آیه شِفاء

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ مهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۰۸:۰۴ توسط بهرامی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی '{{الگو:منبع الکترونیکی معتبر|ماخذ=پایگاه}} {{الگو:نیازمند ویرایش فنی}} به آيه 82 سو...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon-computer.png
محتوای فعلی مقاله یکی از پایگاه های معتبر متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


به آيه 82 سوره اسراء "آيه شفاء" مى گويند:

" و ننزل من القرآن ما هو شفاء و رحمة للمؤمنين ولايزيد الظالمين الاخساراً ؛ و آنچه از قرآن نازل مى کنيم که شفا و رحمت براى مؤمنان است و ستم گران را جز خسران (و زيان) نمى افزايد."

شفا معمولا در مقابل بيمارى ها و عيب ها و نقص ها است ؛ بنابراين، نخستين کارى که قرآن در وجود انسان ها مى کند همان پاک سازى از انواع بيمارى هاى فکرى و اخلاقى فرد و جامعه است .

قرآن نسخه شفابخشى است براى کسانى که مى خواهند با جهل ، کبر ، غرور، حسد ، نفاق، عشق به دنيا و شهوت ها به مبارزه برخيزند. و نيز براى برطرف ساختن ضعف ها و زبونى ها و ترس هاى بى دليل، و اختلاف ها و پراکندگى ها.

نامگذارى قرآن به شفا سه وجه دارد: يکى آن که دليل نبوت و صدق ادعاى پيامبر( ص) مى باشد تا مردم از حيرت ضلالت به وسيله او هدايت يابند، همچون بيمار که از مرض شفا يابد. وجه دوم آن که قرآن بيان است و ادله روشن که صاحب شک و شبهه چون در آن نظر کند به علم رسد و شک او زايل گردد. وجه سوم آن که مردم به قرآن تبرک مى کنند و از آن شفاء مى طلبند.

منابع

پایگاه مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی.