نرم افزار نور الولایة

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon-computer.png
محتوای فعلی مقاله یکی از پایگاه های معتبر متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)
نور الولایة
مشخصات

موضوع: عقاید

تولید کننده:مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی

محتوا:متن کامل ۱۲۶ جلد از منابع مهم در زمینه امامت و ولایت

تاریخ :


فهرست نرم افزارهای مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی


دفاع از سخنان ارزشمند و اندیشه های به حق اهل بیت علیهم السلام و نشر و اشاعه آنها باعث رهایی انسانهایی می شود که در حصار تردید گرفتار شده اند، چرا که اندیشه ی زلال پیامبران الهی از کلام وحی نشأت گرفته است و می تواند ما را به سر منزل یقین برساند. در این زمینه آثار گرانسنگی تألیف شده است که می توانیم با مراجعه به آنها پرده ی تار شبهات را کنار بزنیم و نور حقیقت را به نظاره بنشینیم.

مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با توجه به اهمیت این موضوع به طراحی و تولید نرم افزار «نورالولایه» همت گماشت تا بتواند با ارائه کتب معتبر در قالب کتابخانه دیجیتالی نور، راه را برای محققان و پژوهشگران هموار سازد.

این نرم افزار حاوی گوشه ای از آثار نگاشته شده در عرصه گفتگوهای بین مذاهب است که به پاسخ گویی به شبهات و دفاع از اندیشه های به حق اهل بیت علیهم السلام می پردازد.

در نرم افزار نورالولایه قابلیت های کارآمد و امکانات متنوعی وجود دارد که دسترسی به کتب برنامه را برای کاربر بسیار آسان کرده است.

در این کتابخانه ی رایانه ای کتاب شریف «عبقات الانوار فی امامة الائمة الاطهار» برای نخستین بار به صورت دیجیتالی عرضه شده است و دسترسی به متن كامل كتاب هايي چون: نفحات الازهار في خلاصة عبقات الانوار، إحقاق الحق و إزهاق الباطل، الغدير في الكتاب والسنة والادب، ترجمه فارسي الغدير برای کاربر فراهم است.

نمایش، جستجو، متن و ترجمه، قرآن و لغت نامه بخش های اصلی این نرم افزار را تشکیل می دهند.

نمایش

در صفحه ی نمايش، متن كامل ۱۲۶ عنوان كتاب در زمینه امامت و ولایت قابل مشاهده است. در این قسمت دو فهرست درختي و گزينشي جهت دسترسی آسانتر به مطالب، ارائه شده است. افزون بر آن امكان انتخاب عنوان كتاب و جلد و صفحه ي آن از راههاي مختلف در بخش نمایش وجود دارد. همچنین کاربر می تواند كتاب ها را بر اساس: عنوان كتاب، نام مؤلف، جلد، تاريخ، موضوع و زبان مرتب سازد و دامنه كتب و يا ابواب و سرفصل هاي آنها را از طريق هر دو فهرست محدود کند.

در این بخش، نمایش متن کتب نیز به همراه امكان مقايسه متون برنامه از يك يا دو كتاب با يكديگر میسر است. در ضمن امكان تطبيق فهرست با متن كتابها برای انجام پژوهش بهتر وجود دارد.

جستجو

در این بخش، امکان جستجوي موضوعي در بیش از ۳۰ هزار عنوان باب از طریق فهرست گزینشی برای محقق به وجود آمده است. این قسمت به منظور یافتن عبارات و مطالب مورد نظر طراحی شده است که در دو قسمت: جستجو در متن و جستجو در فهرست تنظیم گردیده است. علاوه بر آن انواع جستجوي پيشرفته در فهرست و متن با استفاده از عملگرهاي جستجو در صفحه ی جستجو امکان پذیر است. امکان فهرست سازی از فهرست و متن کتاب ها با استفاده از حروف نامتعین (؟و*) و انجام عملیات مختلف در فهرست های ایجاد شده در این قسمت وجود دارد.

