سید کمال فقیه ایمانی
نام کامل | سید کمال فقیه ایمانی |
زادروز | 1313 شمسی |
زادگاه | اصفهان |
اساتید |
آیتالله شیخ محمدحسن نجفآبادی، آیت الله مشکینی، حسین بروجردى طباطبایى، امام خمینی، آیتاللهالعظمی گلپایگانی |
| |
آثار |
نور القرآن في تفسير القرآن، دسته گلي از اخبار اهل بيت علیهم السلام و تقريرات دروس آيت الله العظمی بروجردي، حضرت امام خميني، آيت الله گلپايگاني |
آیت الله سید کمال فقیه ایمانی (1313 هـ.ش / 1353 هـ.ق - ) عالم خیری است که از مدرسه تا بیمارستان و از تفسیر قرآن تا کتابخانه، به همّت او بناشده و خدمات بی نظیرش مایه مباهات است.
خاندان
آیت الله حاج سید کمال فقیه ایمانی، در سال 1313 هجری خورشیدی برابر با 1353 هجری قمری، در خانواده ای روحانی در محله امام زاده اسماعیل اصفهان چشم به جهان گشود. پدر ایشان آیت الله حاج سید مصطفی فقیه ایمانی و پدر بزرگشان آیت الله حاج کاظم، از علمای بزرگ اصفهان بودند. مادر وی، که دختر آیت الله حاج عبدالحسین فقیه ایمانی و اهل توسل و صبر بود، به پیروی از مادر شیخ انصاری، همیشه با وضو بود و هرگز بی وضو به کودکش شیر نمی داد. شیخ عبدالحسین، پدربزرگ سید کمال با آن که 94 بهار را سپری کرده بود، هنوز چشمانی سالم و تیزبین داشت. دانشمندان شهر نیز همواره برای رؤیت هلال ماه نو نزد وی می رفتند و به او اعتماد کامل داشتند. ایشان در جواب کسی که پرسیده بود «آقا! چگونه است که با این سن و سال هنوز دیدگانتان سالم و تیزبین مانده است؟» گفت: «روزی که به تکلیف رسیدم، با پروردگارم عهد کردم چشم به نامحرم ندوزم و تاکنون بر این پیمان استوار مانده ام».[۱]
تحصیلات
پس از تحصیلات ابتدایی، پانزده ساله بود که وارد مدرسه جده بزرگ اصفهان شد؛ مدرسه ای که محل تحصیل و تدریس بسیاری از بزرگان و اعلام بود. جامع المقدمات را نزد آقای شیخ محمدحسن نجف آبادی آموخت و مطول را زیر نظر آقای ادیب خواند. در همان مدرسه، حجره نشینی را تجربه کرد و در حجره پدر و دایی اش به تحصیل و زندگی طلبگی ادامه داد.
در این میان، هم بحث هایی نیز برای خود پیدا کرد. آقای حاج احمد امامی و آیت الله امینی، امام جمعه قم، هم دوره ای و هم بحث های سید کمال بودند. سید کمال تحصیلات مغنی را در اصفهان گذراند و پس از کسب مقدمات در مدرسه جده، راه قم را در پیش گرفت. وی در همان ابتدای ورود به قم، به دارالشفا رفت و تتمه مغنی را نزد حاج شیخ مصطفی که اهل آذربایجان بود، گذراند و پس از آن شرح لمعه را نزد بزرگوارانی چون آقای خلیلی و باقری بهره برد.
سید کمال چند سال اول را با برادر بزرگ تر خود در مدرسه دارالشفا هم حجره بود و بعد به مدرسه فیضیه رفت که با بزرگانی مثل احمدی گلپایگانی و شهید باهنر هم حجره شد.
سید کمال با شهریه چهل تومان، زندگی را در حجره های مدارس قم می گذراند. در کنار آن، قبض نانی بود که از سوی آیت الله حجت به وی تعلق می گرفت و جمعاً 465 ریال می شد. به زندگیِ ساده و بی ریای حجره خو گرفته بود. با دوستان خود آقا سید محمدباقر موحد، آقای تویسرکانی، حاج آقامحمد و آقای مناقبی، داماد علامه طباطبایی در مدرسه حجتیه هم حجره بود.
تألیفات
آثار قلمى و تألیفات آیت اللّه حاج شیخ محمدباقر فقیه ایمانى بیش از هشتاد مورد است که تنها چند جلد آنها به همت فرزند فاضل ایشان (حاج شیخ مهدى فقیه ایمانى) طبع و منتشر گردیده است. تألیفات ایشان دو دسته عمده است، یکى زمینه هاى مختلف عقیدتى، فقهى، اخلاقى و تاریخى؛ و دیگرى تحقیقات و نوشتههایى دربارهى امام عصر صلواتاللّه علیه. از جمله کتب وی در زمینه امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، «لواء الانصار، شیوه های یاری قائم آل محمد» است.
وفات
آیت اللّه فقیه ایمانى در سال ۱۳۷۰ ه.ق رحلت نمود و در تخت فولاد اصفهان، اتاق شرقى تکیهى کازرونى به خاک سپرده شد.
منابع
- سایت راسخون. زندگینامه محمدباقر فقیه ایمانی (بازیابی: 7تیر1391)
- سایت تبیان. فقیه ایمانی، محمدباقر.