شطیطه نیشابوری

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۲۳ توسط مرضیه الله وکیل جزی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی ' {{بخشی از یک کتاب}} شطیطه نیشابوری، (متوفی قرن 2 هـ.ق) از زنان فاضل، مؤمن و پرهیزگا...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)

شطیطه نیشابوری، (متوفی قرن 2 هـ.ق) از زنان فاضل، مؤمن و پرهیزگار شیعه، علامه مجلسی در بحارالانوار، درباره معجزات امام کاظم علیه‌السلام می‌نویسد: شیعیان نیشابور به عادت هر ساله یکی از شیعیان امین را به نزد امام می‌فرستادند تا مسائل شرعی خود را بپرسند و نیز سهم امام خویش را تقدیم کنند، در یک سال ابوجعفر محمد بن ابراهیم یا محمد بن علی نیشابوری را به خدمت امام فرستادند.

شطیطه نیز یک درهم و یک پارچه خام که به دست خود رشته و بافته بود و چهار درهم بیشتر ارزش نداشت آورد. ابو جعفر گفت: من خجالت می‌کشم که این ناقابل را خدمت امام برم. شطیطه گفت: «ان الله لایستحیی عن الحق»، آن چه بر ذمه من هست همین مقدار است. ابوجعفر در مدینه به خدمت امام رسید. امام علیه‌السلام ضمن پاسخگویی به سؤالات فرمود: درهم شطیطه را بیاور و دست در کیسه کردند و درهم و پارچه شطیطه را برداشتند و رد کردند و همان سخن شطیطه را فرمود: «ان الله لایستحیی عن الحق»، و افزودند: به شطیطه سلام مرا برسان و این چهل درهم را نیز به او بده و پارچه‌ای نیز به او دادند و فرمودند: این هدیه من به شطیطه است به او بگو که آن را کفن خود قرار بده که پنبه این پارچه از مزرعه خود ماست و خواهرم آن را رشته و بافته است، و نیز از روز رسیدن ابوجعفر تا روز نوزدهم زنده خواهی بود. از این چهل درهم شانزده درهم خرج کن و بیست و چهار درهم برای کفن و دفن خود نگاه‌دار و به جنازه او خود نماز خواهم خواند.

منبع

معاونت پژوهش مرکز حوزه‌های علمیه خواهران, بانوان عالمه و آثار آن‌ها