متن و ترجمه

در این قسمت، امكان دسترسي به متن و ترجمه كتب برنامه وجود دارد و انتخاب فهرست ترجمه به ترتيب دلخواه توسط گزينه «تغيير اولويت» برای محقق فراهم است.

قرآن

در صفحه ی قرآن، دو قابلیت نمایش و جستجو جهت نمایش متن کامل قرآن کریم با رسم الخط عثمان طه برقرار است. همچنین کاربران می توانند به وسيله ريشه و مشتق كلمات در آيات قرآن كريم کاوش نمایند. در این بخش نیز می توان میان واژه هاي كتب با آيات قرآن ارتباط برقرار کرد.

لغت نامه

در این بخش، متن كامل ۷ دوره لغت نامه عربی و فارسی در ۵۲ جلد به نامهاي: كتاب العين، لسان العرب، مجمع البحرين، التحقيق في كلمات القرآن الكريم، قاموس القرآن، المفردات في غريب القرآن و فرهنگ ابجدي (عربي و فارسي) ارائه گردیده است که دسترسي آسان به معناي واژگان از طريق جستجو ريشه و مشتق كلمات برای کاربر به آسانی امکان پذیر است.

امکانات پژوهشی

امکانات پژوهشى نظیر «حاشیه ‌نویسى»، «علامت ‌گذارى»، «رنگى کردن» و «نمایه ‌گذارى بر متن»، کاربر را در استفاده بهتر از برنامه یارى می رساند. از طریق گزینه ‌هاى «حاشیه‌ نویسى» می توان حاشیه ‌اى را به اختصار یا تفصیل در هر قسمت از متن نوشت و در صورت نیاز به آن مراجعه کرد. همچنین امکان گزینش قسمتى از متن، به کمک «رنگى کردن متن» و انتخاب عنوان مورد نظر براى آن فراهم است.

در این برنامه با استفاده از قابلیت «نمایه ‌زنى» پژوهشگر می تواند به دلخواه نمایه خاص و یا عنوان ویژه ‌اى را براى هر قسمت از متن انتخاب کند و سپس فهرست نمایه ‌هاى زده ‌شده بر متن را به همراه نشانى آنها مشاهده نماید. قابلیت «علامت ‌گذارى» کاربر را در بازیابى آسانتر مطلب مورد نظر در متن کمک میرساند.

سایر امکانات

برنامه نورالولایه علاوه بر امکاناتى که در بخش هاى پیشین بیان شد، قابلیت هاى گوناگون دیگرى نیز دارد؛ «امکان چاپ» تمامى اطلاعات و فهرست هاى انتخاب ‌شده و توانایى چاپ متن کتاب ها در اندازه متفاوت از جمله امکانات عمومى برنامه محسوب میگردد. از دیگر توانمندی هاى برنامه، امکان «انتقال اطلاعات به دفترچه یادداشت» جهت ویرایش، نگهدارى و چاپ است.

در قسمت «امکانات برنامه» به منظور سهولت استفاده از برنامه، امکان انتخاب هر یک از هفت نوع صفحه کلید رایج و هفت نوع قلم نمایش در دسترس کاربر قرار دارد. همچنین براى نگهدارى و ذخیره پژوهش هاى شخصى می توان به وسیله قسمت «تحقیقات» مسیرى را براى خویش مشخص نمود.

ضمن این که «امکان حذف» نمایه ‌ها، حاشیه ‌ها، رنگ متن ها و علامت هاى موجود در تمام کتب در این صفحه ایجاد شده است. با انتخاب گزینه «راهنما» در هر قسمت از برنامه، توضیحات مربوط به آن قسمت به زبان فارسى در اختیار کاربر قرار می گیرد و در قسمت «کتاب شناسی»، توضيحات مفيدى درباره كتاب هاى موجود در برنامه و شرح حال مؤلفان آنها ارائه گريده است.

منابع