یونس بن ظبیان

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۹:۵۹ توسط مهدی موسوی (بحث | مشارکت‌ها) (مهدی موسوی صفحهٔ يونس بن ظبيان كوفى را به یونس بن ظبیان منتقل کرد)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)



يونس بن ظبيان كوفى

از روات اصحاب حضرت امام صادق عليه‌السلام است و اگر چه فضل بن شاذان او را از كذابين شمرده و نجاشى فرموده كه او ضعيف است جدا و التفات كرده نمى شود. بر روايات او[۱] و ابن غضائرى گفته كه او غالى و كذاب و وضاع حديث است.

ولكن شيخ ما - عطر الله مرقده - در خاتمه مستدرك فرموده: و دلالت مى كند بر حسن حال او و استقامت و علو مقام او و عدم غلو او اخبار بسيارى. پس آن اخبار را ذكر فرموده كه از جمله كلام حضرت صادق عليه‌السلام است در حق او كه در جامع بزنطى است كه فرموده: رحمه‌الله و بنى له بيتا فى الجنّة، كان و اللّه مأمونا على الحديث.[۲]

و هم تعليم حضرت صادق عليه‌السلام به او زيارت حضرت سیدالشهداء عليه‌السلام را به نحوى كه شيخ در التهذيب و ابن قولويه در كامل روايت كرده اند و نيز تعليم آن جناب به او دعاى معروفى كه در نجف بايد خواند كه اول آن اللهم لابد من امرك است كه در تمام كتب مزاريه مذكور است و هم تعليم او فرموده كه عوذه[۳] را كه براى رفع درد چشم نافع است الى غير ذلك.

و نيز شيخ ما جواب داده از اخبارى كه در مذمت او وارد شده به تفصيلى كه مقام گنجايش ذكر ندارد، طالبين رجوع كنند به آن كتاب شريف[۴] و گذشت در فيض بن المختار چيزى كه متعلق به او بود.

پانویس

  1. رجال نجاشى، ص 448.
  2. بحارالانوار، ج 47، ص 346 به نقل از سرائر از جامع بزنطى.
  3. ما آن عوذه را در باقيات صالحات و آن زيارت و دعا را در مفاتيح ذكر كرديم. مؤلف رحمه‌الله
  4. المستدرك، ج 3، ص 861.

(1). انساب سمعانى، ج 5، ص 86.


منبع

حاج شیخ عباس قمی, منتهي الآمال قسمت دوم، باب نهم: در تاريخ حضرت امام صادق عليه‌السلام