عزالدین سید حسین عاملی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
حسين بن محمد بن حسين بن علی از احفاد ابراهيم مجاب عموزاده سيد مرتضی یکی از علمای بزرگ ما در قرن دهم هجری است عزالدين دانشمندی فقيه و محققی کامل در معارف اسلامی بود به سال 906 در قراء جبل عامل به جهان ديده گشود و نخست از محضر درس علی بن احمد پدر شهيد ثانی بهره مند بود سپس سالها از محضر سيد حسن موسوی عاملی و شمس الدين محمد بن مکی عاملی و محقق ميسی (متوفای 938) استفاده نمود و خود از فقيهان مشهور معاصر با شهيد ثانی و داماد ارجمند او بود شهيد او را خيلی گرامی و بر خود مقدم می داشت و در بين مردم مقامی ارجمند یافت علامه امينی در شهداء الفضيله در مورد اين شخصيت چنين می نويسد: عزالدين حسين بن محمد... از خاندان موسی بن جعفر عليه السلام یعنی از خاندانی که ريشه به اعماق سرزمينهای مجد و شرف و بزرگی دوانيده و طی قرون و اعصار موقعيت مهمی از جامعه دانش تقوی پوشيده و از اين دودمان گلهای متعدد در هر گوشه جهان روئيده و همگان پرچمدار دين و راستی و فضيلت بوده اند. صاحب ترجمه عزالدين سيد حسين اولين دانشمند و فقيهی است که از اين دودمان به فضل شهادت نائل آمد و در سال 963 در شب نهم رجب در شهر صيدا به زهر جفا مسمومش نمودند رحمة الله عليه.
+
حسین بن محمد بن حسین بن علی از احفاد [[ابراهیم مجاب]] عموزاده سید مرتضی، یکی از علمای بزرگ ما در قرن دهم هجری است. عزالدین دانشمندی [[فقیه]] و محققی کامل در معارف اسلامی بود که به سال ۹۰۶ در قراء جبل عامل [[لبنان]] به جهان دیده گشود.
 +
 
 +
وی نخست از محضر درس علی بن احمد پدر [[شهید ثانی]] بهره مند بود، سپس سالها از محضر سید حسن موسوی عاملی و [[محقق ميسی عاملی|محقق میسی]] (متوفای ۹۳۸ هجری) استفاده نمود و خود از فقیهان مشهور معاصر با شهید ثانی و داماد ارجمند او بود. شهید او را خیلی گرامی و بر خود مقدم می داشت و در بین مردم مقامی ارجمند یافت.
 +
 
 +
[[علامه امینی]] در [[شهداء الفضيلة (کتاب)|شهداء الفضیله]] در مورد این شخصیت چنین می نویسد: عزالدین حسین بن محمد... از خاندان [[امام موسی کاظم علیه السلام|موسی بن جعفر]] علیه السلام یعنی از خاندانی که ریشه به اعماق سرزمینهای مجد و شرف و بزرگی دوانیده و طی قرون و اعصار موقعیت مهمی از جامعه دانش تقوی پوشیده و از این دودمان گلهای متعدد در هر گوشه جهان روئیده و همگان پرچمدار [[دین]] و راستی و فضیلت بوده اند. صاحب ترجمه عزالدین سید حسین اولین دانشمند و فقیهی است که از این دودمان به فضل [[شهادت در راه خدا|شهادت]] نائل آمد و در سال ۹۶۳ هجری در شب نهم [[ماه رجب|رجب]] در شهر صیدا به زهر جفا مسمومش نمودند، رحمة الله علیه.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
پایگاه شعائر
+
 
 +
* پایگاه شعائر.
 +
 
 
[[رده: علمای قرن دهم]]
 
[[رده: علمای قرن دهم]]

نسخهٔ ‏۲۳ آوریل ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۲۵

حسین بن محمد بن حسین بن علی از احفاد ابراهیم مجاب عموزاده سید مرتضی، یکی از علمای بزرگ ما در قرن دهم هجری است. عزالدین دانشمندی فقیه و محققی کامل در معارف اسلامی بود که به سال ۹۰۶ در قراء جبل عامل لبنان به جهان دیده گشود.

وی نخست از محضر درس علی بن احمد پدر شهید ثانی بهره مند بود، سپس سالها از محضر سید حسن موسوی عاملی و محقق میسی (متوفای ۹۳۸ هجری) استفاده نمود و خود از فقیهان مشهور معاصر با شهید ثانی و داماد ارجمند او بود. شهید او را خیلی گرامی و بر خود مقدم می داشت و در بین مردم مقامی ارجمند یافت.

علامه امینی در شهداء الفضیله در مورد این شخصیت چنین می نویسد: عزالدین حسین بن محمد... از خاندان موسی بن جعفر علیه السلام یعنی از خاندانی که ریشه به اعماق سرزمینهای مجد و شرف و بزرگی دوانیده و طی قرون و اعصار موقعیت مهمی از جامعه دانش تقوی پوشیده و از این دودمان گلهای متعدد در هر گوشه جهان روئیده و همگان پرچمدار دین و راستی و فضیلت بوده اند. صاحب ترجمه عزالدین سید حسین اولین دانشمند و فقیهی است که از این دودمان به فضل شهادت نائل آمد و در سال ۹۶۳ هجری در شب نهم رجب در شهر صیدا به زهر جفا مسمومش نمودند، رحمة الله علیه.

منابع

  • پایگاه شعائر.