آقا حسين گيلانی

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۰۰ توسط Majid kamali (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی '{<I>منبع اين نوشتار يک سايت است. آن را با نوشته خودتان جايگزين کنيد.</I>} آقا حسين گ...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

{منبع اين نوشتار يک سايت است. آن را با نوشته خودتان جايگزين کنيد.}

آقا حسين گيلانی

مرحوم آقا حسين گيلانی فرزند ملا حسن اصلا از اهالی ديلمان گيلان بود پدرش ملا حسن که خود از عرفا ومشايخ عصر خويش بود به اتفاق خانواده در دارالعلم اصفهان ساکن شدند و در اينجا از حضور علما و اساتيد مختلف بهره مند بودند. بيشتر اطلاعات حديثی آقا حسين از محضر علامه مجلسی عايد او شد و در حضور اساتيد معظم ديگر دروس عقلی و نقلی را به پايان برد و در مراتب علمی و عملی و اخلاقی در رديف دانشمندان بزرگ اصفهان قرار گرفت. گيلانی در مسجد لنبان اصفهان چند سال اقامه جماعت داشت و در اين محل سالها به تدريس و تعليم و تعلم و ترويج مذهب مشغول بود.

صاحب روضات می نويسد آقا حسين لنبانی عالمی جامع و حکيمی بارع و مجتهدی فقيه و محدثی اديب و متکلمی خردمند بود او از هر غله خرمنی و از هر فن معتبری و بهره ای برده بود.

صاحب رياض العلما معظم له را در علوم و فضائل اخلاقی، تقوا و کمالات انسانی ستوده و می گويد وی از معاصرين با ما می باشد که در قرائت فقه و حديث در حضور علامه مجلسی به اتفاق اعلام ديگر شرکت می جستيم.

صاحب روضات الجنات می نويسد آقا حسين دائی جدم مير کبير بود و اين مير مبرور در آثارش از او به بزرگی و احترام یاد می کند (صاحب روضات اضافه می کند پدر او ملا حسن از مدرسين بزرگ و علمای عارف جامع اصفهان بود) از تأليفات مرحوم گيلانی شرح مفاتيح فيض، شرح صحيفه سجاديه، حاشيه بر ذخيره و رساله ای در زيارات است.

وفات مرحوم گيلانی در بيست و ششم رمضان سال 1129 بوده و قبرش در تخت فولاد اصفهان در کنار پدرش در تکيه روضاتيها زيارتگاه است.

منبع:پایگاه شعائر