نوشتار پیشنهادی ۲۰ صفر: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(خنثی‌سازی ویرایش 150562 توسط Zamani (بحث))
(برچسب: خنثی‌سازی)
 
سطر ۲: سطر ۲:
 
|عنوان=جابر ابن عبدالله انصاری
 
|عنوان=جابر ابن عبدالله انصاری
 
|متن=
 
|متن=
'''واقعه غدیر''' رویداد مهم [[تاریخ اسلام]] است که در آن [[پیامبر اسلام|پیامبر اکرم]] (صلی الله علیه و آله) در پی دستور الهی، [[علی بن ابی طالب|حضرت علی]] (علیه السلام) را به مقام جانشینی خود منصوب نمودند. این انتصاب در هجدهم [[ماه ذی الحجه|ذی‌الحجه‌]] سال دهم هجری در راه بازگشت از سفر [[حجة الوداع|حجةالوداع]] و در مکانی بین [[مکه]] و [[مدینه]] به نام «غدیر خم» انجام پذیرفت. واقعه غدیر در [[قرآن|قرآن کریم]] به عنوان روز «اکمال دین» مورد اشاره قرار گرفته است.
+
جابر بنِ عبدِالله بن عمرو بن حرام الانصارى، [[صحابی]] جليل القدر است که از او تعداد زیادی [[حدیث]] در کتب [[شیعه]] و [[سنی]] نقل شده است. جابر به خاطر روایات خاصی که نقل نموده است و همچنین [[زیارت]] [[امام حسین علیه السلام]] در روز [[اربعین]] شهادت آن حضرت از صحابیان معروف در بین شیعیان و دارای جایگاه خاصی است.  
  
==محل غدیر خم==
+
==نسب جابرابن عبدالله==
«غدیر» در لغت به معانی «نهر» و «آب جمع شده از باران» آمده است. و غدیر خُم، نام مکانی است در سه مایلی [[جحفه‌|جُحفه]] که به صورت گودال بزرگی بوده است.
+
جدّ وی ، عَمروبن حرام بن کعب بن غَنْم بود و نسبتش به [[خزرج|خَزْرَج]] می رسید. پدرِ جابر پیش از هجرت پیامبر اکرم به یثرب ، مسلمان شد و در بیعت عَقَبة دوم با رسول خدا پیمان بست و جزو دوازده نقیبی شد که پیامبر آنان را به نمایندگی قبایلشان بر گزید. وی در غزوة بدر حضور داشت و در [[غزوه احد]] به شهادت رسید.
 
جحفه، روستایی بزرگ واقع در سه منزلی از طرف [[مکه]] به سوی [[مدینه]] و [[میقات]] اهل [[شام]] است، اسم اصلی آن مهیعه بوده و چون یکبار سیل آن را در پیش از اسلام - زمانی که بنی عبیل در آنجا ساکن بودند - به کلی از بین برده، «جحفه» (محلی که سیل آن را برده) نامیده شده است.
 
  
 +
==جابر در زمان پیامبر اکرم (ص)==
 +
اولین آگاهی ما از زندگی جابر، حضور او با پدرش در بیعت عقبة دوم در سال سیزدهم [[بعثت]] است.
 
}}
 
}}
 
<noinclude>
 
<noinclude>
 
[[رده:نوشتارهای پیشنهادی مناسبت های قمری]]
 
[[رده:نوشتارهای پیشنهادی مناسبت های قمری]]
 
</noinclude>
 
</noinclude>

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۰۰

مقاله پیشنهادی

جابر ابن عبدالله انصاری

جابر بنِ عبدِالله بن عمرو بن حرام الانصارى، صحابی جليل القدر است که از او تعداد زیادی حدیث در کتب شیعه و سنی نقل شده است. جابر به خاطر روایات خاصی که نقل نموده است و همچنین زیارت امام حسین علیه السلام در روز اربعین شهادت آن حضرت از صحابیان معروف در بین شیعیان و دارای جایگاه خاصی است.

نسب جابرابن عبدالله

جدّ وی ، عَمروبن حرام بن کعب بن غَنْم بود و نسبتش به خَزْرَج می رسید. پدرِ جابر پیش از هجرت پیامبر اکرم به یثرب ، مسلمان شد و در بیعت عَقَبة دوم با رسول خدا پیمان بست و جزو دوازده نقیبی شد که پیامبر آنان را به نمایندگی قبایلشان بر گزید. وی در غزوة بدر حضور داشت و در غزوه احد به شهادت رسید.

جابر در زمان پیامبر اکرم (ص)

اولین آگاهی ما از زندگی جابر، حضور او با پدرش در بیعت عقبة دوم در سال سیزدهم بعثت است. ...ادامه