مسرور اصفهانی
مسرور اصفهانی، حسین
قرن: 14
(1347-1269 ش)
نویسنده، مترجم و شاعر متخلص به مسرور. در قریهى كوپاى اصفهان به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات مقدماتى به فراگیرى صرف، نحو، معانى، بیان، منطق، فقه، اصول و حكمت نزد اساتید عصر پرداخت. او سپس در مدارس جدید به تحصیل مشغول شد آنگاه به تهران آمد و به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و در دارالفنون و دبیرستان نظام به تدریس پرداخت.
وى فنون شعر را از فرصتالدوله شیرازى و دهقان سامانى آموخت. او زبانهاى عربى و فرانسه و انگلیسى را خوب مىدانست و از زبان پهلوى اطلاعاتى داشت. در 1352 ق كه از طرف انجمن ادبى ایران به نظم آوردن مضامین الواح تخت جمشید به مسابقه گذارده شده بود، مسرور از میان پنجاه شاعر برجستهى شركت كننده حائز رتبهى اول گردید و نیز در موقع افتتاح آرامگاه حكیم فردوسى شعر او مقام اول را بدست آورد.
وى گذشته از استادى در زمینهى شعر در نثر نیز توانا بود و از هنر موسیقى و خوشنویسى نیز بهره داشت. مقالات ادبى و تاریخى او در مجلات «ارمغان» و «یغما» چاپ شده است. او مدتى مدیریت برنامههاى ایران در آینهى زمان و شهر سخن را در رادیو ایران به عهده داشت. سرانجام در تهران وفات یافت و در قبرستان ظهیرالدوله به خاك سپرده شد.
از آثار وى: «امثال سائره»؛ «خواجو كرمانى»؛ «داستان تاریخى محمود افغان»؛ «ده نفر قزلباش»؛ «فرهنگ زبان»؛ «قران یا سرگذشت لطفعلى خان زند»؛ «نىزن بیابان»؛ «هنرنامه»، شعر. اثر دیگر او مجموعه اشعارش مىباشد كه نخست تحت نام «راز الهام» در 1338 ش و سپس تحت نام «یادگار سخنیار» در 1347 ش، در سال وفات وى منتشر شد.
منابع
- انجمن مفاخر فرهنگی، اثرآفرینان، ج5، ص231.