شهید محمود شهبازی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۴: سطر ۴:
  
 
شهيد محمود شهبازي دستجردي در سال 1337 در يك خانواده مذهبي در شهر اصفهان به دنيا آمد.
 
شهيد محمود شهبازي دستجردي در سال 1337 در يك خانواده مذهبي در شهر اصفهان به دنيا آمد.
پدرش كشاروزي ساده زيست و مومن بود.محمود از بدو كودكي، طعم فقر و محروميت را چشيد.  او در دامان پدري زحمتكش و پارسا و مادري پاكدامن، با احساسات ناب مذهبي رشد و تربيت يافت.
+
 
 +
پدرش كشاروزي ساده زيست و مومن بود.محمود از بدو كودكي، طعم فقر و محروميت را چشيد.  او در دامان پدري زحمتكش و پارسا و مادري پاكدامن، با احساسات ناب مذهبي رشد و تربيت يافت.
 +
 
 
محمود قرآن را نزد مادرش ـ كه خود فرزند روحاني بود ـ آموخت و تحصيلات دورة ابتدايي را در زادگاه خود به پايان رساند و براي ادامة تحصيل، وارد دبيرستان «احمديه حكيم سنايي» اصفهان شد.  
 
محمود قرآن را نزد مادرش ـ كه خود فرزند روحاني بود ـ آموخت و تحصيلات دورة ابتدايي را در زادگاه خود به پايان رساند و براي ادامة تحصيل، وارد دبيرستان «احمديه حكيم سنايي» اصفهان شد.  
 
پس از چندسال تلاش و كوشش، مدرك ديپلم خود را با نمرههاي خوب، در سال 1356 دريافت كرد و در همان سال، در كنكور شركت  كرد و در رشتة «مهندسي صنايع» دانشگاه علم و صنعت پذيرفته شد.
 
پس از چندسال تلاش و كوشش، مدرك ديپلم خود را با نمرههاي خوب، در سال 1356 دريافت كرد و در همان سال، در كنكور شركت  كرد و در رشتة «مهندسي صنايع» دانشگاه علم و صنعت پذيرفته شد.

نسخهٔ ‏۲۱ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۰۷:۲۳

شهید محمود شهبازی در سال 1337 در اصفهان متولد شد. در پیش از انقلاب فعالیت های مذهبی و سیاسی گسترده ای داشت. پس از انقلاب به سپاه پیوست و تلاش های فراوانی در سپاه داشت. در دوران دفاع مقدس هم فرمانداری سپاه همدان را به عهده داشت. در عملیات های فتح المبین، بیت المقدس حضور داشت. سرانجام در روز دوم خرداد 1361 در آستانه فتح خرمشهر در عملیات بیت المقدس به فوز عظماي شهادت نايل آمد

تولد و كودكي

شهيد محمود شهبازي دستجردي در سال 1337 در يك خانواده مذهبي در شهر اصفهان به دنيا آمد.

پدرش كشاروزي ساده زيست و مومن بود.محمود از بدو كودكي، طعم فقر و محروميت را چشيد. او در دامان پدري زحمتكش و پارسا و مادري پاكدامن، با احساسات ناب مذهبي رشد و تربيت يافت.

محمود قرآن را نزد مادرش ـ كه خود فرزند روحاني بود ـ آموخت و تحصيلات دورة ابتدايي را در زادگاه خود به پايان رساند و براي ادامة تحصيل، وارد دبيرستان «احمديه حكيم سنايي» اصفهان شد. پس از چندسال تلاش و كوشش، مدرك ديپلم خود را با نمرههاي خوب، در سال 1356 دريافت كرد و در همان سال، در كنكور شركت كرد و در رشتة «مهندسي صنايع» دانشگاه علم و صنعت پذيرفته شد.

