آقا رضی قزوینی

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۲ اکتبر ۲۰۱۲، ساعت ۰۶:۰۶ توسط بهرامی (بحث | مشارکت‌ها) (اصلاح الگو)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
منبع توضیح برای مشارکت کنندگان
احتمالا یک منبع الکترونیکی

اعتبار منبع محرز نشده است!

منبع این نوشتار با توجه به مشخصات ذکر شده برای آن یک منبع صرفا الکترونیکی در یک سایت است که نهاد یا موسسه تولید کننده آن نامشخص است یا در فهرست مراکز معتبر تولید کننده محتوای دیجتال اسلامی قرار ندارد.

برای جلوگیری از حذف صفحه در صفحه بحث این مقاله اثبات کنید که یک مرکز معتبر تولید کننده این محتواست یا آن را با نوشته خودتان یا منبعی مطمئن تر جایگزین کنید.

محمد بن حسن مشهور به آقا رضی قزوينی صاحب لسان الخواص از بزرگان علمای اماميه در شهرستان قزوين بود، وی مراتب کمال و درجات علمی او بيشتر از محضر حاج ملا خليل اخير الذکر عايد او شد و خود در فقه و اصول تبحر یافته صاحب نظر گرديد. شخصيتی پرکار و مقاوم و شجاع و مجاهد بود. شيخ حر عاملی در اَمل می نويسد: آقا رضی فاضلی است دانشمند و محققی با دقت و متکلمی ماهر، از معاصران است. از آثار مهم او: لسان الخواص، کحل ابصار، ضيافت اخوان،رساله تهجد، رساله نوروز، رساله شير و شکر، رساله مقادير، مسائل غير منصوص و غيره است.

صاحب روضات می نويسد: آقا رضی در علم حديث و فقه از جمله شاگردان مرحوم ملا خليل قزوينی می باشد اما در حديث فهمی به طريق ديگران رفته است (بيشتر مشی فقهای اصولی را پيموده است). اکثر صاحب تراجم وفات او را در سال 1096 در شهر قزوين نوشته اند. علامه امينی در شهد الفضيله بعد از ذکر اوصاف علمی و مراتب اخلاقی و معنوی او اضافه می کند که حاج محمد رضی قزوينی در قريه ديال آباد (قصبات قزوين) در برابر شورش افغانيان تجاوزگر ايستادگی و مقاومت به خرج داد زيرا جهاد با اين متجاوزان را واجب می دانست. سرانجام طی شورش عظيم وی نيز در جمله مسلمانان ديگر به درجه شهادت نائل آمد. روانش شاد و روح پر فتوحش متعالی باد.

منبع

پایگاه شعائر