاحب دادند چند قصیده سرود که مطلع یکی از آن‌ها چنین است:
 
  
الحمدلله حمدا دائما ابدا × قد صار سبط رسول الله لی ولدا.
+
صاحب، علاقه فراوانی به او داشت و نیز به دلیل محبت و احترام به [[سادات]]، دخترش را به [[ازدواج]] یکی از سادات علوی به نام علی بن الحسین معروف به اخومسمعی درآورد. دختر صاحب پسری به دنیا آورد که نامش را عباد نهادند. وقتی بشارت تولد نوزاد را به صاحب دادند، چند [[قصیده]] سرود که [[مطلع]] یکی از آن‌ها چنین است: الحمدلله حمدا دائما ابداً * قد صار سبط رسول الله لی ولداً.
  
وی پس از سال 460 درگذشت.
+
==منابع==
  
===منبع===
+
* معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران، [[بانوان عالمه و آثار آنها (کتاب)|بانوان عالمه و آثار آن‌ها]]
  
معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران, بانوان عالمه و آثار آن‌ها
+
[[Category:زنان نمونه قرن پنجم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۰:۱۲

دختر صاحب بن عباد، از زنان فاضل و ادیب شیعه در قرن ۵ هـ.ق است. وی از پدر دانشمندش صاحب بن عباد ادب و دانش آموخت.

صاحب، علاقه فراوانی به او داشت و نیز به دلیل محبت و احترام به سادات، دخترش را به ازدواج یکی از سادات علوی به نام علی بن الحسین معروف به اخومسمعی درآورد. دختر صاحب پسری به دنیا آورد که نامش را عباد نهادند. وقتی بشارت تولد نوزاد را به صاحب دادند، چند قصیده سرود که مطلع یکی از آن‌ها چنین است: الحمدلله حمدا دائما ابداً * قد صار سبط رسول الله لی ولداً.

منابع