فعاليتهاي شهید در دوران انقلاب و دفاع مقدس

شهبازي، او مبارزات سیاسی خود علیه رژیم پهلوی از دوران دبیرستان آغاز نمود و با مطالعه کتب استاد مطهری و علامه طباطبایی و حضور در جلسات سخنرانی علما، فعالیت‌های مذهبی و سیاسی خود را گسترش داد. شهبازی در زمان تحصیل در دانشگاه به همراه دوستانش در «انجمن اسلامی دانشجویان» -که به صورت مخفیانه فعالیت داشت-، پیام‌ها و اعلامیه‌های امام را میان دانشجویان پخش می‌کرد. وی با ایمانی راسخ و باوری استوار در نخستین راهپیمایی شهر اصفهان نقش فعالی ایفا نمود و پس از مدتی برنامه تحصن در منزل «آیت ا... خادمی» را سازماندهی کرد. با ورود امام خمینی (ره) به ایران مسئولیت امنیت بهشت زهرا سلام‌الله‌علیها را بر عهده گرفت. پس از به ثمر رسیدن شکوفه‌های انقلاب و تشکیل جمهوری اسلامی در ایران، شهبازی بعد از چند روز خدمت در کمیته انقلاب اسلامی به عضویت سپاه پاسداران درآمد و به مقابله با اشرار و منافقین پرداخت. و در تسخیر لانه جاسوسی نقش بسزایی ایفا نمود.

او در سال 1359 به سمت «فرماندهی سپاه پاسداران همدان» منصوب شد و همزمان با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه رفت و به عنوان قائم مقام لشگر بیست‌وهفت محمد رسول ا... صلی‌الله‌علیه‌وآله در عملیات فتح المبین شرکت کرد. وی پس از مدتی به همراه افرادش راهی محور اهواز-خرمشهر شد و در عملیات «بیت المقدس» حضوری فعال یافت

ويژگيهاي اخلاقي

او قلبي به وسعت عشق داشت و از اين رو، به تمام خوبي ها مهر ميورزيد. قلبش را مهبط آيات و انوار قرآن و ايمان ساخته بود. در خواندن قرآن، مداومت داشت و اهل تدبر در قرآن و مطالعه و تحقيق بود. روح متعبد و باصفايش، بياختيار هر كسي را مجذوب خود ميساخت. لحن و كلام صميمي و گرمش، به دوستان صفا و صافي مي بخشيد. خضوع و فروتنياش ديگران را به تكريم و ادب واميداشت. اخلاق محمود و پسنديدهاش، سرمشق بسيجيان بود

نحوه شهادت

سردار شهيد محمود شهبازي در روز دوم خرداد ماه 1361، در آستانة «فتح خرمشهر» در عمليات «بيت المقدس»، در اثر اصابت تركش خمپاره، به فوز عظماي شهادت نايل آمد. لازم به ذكر است كه محمود در شب تصرف «خين» در ساعت آغازين عمليات براي نجات جان يك بسيجي مجروح، به شهادت رسيد.

قسمتی از وصیت نامه سردار شهید

«بسم الله الرحمن الرحيم» « ... فاستبشروا ببيعكم الذي بايعتم به و ذلك هو الفوز العظيم »

(همانا خداوند از مؤمنان جان هايشان و مالشان را خريد و در مقابل براي آنها بهشت را قرار داد و مؤمنان ميجنگند در راه خدا و كشته ميشوند ... پس شاد باشيد به معامله اي كه سودا نموده ايد و اين است آن رستگاري)

خداوندا توفيقي عطا فرما كه از جمله كساني باشم كه خود بشارت به آنها دادهاي كه در اين معامله شركت جويند و اي كسي كه جز تو كس ديگري را ندارم «الهي و ربي من لي غيرك » از تو خواهانم كه زندگي ام زندگي محمدي و مردنم را مردن محمدي قرار دهي. «الهم اجعل محياي محيا محمد و آل محمد و مماتي ممات محمد و آل محمد»

در زيارت عاشورا ميخوانيم كه » يا ابا عبدالله اني سلم لمن سالمكم و حرب لمن حاربكم الي يوم القيمه « (اي حسين من آشتيم با كساني كه با تو آشتيند و در جنگ و ستيزم با كساني كه با شما سر جنگ دارند.)

چگونه ميتوان در هر زمان كنار گود نشست و دست از ياري فرزندان حسين كه بيش از هزار سال در شكنجه و تبعيد به سر ميبرده اند، فرو بست. مگر ميشود مسلمان بود، از رسول اكرم تبعيت نمود.

دوستدار حسين بوده باشيم تشيع علوي را برگزيده باشيم و روحانيت را كنار گزارده باشيم و بگذاريم. ابداً . روحانيت با آن مشخصههاي بارزي كه هر زمان داشته از كليني ها گرفته تا خميني ها هر زمان حافظ اسلام بودهاند و إنشاءالله تا انقلاب مهدي (عج) خواهند بود.

اولين سفارش كه بعنوان وصيت دارم همين كلمه است روحانيت،آخوند، ملا، طلبه، چقدر اين كلمات ارزش دارد و معنا، اي همه‌ي كساني كه سفارشم به گوش و ديده‌تان خواهد رسيد مبادا روحانيت را تنها بگذاريد، بدانيد كه تمام تلاش ابرقدرتها در ازبين بردن اسلام، روبروي روحانيت قرار دارد.

سفارش دوم من درباره سپاه مي‌باشد به عنوان بازوي مسلح ولايت فقيه و روحانيت :

بايد سپاه آنچنان شود كه پاسداران بعنوان فريضه واجب خدمت نمايند، نه به عنوان شغل، چرا كه اين دو بازوي ولي فقيه سپاه و روحانيت شغلي ندارد و نبايد سپاهي بودن و روحاني بودن را شغل حساب نمود، چقدر ابرقدرتها از اين سپاه نو پا مي‌ترسند، چرا كه برادر سپاهي به عنوان فريضه وارد سپاه مي‌گردد، نه حق مأموريت مي‌خواهد نه فوق‌العاده بدي آب و هوا، بلكه هر كجا كه سختر باشد وارد مي‌شود كه اجرش عظيم‌تر است.

پدر و مادرم از اينكه زحمات بسيار در تربيت فرزندتان كشيديد، اميدوارم كه خداوند اجرتان را افزونتر دهد، من خود به ياد دارم كه قرآن را در دامان مادرم فرا گرفتم و با بيل پدرم رنجها را چشيده‌ام.

پدر جان تو خود بهتر مي‌داني كه دنيا دار فناست و آخرت مسلماً بهتر است و باقي كه :

«الدنيا دار الفناء و الاخره خير وابقي»

مادر جان سفارش عظيم‌تري كه به شما دارم كه ، چون خودت فرزند يك روحاني بوده‌اي. دلم مي‌خواهد كه تو مرا بخاك بسپاري و حتي پدرم خاك و گل بروي قبرم بريزد تا همه بدانند كه شما سرشار از شوق هستيد و ايمان.

علاقه‌مندم كه انشاء الله شما كتابهاي استاد شهيد مرتضي مطهري را به آنها بياموزيد و خط فكري و سياسي شهيد مظلوم بهشتي را بيان كنيد و به آنها يك رشد بنيادين بدهيد.

در خاتمه آخرين كلمات را به نگارش درمي‌آورم:

برادران فقط بايد به فكر اسلام بود و بس و براي ياري اسلام بايد اكنون از روحانيت و سپاه ياري جست و امام را ياري كرد و بايد بدانيم كه به قول قرآن:

«ماعندكم ينفد و ماعند ا... باق ماتنفقوا من شيء في سبيل ا... يوف عليكم»

درود بر شهيدان اسلام بخصوص شهيد مظلوم شهيد آيت ا... بهشتي.

برقرار باد پرچم اتحاد جماهير اسلامي به رهبري امام خميني(ره)


فرزند شما محمود شهبازي

1360/8/11 مطابق با عيد فطر

منبع

- نوید شاهد 

- دانشنامه فرهنگ ایثار جهاد و شهادت